Vlaganje

5 razlogov, da razmislite o Camping World Holdings

Nekateri vlagatelji se obotavljajo Svet kampiranja (NYSE:CWH)zdaj po tem, ko se je v zadnjih 18 mesecih povečala, ker vidijo podjetje kot prejemnico trendov 'delo od doma'/socialne distanciranja, ki so se razvili kot posledica pandemije COVID. Zmožnost mnogih posameznikov, da delajo na daljavo, v kombinaciji s prirojeno obotavljanjem pri potovanju z letalom, je naredila avtodome odličen način za odhod in raziskovanje. Skeptiki menijo, da se bo, ko se ti trendi umikajo in se življenje vrne v normalno stanje, rast prodaje avtodomov upočasnila, ali še huje, bo na trg prišla poplava rahlo rabljenih avtodomov. Čeprav so ta tveganja veljavna, je treba omeniti, da je ustvarjanje prihodkov Camping World veliko več kot le veliki artikli vstopnic pri prodaji novih avtodomov.

Več kot samo avtodomi

Camping World služi tudi s servisiranjem avtodomov, financiranjem in zavarovanjem avtodomov, ki jih prodaja, ter prodajo različnih dodatkov. Njegov članski program Good Sam, ki vključuje pomoč na cesti, prihranke pri plinu in prihranke v različnih podjetjih, kot sta Camping World in Pilot Flying J, daje podjetju ponavljajoč se tok prihodkov in gradi zvestobo blagovni znamki.

Dve osebi stojita na vratih avtodoma z rokami drug za drugega.

Vir slike: Getty Images.

Poleg tega je treba še videti, ali so bili ti trendi le enkraten razvoj ali pa bo RVing še naprej naraščal v priljubljenosti po dobi COVID. Nekateri znaki že kažejo na to, saj se zdi, da hobi postaja vse bolj priljubljen pri mlajših potrošnikih. Kot je Lemonis izjavil v razpisu o zaslužku v drugem četrtletju: »Še naprej smo presenečeni nad nenasitno željo, ki jo imajo Američani po izkustvenih potovanjih, raziskovanju te države in, kar je najpomembneje, skupnosti povezovanja z drugimi«, ki ji pripisuje vse zasluge za podjetje. -čas najboljša četrtina. V vsakem primeru, tudi če so pred nami izzivi, je Marcus Lemonis tip marljivega, dejavno angažiranega izvršnega direktorja, ki se zdi dobro opremljen za njihovo obvladovanje.

Nova likalnika v ognju

Camping World ima v ognju tudi druga železa, ki bi lahko sčasoma na smiseln način prispevala k ceni delnice in podjetje pripeljala v nove vertikale. Lemonis vidi Camping World ne le kot vodilnega v prostoru za avtodome, temveč kot motilca v njem. Camping World je pred kratkim predstavil svojo lastno platformo za najem avtodomov enakovrednih, ki ima dvojno korist pri povečanju prihodkov, hkrati pa ustvarja potencialne nove stranke, saj se lahko potrošniki, ki uživajo v njihovi izkušnji, odločijo za nakup lastnih avtodomov.Poleg tega bo Camping World kmalu predstavil Electric World, ki bo razširil svoj doseg izven avtodomov na vertikale, kot so električna ATV in električni tovornjaki. Prihajajoča vlagateljska konferenca podjetja 15. septembra v Salt Lake Cityju v Utahu bo udeležencem omogočila kratek pogled na koncept Electric World, in če bo ta dogodek uspešen, bi lahko ustvaril nekaj novega bujanja za delnice in pritegnil novo skupino vlagateljev. Že prej smo videli navdušenje trga za delnice, povezane z električnimi vozili, tako da bi lahko, če bo ta pobuda ujela, znatno povečala prihodke in pritegnila novo zanimanje za delnice.

Izplačila dividend

Star naložbeni pregovor je, da je najvarnejša dividenda tista, ki je bila pravkar zbrana. Kaj pa tisti, ki je bil pravkar podvojen? Kljub dejstvu, da je Camping World šele pred kratkim povišal izplačilo dividend na 1,00 USD na leto, je Camping World na svojem zadnjem pozivu za zaslužek objavil izplačilo 2,00 USD na delnico na leto, kar mu je dalo dividendni donos približno 5 % po trenutni ceni.

V okolju z nizkim donosom, kjer so številna podjetja, ki ponujajo donos nad 4 %, bodisi imena z nizko rastjo, kot so javna podjetja in delnice tobaka, bodisi imena z visokim tveganjem z možnostjo znižanja dividend, Camping World izstopa, ker združuje ta privlačen donos z dolgo -ročne možnosti rasti in možnosti za svoje poslovanje.Generalni direktor še naprej kupuje

Podobno kot številni vozniki NASCAR, ki jih sponzorira Camping World, tudi izvršni direktor Marcus Lemonis drži nogo na plinu, tako da še naprej vlaga v delnice lastnega podjetja. Zanimivo je, da čeprav ima v lasti že na stotine tisoč delnic, še vedno kupuje, ko cena raste, kar kaže na njegovo zaupanje v dolgoročno pot podjetja.

Upoštevajte, da se to ne izvaja z nakupnimi boni ali delniškimi opcijami, kot vidimo pri nekaterih izvršnih direktorjih. Namesto tega Lemonis kupuje te delnice po ceni na prostem trgu, kar še dodatno kaže na njegovo zaupanje v Camping World.

Vrednotenje

Pri 40 USD na delnico v času pisanja se Camping World trguje za približno 4-kratni dobiček naprej, kar ni zelo zahteven večkratnik. Čeprav ni veliko drugih javnih trgovcev z avtodomi, s katerimi bi lahko primerjali Camping World, njegov podobni Lazydays Holdings (LAZY) trguje za približno 8-kratne prihodke zaslužke. Poleg tega je vodstvo odobrilo program odkupa delnic za nakup delnic v vrednosti do 100 milijonov dolarjev, podjetje pa je v drugem četrtletju 2021 odkupilo 45,5 milijona dolarjev, kar kaže, da priznava, da so delnice podcenjene.

S poceni vrednotenjem, 5-odstotnim dividendnim donosom, znanim in dinamičnim izvršnim direktorjem, ki kupuje delnice na poti navzgor, in nekaj zanimivimi železami v ognju za prihodnost, je Camping World močna nakupna priložnost po trenutni ceni. .^