Vlaganje

5 delnic blagovnih znamk, ki jih lahko kupite z roko, če trg pada

Vlagatelji že 18 mesecev uživajo v zgodovinskem vzponu v S&P 500 . Odkar je marca 2020 dosegel dno medvedjega trga, se je široko spremljan indeks podvojil.

Vendar pa so zrušitve in popravki a normalni del vlaganja v največjega ustvarjalca bogastva na planetu. Pretekli ponedeljek, 20. septembra, je S&P 500 dosegel najslabšo uspešnost v eni seji v štirih mesecih. Čeprav je nemogoče vedeti, ali je to začetek popolnega popravka ali preprosto kratkoročna razprodaja, ki jo poganjajo čustva, je ena stvar gotova: padajoči trg je vedno primeren čas, da vložite svoj denar. blagovna znamka, časovno preizkušena podjetja.

Če bi trg še naprej padal v dnevih ali tednih, ki so pred nami, bi morali dolgoročni vlagatelji razmisliti o nakupu naslednjih petih delnic blagovnih znamk.

Rokopis in obkroži besedo nakup pod padcem na delniškem grafikonu.

Vir slike: Getty Images.

Mastercard

Zgodovina je pokazala, da kakršen koli padec v plačilni procesi velikan Mastercard (NYSE: MA)je priložnost za vlagatelje, da pridobijo to podjetje z visoko maržo s popustom.Mastercard je ciklično podjetje, ki ima koristi od tega, da veliko časa preživi na soncu. Čeprav so recesije in krčenja običajen del gospodarskega cikla, obdobja gospodarske ekspanzije pogosto trajajo leta. Mastercard lahko izkoristi potrošniško in podjetniško porabo v teh dolgoletnih obdobjih širitve. To je preprosta igra s številkami, ki je vedno naklonjena Mastercard.

ali je borza zaprta ob vikendih

Drug razlog, zakaj je tako uspešno podjetje, je, da se izogiba posojilom. Čeprav se Mastercard odpoveduje možnosti ustvarjanja prihodkov od obresti in provizij kot posojilodajalec, se izogiba tudi kreditnim zamudam, ki spremljajo neizogibne recesije. To, da ni treba dati kapitala na stran za pokritje teh zamud, je velik razlog, da je njegova stopnja dobička dosledno severno od 40%.

Mastercard je očitno številka 2 plačilni procesor v ZDA, najvidnejši potrošniški trg na svetu, in ponuja dolgo vzletno-pristajalno stezo za globalno širitev. Če bi trg padel, je to preprost nakup.kaj se zgodi, ko delnica umakne iz borze
Uslužbenec Home Depota, ki v vsaki roki nosi galono barve.

Vir slike: Home Depot.

Home Depot

Morda ni prva delnica blagovne znamke, ki vam pride na misel, ko se na Wall Streetu dvigne negotovost, ampak veriga za izboljšave doma Home Depot (NYSE: HD) je res pameten nakup za vsako slabost trga .

Čeprav bi lahko dobili vtis, da je Home Depot povsem ciklična delnica, ima podjetje sredstva za varovanje svojih stav, tako rekoč, v vsakem gospodarskem okolju. Očitno koristi v obdobjih širitve z močnim povpraševanjem komercialnih strank, vendar je pogosto spregledano, da prenove doma postanejo priljubljene v obdobjih krčenja. Ker se med krčenjem ali recesijo giblje manj ljudi, ustvarja popoln scenarij za lastnike stanovanj, da stvari spremenijo.

Tudi agresivne naložbe Home Depota v digitalizacijo bi morale poplačati dividende. Stranke, ki vstopijo v njegove fizične trgovine, so še vedno kruh in maslo tega podjetja, a možnost integracije fizične in digitalne izkušnje bi morala povzročiti hitrejšo rast prodaje in splošno boljšo izkušnjo strank. Nobenega razloga, da Home Depot ne bi mogel vzdrževati dvomestne rasti neposredne prodaje potrošnikom v bližnji prihodnosti.

Stroj za pritrditev silikonskih rezin v akciji.

Vir slike: Getty Images.

čisti dohodek v prosti denarni tok

Broadcom

Tehnična zaloga Broadcom (NASDAQ: AVGO)je še eno podjetje z blagovno znamko, v katerega se lahko vlagatelji naberejo, če se bo borza znižala.

Čeprav Broadcomove polprevodniške rešitve uporabljajo številne industrije, so pametni telefoni že dolgo glavni generator prihodkov podjetja. Uvedba brezžične infrastrukture 5G je še posebej velik posel.

Minilo je približno desetletje, odkar so potrošnikom in podjetjem ponudili znatno nadgradnjo hitrosti prenosa. To bi moralo voditi do večletnega cikla zamenjave pametnih telefonov, ki bo koristil Broadcomu, ki izdeluje čipe 5G in druge dodatke, ki jih najdemo v pametnih telefonih.

Poleg samo brezžičnih naprav se zdi, da Broadcom sedi na pravem rudniku zlata, podjetja pa vse več svojih podatkov prenašajo v oblak. Podjetje zagotavlja povezljivost in dostopne čipe za podatkovne centre, ki so ključnega pomena za shranjevanje teh podatkov.

Želite še en razlog za potop? Četrtletna dividenda Broadcoma se je v manj kot 11 letih povečala za več kot 5000 %. Z večino svoje proizvodne zmogljivosti, rezervirane mesece vnaprej in 2,9-odstotnim donosom ob zagonu, je Broadcom lahko kamen vašega portfelja v tehnološkem prostoru.

Laboratorijski tehnik s pipeto postavi tekoče vzorce v vrsto epruvet.

Vir slike: Getty Images.

cena delnice cgc danes na delnico

Bristol Myers Squibb

Farmacevtske delnice so odlično mesto za parkiranje svojega denarja, če in ko se nestanovitnost na borzi poveča. Zaloge zdravil blagovne znamke, ki jih je treba kupiti na roko, če bi trg še naprej padal, je Bristol Myers Squibb (NYSE: BMY).

Kar naredi to podjetje tako posebno, je njegova organska rast, ki temelji na prevzemih. Začenši s prvim, Bristol Myers je na pravi poti, da bo letos od Eliquisa zbral 10 milijard dolarjev severno. Eliquis je vodilni peroralni antikoagulant na svetu in je bil razvit v sodelovanju z Pfizer .

Obstaja tudi imunoterapija proti raku Opdivo, ki je odobrena pri 10 indikacijah in se preučuje v več desetih kliničnih preskušanjih kot monoterapija ali kombinirano zdravljenje. Opdivo že prinaša približno 7 milijard dolarjev letne prodaje.

Na področju nakupa je Bristol Myers Squibb požel valove s prevzemom razvijalca zdravil za zdravljenje raka in imunosti Celgene leta 2019. Kronski biser tega odkupa je bilo zdravilo za multipli mielom Revlimid, ki je lani prodalo več kot 12 milijard dolarjev. Kombinacija razširitve oznak, daljšega trajanja uporabe, izboljšane diagnostike presejanja raka in močne cenovne moči je Revlimidu pomagala do dvomestne letne rasti že več kot desetletje.

To, da lahko Bristol Myers Squibb dobiš z manj kot osemkratnimi prihodki v prihodnjem letu, je absolutna ukradena.

Uslužbenka, ki nosi slušalke in govori s stranko za svojo mizo.

Vir slike: Getty Images.

Prodajno silo

Nenazadnje lahko oportunistični dolgoročni vlagatelji kupijo ponudnika programske opreme za upravljanje odnosov s strankami (CRM) v oblaku. Salesforce.com (NYSE: CRM)izroči pest, če se trg zruši.

Za tiste, ki morda niste seznanjeni s programsko opremo CRM, jo podjetja uporabljajo za izboljšanje odnosov s strankami in razširitev prodaje. Uporablja se lahko za nadzorovanje težav z izdelki in storitvami, vodenje spletnih marketinških kampanj in izvajanje napovednih analiz prodaje.

Salesforce zdrsne v sliko kot kralj gore . Glede na poročilo IDC je od prve polovice leta 2020 glede na prihodke zadržal le 20 % svetovnega tržnega deleža CRM. Naslednji štirje konkurenti se niso niti združili, da bi izenačili tržni delež Salesforcea. To ga postavlja v središče trajnostnega dvomestne rasti za podjetja, ki so usmerjena v potrošnike.

kako oceniti podjetje za naložbo

In tako kot Bristol Myers je bil superzvezdnik pridobitve. Izvršni direktor Marc Benioff je nadzoroval nakupe MuleSoft in Tableau, ki povečujejo zaslužek, in pred kratkim zaključil odkup platforme za poslovno komuniciranje v oblaku Slack Technologies. Slack bi moral Salesforceu pomagati pri navzkrižni prodaji svojih rešitev malim in srednje velikim podjetjem.

Ker Benioff zahteva 50 milijard dolarjev letne prodaje v petih letih, kar je več kot dvakrat več kot 21,3 milijarde dolarjev, kot so poročali v proračunskem letu 2021, Salesforce potrdi vsa polja kot preprost nakup .^