Vlaganje

5 preizkušenih načinov, kako podvojiti svoj denar

Če vzamete 100 $ in jih spremenite v 200 $ s katero koli stopnjo doslednosti, je recept za bogastvo. Če želite podvojiti svoj denar, vam ni treba imeti sreče v Vegasu ali zmagati na loteriji. Obstajajo boljši, bolj dosledni in preizkušeni načini za povečanje vašega bančnega računa za 100%.

Tukaj je pet načinov, kako podvojiti svoj denar.

Mali prasički na vrhu dvigajočih se kupov kovancev.

Vir slike: Getty Images.

koliko dividend plača verizon

1. 401(k) tekmo

Če vaš delodajalec ponudi ujemanje za vaše prispevke 401(k), je to lahko najlažji in najbolj zajamčen način, da podvojite svoj denar. 401(k) tekme se lahko ujemajo dolar za dolar do določenega odstotka vaše plače, tako da dobesedno podvojite vaš denar. Tudi če vaš delodajalec ponuja le 50-odstotno ujemanje, je to eden najboljših donosov naložbe, ki jih boste kdaj dobili.

Edino opozorilo je, da je vaš 401(k) namenjen za upokojitev. Kot taka so lahko strme kazni za umik, preden dosežete upokojitveno starost. Torej, če morate podvojiti svoj denar in hitro dobiti dostop do njega, 401(k) ni vaša najboljša možnost.2. Varčevalne obveznice

Drug zajamčen način, da podvojite svoj denar, je nakup obveznic serije EE prihrankov pri ameriškem ministrstvu za finance. Medtem ko obveznice trenutno prinašajo slabih 0,10 %, imajo EE varčevalne obveznice poseben mehanizem, ki vam zagotavlja podvojitev denarja, če jih imate vsaj 20 let. Po 20 letih bodo obveznice še 10 let nosile obresti.

Dodatna prednost uporabe obveznic EE je, da so oproščene državnih in lokalnih davkov, vendar boste vseeno morali plačati zvezni dohodnino od zasluženih obresti.

3. Investirajte v nepremičnine

Vlaganje v nepremičnine ponuja več načinov za podvojitev vašega denarja. Velika prednost vlaganja v nepremičnine je enostaven dostop do nizkoobrestnega finančnega vzvoda prek hipotekarnih ali drugih nepremičninskih posojil. To pomeni, da je vaša denarna naložba lahko relativno majhna v primerjavi z vrednostjo sredstev.Morda boste lahko podvojili svoj denar tako, da boste s popravili in obnovo stavbe prisilili k cenitvi. Potem se lahko obrnete in ga prodate. Če v stavbi živite dve leti, medtem ko jo popravljate, se lahko izognete tudi številnim davkom.

Svoj denar lahko tudi podvojite tako, da poiščete trdno nepremičnino za najem in jo držite dolgoročno. Ne samo, da bi lahko ustvarili mesečni denarni tok, imeli bi tudi koristi od kakršne koli vrednosti vašega nepremičninskega sredstva.

4. Začnite podjetje

Vlaganje vase je lahko eden najboljših načinov za podvojitev denarja. Za ustanovitev podjetja ni treba vzeti veliko denarja. Če je potrebno, lahko začnete z manj kot 100 $.

kdaj bo delnica robloxa objavljena

Tudi posel ni nujno velik. To bi lahko bil le postranski vrvež, ki ga opravljate v prostem času, da dopolnite svoj dohodek.

In ni vam treba na novo izumljati kolesa ali sploh izmisliti ideje. Lahko ste voznik skupnega prevoza: porabite 50 $ za bencin in dobite 100 $ nazaj na svoj račun.

Začetek lastnega podjetja ima lahko tudi davčne ugodnosti, vendar se boste morda morali posvetovati z računovodjo, da se prepričate, ali izkoriščate vse, kar vam je dovoljeno.

5. Pustite, da zapletene obresti delajo svojo čarobnost

Sestavljene obresti bodo vaš denar vedno podvojile, če imate dovolj časa. Izziv je trenutno najti pravo vozilo za združevanje vašega denarja. Varčevalni računi ne prinašajo tako rekoč nič, CD-ji pa niso nič boljši. Naložbe v vrednostne papirje v preteklosti prinašajo veliko boljše donose sčasoma kot stalne obrestne račune, pri čemer je pomanjkljivost povečana volatilnost.

Če želite ugotoviti, koliko časa bo trajalo, da se vaš denar podvoji, lahko uporabite pravilo 72. To je preprost trik, ki oceni dolžino časa za podvojitev tako, da delite 72 z vašo obrestno mero. Na primer, zaslužek 9% obresti iz leta v leto bo vaš denar podvojil v 72/9 = osmih letih.

Zmešaj in poveži

Vsaka od zgornjih možnosti ima različne prednosti, slabosti in tveganja. Ni vam treba izbrati enega – izberete lahko vse ali nekatere od njih, da si začrtate svojo pot naprej in podvojite svoj denar.^