Vlaganje

5 delnic z veliko kapitalizacijo naj bi do leta 2025 povečalo prodajo za 303 % na 1.337 %

Od konca velike recesije so vsi sistemi usmerjeni k delnicam rasti. Zgodovinsko nizke posojilne obrestne mere in stalno kvantitativno rahljanje nacionalne centralne banke so povzročile obilico kapitala za hitro razvijajoča se podjetja, ki se želijo zadolžiti.

Toda za nekatera podjetja se rast prodaje šele pospešuje. Po soglasnih ocenah prodaje z Wall Streeta se pričakuje, da bo naslednjih pet dobro znanih delnic z veliko kapitalizacijo (tj. tržna kapitalizacija 10 milijard dolarjev ali več) do leta 2025 povečala svojo prodajo za 303 % na kar 1.337 %.

Naraščajoča zelena črta in naraščajoči palični grafikon na vrhu finančnega časopisa z vidnimi delniškimi kotacijami.

Vir slike: Getty Images.

ki izdeluje polnilne postaje za električne avtomobile

CrowdStrike Holdings: 344-odstotna rast prodaje do leta 2025

Kot prvo ime na področju kibernetske varnosti, CrowdStrike Holdings '(NASDAQ:CRWD)rast prodaje gre skozi streho. Podjetje je v poslovnem letu 2021 doseglo približno 874 milijonov dolarjev prodaje v celotnem letu, Wall Street pa računa, da bo podjetje v petih letih proizvedlo skoraj 3,89 milijarde dolarjev prodaje.

Lepota operacijskega modela CrowdStrike je v tem, da se je kibernetska varnost razvila v storitev osnovnih potreb. Ni pomembno, kako dobro ali slabo deluje ameriško gospodarstvo ali borza, hekerji in roboti ne vzamejo prostega dne. Ker se vse več podatkov seli v oblak, se pri varovanju teh informacij vedno bolj zanašamo na CrowdStrike.Zaradi česar je to podjetje tako posebno, je njegova platforma v oblaku, znana kot Falcon. Zgrajen v oblaku in odvisen od umetne inteligence, Falcon vsak teden nadzoruje približno 6 bilijonov dogodkov in sčasoma postaja vse učinkovitejši pri prepoznavanju groženj in odzivu nanje. V mnogih pogledih je to stroškovno učinkovitejša rešitev za lokalno varnost.

Poleg tega zgodba o rasti govori sama zase. V manj kot petih letih se je število naročnikov CrowdStrike katapultiralo s 450 na več kot 13.000. Poleg tega je število strank, ki so kupile štiri ali več naročnin na modul v oblaku, v nekaj več kot štirih letih poskočilo z 9 % na 66 %. Ti dodatni nakupi so velik razlog za hitro rast marže CrowdStrike.

Oseba, ki drži pametni telefon

Vir slike: Getty Images.Robinhood Markets: 377 % pomeni rast prodaje do leta 2025

Aplikacija za spletno vlaganje, osredotočena na maloprodajne vlagatelje Robinhood Markets (NASDAQ:HOOD), ki je pred manj kot dvema mesecema postala javna družba , bi moral v naslednjih petih letih zagotoviti tudi osupljivo rast prodaje. Potem ko je podjetje lani poročalo o 959 milijonih dolarjev prodaje, je Wall Street napovedal, da bo podjetje do leta 2025 doseglo približno 4,58 milijarde dolarjev celoletnih prihodkov.

Obstaja več razlogov, zakaj Robinhood govori z malimi vlagatelji. Prvič, platforma je zgrajena brez provizij, vsaj pri nakupu podjetij, ki kotirajo na newyorški borzi in Nasdaq . Robinhood podari tudi brezplačne delnice novim članom, ki polagajo denar in vlagajo na platformi ter omogoča vlaganje z delnimi deleži. To vlagateljem, ki morda nimajo na stotine ali tisoče dolarjev, omogoča nakup delčkov celotnega deleža dragih delnic.

Vendar pa obstajajo tudi resni pomisleki glede rasti. Robinhood na primer ustvari pomemben del svojega prihodka s plačilom za pretok naročil majhne peščice ustvarjalcev trga. Čeprav je malo verjetno, da bodo ti ustvarjalci trga prenehali plačevati Robinhoodu za te informacije, bi se hitro čutil izstop celo ene od teh strank.

Drugo vprašanje je za Robinhood nekaj kot nočna mora za odnose z javnostmi. Zaradi neustrezne likvidnosti v začetku tega leta je bilo podjetje prisiljeno zmanjšati trgovalne dejavnosti z zelo nestanovitnimi delnicami meme in podjetji, ki se močno prodajajo na kratko. To nekaterim malim vlagateljem ni ustrezalo in bi lahko škodilo dolgoročnemu potencialu rasti podjetja.

kako dobiti službo, za katero niste usposobljeni
Dve ženski, ki se držita za roke in nosita prtljago, medtem ko prihajata v svojo nočitev z zajtrkom.

Vir slike: Getty Images.

Airbnb: 303-odstotna rast prodaje do leta 2025

Druga dobro znana delnica z veliko kapitalizacijo, ki naj bi v naslednjih petih letih prinesla znatno povečanje prodaje, je trg bivanja in gostovanja. Airbnb (NASDAQ:ABNB). Pričakuje se, da bo Airbnb povečal prodajo s prijavljenih 3,38 milijarde dolarjev v letu 2020 na soglasje 13,61 milijarde dolarjev do sredine desetletja. To je nekaj več kot štirikrat več prihodkov v petih letih.

Airbnb se morda zdi veliko podjetje glede na njegovo tržno kapitalizacijo v vrednosti 107 milijard dolarjev, vendar ima po vsem svetu le nekaj več kot 4 milijone gostiteljev. V ZDA je več kot 130 milijonov gospodinjstev in približno 1 milijarda po vsem svetu. Platforma za gostovanje je še vedno v povojih z veliko prostora za rast.

Ko že govorimo o gostovanju, podjetju najhitreje rastoči segment je stalno dolgotrajno bivanje (28 dni ali več). Ideja, da ostanemo mobilni in ne privezani na eno samo lokacijo, je postala še bolj priljubljena po pandemiji in porastu oddaljene delovne sile. Ta trend kaže, da Airbnbov operativni model ni modna muha.

Morda je najbolj vznemirljiv vidik za Airbnb potisnite v potovanje . Segment podjetja Experiences sodeluje z lokalnimi strokovnjaki pri pripravi dogodivščin in dejavnosti za popotnike. To predstavlja enega od mnogih načinov, kako lahko Airbnb sodeluje s podjetji ali lokalnimi gostitelji za nadzor večjega dela potovalne/počitniške izkušnje.

Zdravnik, ki daje cepivo v zgornjo desno roko starejšega bolnika.

Vir slike: Getty Images.

Novavax: 1.337-odstotna rast prodaje do leta 2025

Medtem ko se za večino razvijalcev cepiv proti koronavirusni bolezni 2019 (COVID-19) napoveduje upad prodaje do sredine desetletja, zaloge biotehnologije v klinični fazi Novavax (NASDAQ:NVAX)zgleda da bo izjema. Po le 476 milijonih dolarjev prodaje v letu 2020 naj bi Novavax Wall Street dosegel približno 6,84 milijarde dolarjev prodaje do leta 2025. Ta velik skok temelji na pričakovanju, da bo eksperimentalno cepivo proti COVID-19 NVX-CoV2373 kmalu pridobilo uporabo v nujnih primerih. dovoljenje v ZDA, Združenem kraljestvu, Evropi in potencialno na številnih drugih ključnih trgih.

Novavaxovo cepivo proti COVID-19 je bilo učinkovito v dveh obsežnih študijah. Marca je družba poročala o učinkovitosti cepiva (VE) 89,7 % iz študije v Združenem kraljestvu. Tri mesece pozneje je poročal o 90,4-odstotnem VE v preskušanju iz ZDA in Mehike. Ta začetni VE bi moral biti več kot dovolj, da Novavax postane globalna številka 3 pri dajanju cepiva proti COVID-19.

kako najti delnice za nakup

Kar bi lahko resnično ločilo Novavax od njegove konkurence, je potencial za ustvarjanje kombiniranih cepiv. Novavax ima sposobnost, da s kombiniranim cepivom COVID-19/gripi premaga svoje enakovredne na trgu. Njegova platforma za razvoj zdravil je zasnovana tudi za hiter razvoj kliničnih kandidatov za boj proti različicam COVID-19.

Skratka, Novavaxova prodaja bo kmalu vzletela.

Oseba, ki pregleduje Pinterest na svojem tabličnem računalniku.

Vir slike: Pinterest.

Pinterest: 328-odstotna rast prodaje do leta 2025

Nazadnje, družbeni mediji v razvoju Pinterest (NYSE:PINS)Wall Street predvideva, da bo do sredine desetletja več kot štirikrat povečal svojo prodajo. Po 1,69 milijarde dolarjev prodaje podjetja v letu 2020 analitiki računajo na 7,24 milijarde dolarjev prodaje do leta 2025.

Mnogi na Wall Streetu niso bili preveč zadovoljni, potem ko so Pinterestovi rezultati v drugem četrtletju pokazali upad za 24 milijonov mesečnih aktivnih uporabnikov (MAU) v primerjavi z zaporednim prvim četrtletjem. Vendar pa je bila ta kratkoročna upočasnitev rasti MAU neizogibna z naraščajočimi stopnjami cepljenja proti COVID-19, ki je ljudem omogočila, da pogosteje zapuščajo svoje domove. Če pogledamo tri leta nazaj, je Pinterestova rast MAU še vedno v okviru zgodovinskih norm.

Kar resnično izstopa, je potencial za monetizacijo za Pinterest . Čeprav se je rast MAU v četrtletju, ki se je končalo junija, precej upočasnila, je povprečni prihodek na uporabnika (ARPU) narasel za 89 % na svetovni ravni in za 163 % na mednarodni ravni glede na obdobje pred letom. Dejstvo, da se je svetovni ARPU povečal za 89 %, jasno kaže, da trgovci cenijo dostop do Pinterestove baze 454 milijonov MAU.

Enako pomembno je, da ni nobenega ugibanja, ko gre za uporabnike Pinteresta. Celotna premisa platforme je deliti stvari, kraje in storitve, ki zanimajo ljudi. To omogoča malim podjetjem, da učinkovito ciljajo na uporabnike in bi lahko Pinterest spremenilo v ključno destinacijo za e-trgovino v prihodnjih letih.^