Vlaganje

5 najvarnejših dividendnih delnic z visokim donosom na planetu

Vsi vlagatelji so edinstveni. Ena od skupnih tem najuspešnejših naložbenih portfeljev pa je njihova težnja, da se naslanjajo na delnice dividend.

To ne bi smelo nikogar presenetiti. Podjetja, ki izplačujejo dividende, so skoraj vedno donosna, imajo časovno preizkušene modele delovanja in imajo običajno odlično vidljivost v prihodnost. Prav tako ne škodi, da so dividendne delnice dolgoročno popolnoma krožile okoli svojih vrst, ki ne plačujejo dividend.

Toda iskalci dohodka se soočajo z dilemo. Želijo čim večji donos z najmanjšim tveganjem. Podatki kažejo, da lahko enkrat, ko izplačilo doseže visoko donosnost (4% ali več), realizirani donos postane slab. Z drugimi besedami, dividendne delnice z visokim donosom so včasih lahko več težav, kot so vredne.

kriptovalute za vlaganje v letu 2021

Vendar pri naslednjih petih izplačevalcih dividend z visokim donosom ni tako. To je po mojem mnenju pet najvarnejših dividendnih delnic z visokim donosom na planetu.

Poslovnež daje v dve iztegnjeni roki hrustljave bankovce za sto dolarjev.

Vir slike: Getty Images.Verizon Communications: 4,4 -odstotni donos

Z izjemo komunalnih zalog verjetno ni industrije ali niše, ki bi ustvarila doslednejši denarni tok ali plačevala stalno visoke dividende kot telekomunikacije. Čeprav AT&T se ponaša z višjim donosom, najbolj varno izplačilo telekomunikacij Verizon (NYSE: VZ)pri 4,4%.

Kot je navedeno, ima predvidljivost ključno vlogo pri uspehu Verizon -a. Minilo je dobro desetletje, odkar se je hitrost brezžičnega prenosa v tej državi izboljšala. Uvedba infrastrukture 5G ponuja potrošnikom in podjetjem motivacijo, ki jo potrebujejo za nadgradnjo svojih naprav in prenos več podatkov. Ker ima brezžični segment Verizon prednosti velike porabe podatkov, je revolucija 5G pot do trajnostne nizko-do enomestne organske brezžične rasti.

Poleg brezžičnega delovanja Verizon širi svoja krila v širokopasovne storitve. Družba ni prihranila stroškov za nakup srednjega pasu 5G. Pričakuje se, da bo Verizon s svojimi širokopasovnimi storitvami do konca leta 2023 pomagal doseči 30 milijonov domov.Z razmerjem izplačil okoli 50%dividendne delnice z visokim donosom niso veliko varnejše od Verizona.

Inženir nafte in plina, ki govori po dvosmernem radiu, medtem ko stoji pod cevovodom.

Vir slike: Getty Images.

Partnerji za izdelke podjetja: 7,3% donos

O podjetjih v naftni in plinski industriji verjetno ne bi razmišljali kot o 'varnih', zlasti če upoštevamo, da se je surova nafta zaradi lanske pandemije koronavirusa pojavila. Ampak master-komanditno partnerstvo Partnerji za izdelke podjetja (NYSE: EPD)izstopa kot izjema od pravila.

Enterprise Products Partners je energetsko podjetje srednjega razreda. Namesto vrtanja nafte in zemeljskega plina (navzgor) ali rafiniranja naftnih derivatov (navzdol), pretežno upravlja prenos in skladiščenje nafte, zemeljskega plina in tekočin zemeljskega plina. Ima več kot 50.000 milj cevovodov in približno 14 milijard kubičnih metrov zmogljivosti za shranjevanje zemeljskega plina, večina jih se nahaja v srednjem zahodu in južnih državah ZDA.

Srednja podjetja, kot so Enterprise Products Partners, ustvarjajo zelo predvidljiv denarni tok z dolgoročnimi pogodbami, ki temeljijo na provizijah. Redno porablja kapital za vlaganja v nove projekte plinovodov in skladiščenja ter se ne boji nakupov prilagoditi pokrajini, ki se bo sčasoma nagnila k čistejšim energetskim rešitvam.

Najpomembnejše, stopnja pokritosti distribucijskega partnerja Enterprise Products - merilo porazdelljivega denarnega toka, deljeno s plačljivimi distribucijami - se leta 2020 ni nikoli spustila pod 1. -trdno in trajnostno izplačilo.

Majhna piramida tobačnih cigaret, ki

Vir slike: Getty Images.

Philip Morris International: 5% donos

Še en izjemno varen iskalci dohodkov iz delnic, na katere lahko računajo, je tobačni velikan Philip Morris International (NYSE: PM). Podjetje stoji za znano vrhunsko blagovno znamko tobaka Marlboro.

Če povemo očitno, je nikotin, ki ga najdemo v tobaku, kemikalija, ki povzroča odvisnost. To pomeni, da kadilci cigaret dolgo časa ostanejo uporabniki. Čeprav so zdravstveni regulatorji glasno izražali zaskrbljenost glede nevarnosti kajenja, je Philip Morris lahko s svojo močno cenovno močjo odtehtal upad obsega na razvitih trgih.

Philip Morris ima tudi koristi od svoje geografske raznolikosti. Ne deluje v ZDA, deluje pa v več kot 180 drugih državah po vsem svetu. To pomeni, da lahko nadomesti strožje predpise o tobaku na nekaterih razvitih trgih z rastjo zaradi rastočega srednjega razreda na izbranih trgih v razvoju.

Ker Philip Morris izplačuje izdatne, a še vedno vzdržljive 72% predvidenega dobička na delnico Wall Streeta leta 2022, je jasno, da je nagrajevanje pacientov delničarjev prednostna naloga.

Dve osebi se rokujeta, ena v levi roki drži miniaturni dom.

Vir slike: Getty Images.

AGNC Investment Corp .: 7,7% donos

Na Wall Streetu v zadnjem desetletju le nekaj panog ni bilo bolj splošno priljubljenih kot hipotekarni nepremičninski investicijski skladi (REIT). Toda kljub nenaklonjenosti Wall Streeta je hipotekarna REIT AGNC Investment Corp. (NASDAQ: AGNC)je dosledno prinašal visoko enomestni ali nizko dvomestni donos. To bi moralo biti pričakovanje iskalcev dohodka za naprej.

Hipotekarni REIT, kot je AGNC, si prizadevajo izposojati denar po nizkih kratkoročnih obrestnih merah za nakup sredstev, kot so hipotekarni vrednostni papirji, z višjimi dolgoročnimi donosi. Razlika med tem višjim dolgoročnim donosom in nižjo kratkoročno zadolžitvijo je znana kot neto obrestna marža (NIM). Omeniti velja, da se krivulja donosa tradicionalno poglablja v zgodnjih fazah okrevanja gospodarstva. Za hipotekarne REIT, kot je AGNC, to pomeni, da smo dosegli sladko točko njihovega cikla rasti, kjer se NIM širi.

Drugi dejavnik, ki ga je treba upoštevati, je, da je družba AGNC Investment v celoti prenovila svoj portfelj sredstev, tako da se je skoraj izključno osredotočila na vrednostne papirje agencij. Varnost agencije v primeru neplačila varuje zvezna vlada. Čeprav je donosnost agencijskega premoženja nižja od njihovih agencij, ki niso posredniki, ta dodatna zaščita AGNC-ju omogoča uporabo finančnega vzvoda v svojo korist.

Kot zadnjo opombo AGNC Investment mesečno analizira svojo solidno dividendo.

Osvetljen modri oblak na procesorju, ki

Vir slike: Getty Images.

IBM: 4,4 -odstotni donos

Tehnološke delnice zagotovo niso znane po svojih visokih donosih, a to je točno tisto, kar boste dobili s tehnično močjo IBM (NYSE: IBM). Njegovo izplačilo v višini 4,4% lahko hitro preseže prevladujočo stopnjo inflacije in je zlahka ena najvarnejših dividendnih delnic na svetu z visokim donosom.

Čeprav IBM-ove delnice v zadnjem desetletju niso bile najbolj uspešne, podjetje še naprej ustvarja obremenitve z dobičkom in denarnim tokom zaradi dveh dejavnikov. Prvič, IBM je vložil vse v svoje rešitve v hibridnem oblaku in umetno inteligenco. Za pozni vstop v računalništvo v oblaku je plačal ceno, vendar je za preboj nazaj uporabil inovacije in pridobitve. Od prvega četrtletja leta 2021 je približno 37% celotnega prihodka izhajalo iz oblačnih storitev z visoko maržo.

Drugi pomemben dejavnik pri tem je IBM-ovo izmerjeno znižanje stroškov za svoje podedovane operacije. Čeprav je prodaja starejše programske opreme običajno nespremenjena ali v rahlem upadu, se je ob upoštevanju stroškov ohranila marža. Posledično denarni tok, ki ga IBM ustvarja s temi dednimi operacijami, pomaga zmanjšati dolg in financirati sočno dividendo.^