Vlaganje

4 najboljših ameriških indeksnih skladov z majhno kapitalizacijo za nakup

Indeksni sklad z majhno kapitalizacijo je vrsta sklada, s katerim se trguje na borzi, ali ETF, ki sledi indeksu delnic z majhno kapitalizacijo. Indeksni skladi z majhno kapitalizacijo se vlagajo v vse delnice indeksa, ki je osredotočen na majhno kapitalizacijo, kot je npr. Russell 2000 (RUSSELLINDICES:^RUT), da se ujema z zmogljivostjo samega indeksa.

Indeksni skladi z majhno kapitalizacijo dajejo vlagateljem izpostavljenost širokemu razponu delnic z majhno kapitalizacijo, ki so pogosto delnice mladih podjetij z dokaj nizkimi cenami delnic. Za podjetje z majhno kapitalizacijo, tržna kapitalizacija , ali tržna kapitalizacija, ki je enaka ceni delnice, pomnožena s številom uveljavljajočih se delnic, na splošno pade med 300 milijoni in 2 milijardami dolarjev.

Vlaganje v indeksne sklade z majhno kapitalizacijo prinaša številne prednosti:





    Diverzifikacija portfelja:Naložba v indeksni sklad z majhno kapitalizacijo izpostavi vaš portfelj velikemu številu delnic z majhno kapitalizacijo, kar diverzificira vaše deleže. Razpršeni portfelji na splošno delujejo bolje kot nediverzificirani deleži, ker lastništvo delnic številnih različnih podjetij zagotavlja, da uspešnost vašega portfelja ni močno povezana z uspešnostjo katere koli posebne delnice. Zmanjšanje tveganja:Delnice z majhno kapitalizacijo so lahko tvegane, saj se običajno gibljejo ciklično s širšim gospodarskim ciklom. So tudi več hlapljivo kot delnice z veliko kapitalizacijo. Vlaganje v indeksni sklad odpravi del tveganja, ker vam sklad daje delež v desetinah podjetij. Dobički na bikovem trgu:Medtem ko je večja verjetnost, da bodo podjetja z veliko kapitalizacijo dobičkonosna, imajo boljši dostop do kapitala in lahko bolje vzdržijo recesije , podjetja z majhno kapitalizacijo ponavadi uspešnejša bikovske trge , ki se pojavijo, ko je borza v porastu. Privlačen potencial rasti:Delnice podjetij z majhno kapitalizacijo so v preteklosti zaradi svojih večjih potencialov rasti presegle delnice velikih podjetij.

Spodnji grafikon kaže, da je Russell 2000 z majhno kapitalizacijo premagal veliko S&P 500 (SNPINDEX: ^ GSPC)v svoji 40-letni zgodovini, od 1. januarja 1979 do 16. junija 2021. Grafikon tudi kaže, da so delnice z majhno kapitalizacijo bolj nestanovitne kot delnice velikih podjetij.

^ RUT grafikon



^RUT podatki YCharts.

Vendar je pomembno omeniti, da bodo zaradi nestanovitnosti delnic z majhno kapitalizacijo deleži vlagateljev z majhno kapitalizacijo verjetno izgubili večjo vrednost med tržnimi zlomi. Med zlomom marca 2020, ki ga je povzročila pandemija COVID-19, so se vrednosti delnic z majhno kapitalizacijo po pričakovanjih znižale hitreje od vrednosti širšega trga. Toda tudi cene delnic z majhno kapitalizacijo so se hitreje dvignile, zlasti pozneje Pfizer (NYSE: PFE)napovedala uspešna preskušanja cepiva.

Če želite, da vaš portfelj pridobi široko izpostavljenost delnicam z majhno kapitalizacijo, so ti štirje ETF indeksnih skladov z majhno kapitalizacijo dobra možnost:



najboljše delnice za nakup v 2021

Štirje dobri indeksni skladi z majhno kapitalizacijo

Sklad Ticker Razmerje stroškov
iShares Russell 2000 Growth ETF (NYSEMKT: IWO) 0,24 %
iShares Core S&P Small-Cap ETF (NOVICE: IJR) 0,06%
Schwab ameriški ETF z majhno kapitalizacijo (NOVICE: SCHA) 0,04 %
ETF za indeks vrednosti Vanguard Small-Cap Value Index (NYSEMKT: VBR) 0,07 %

Vir: Yahoo! Finance.

iShares Russell 2000 Growth ETF

Kot že ime pove, želi iShares Russell 2000 Growth ETF slediti indeksu Russell 2000. To je idealna igra za leto 2021, če verjamete, da se bo trenutno okrevanje borznega trga nadaljevalo.

Ta indeksni sklad ETF ima impresivne dosežke s skupno letno stopnjo rasti (CAGR) skoraj 14 % z dividendami v zadnjih 10 letih. To premaga Russell 2000, pa tudi številne druge naložbe z majhno kapitalizacijo. Sklad, ki je usmerjen v rast, kot je iShares Russell 2000 Growth ETF, nosi večje tveganje, vendar ima tudi nizko količnik stroškov 0,24 %.

Ženska pred računalnikom v pisarni.

Vir slike: Getty Images.

iShares Core S&P Small-Cap ETF

IShares Core S&P Small-Cap ETF z 71 milijardami dolarjev sredstev je največji indeksni sklad z majhno kapitalizacijo na trgu. Sklad želi spremljati uspešnost indeksa S&P Small Cap 600 tako, da ima širok nabor delnic, vključno z Macy's (NYSE: M), Shake Shack (NYSE: SHAK), in Pojdi ven (NASDAQ:SAIA).

V zadnjem desetletju je ta indeks presegel Russell 2000 in je objavil letni stopnja donosnosti 14 % z dividendami. Ima razmerje stroškov 0,06 % in ponuja a dividendni donos 0,9 %.

Schwab ameriški ETF z majhno kapitalizacijo

Schwab U.S. Small-Cap ETF sledi deležem majhne kapitalizacije ameriškega indeksa skupnega delniškega trga Dow Jones. To je nekakšen srednji indeksni sklad ETF. S svojimi lastniškimi deleži ni niti pretirano konzervativen niti preveč agresiven, in ker ima mešanico delnic z visokim in nizkim tveganjem, je tveganje nižje, kot bi bilo za sklad, ki je izključno v rast. Če verjamete v diverzifikacijo , zagotavlja ta sklad.

Zaradi poceni razmerja stroškov v višini 0,04 % skupaj z 10-letnim CAGR 13 %, vključno z dividendami, je ta ETF privlačen način za vlaganje v domače majhne kapitale. Sredstva sklada vključujejo 16 % za finance, 16 % za zdravstvo in 16 % za industrijo. Sklad izplača tudi dividende z donosnostjo 0,9 % cene delnice.

ETF sklada Vanguard Small-Cap Value Index Fund

ETF sklada Vanguard Small-Cap Value Fund sledi ameriškemu indeksu vrednosti CRSP Small Cap Value. Kot vrednostno usmerjen sklad za sledenje indeksom ta ETF ne ponuja največjega potenciala rasti cene delnic, vendar bi moral biti boljši v medvedji trgi . To je zato, ker se vrednotenja, zlasti delnic z visokimi cenami, v recesiji nagibajo k stiskanju.

V zadnjih 10 letih se je indeks vrednosti CRSP v ZDA vsako leto povečeval z dividendnim faktorjem, kar je slabše kot Russell 2000, saj so delnice vrednosti padle iz mode. Kljub temu bi se to lahko spremenilo in skoraj zagotovo se bo v nekem trenutku. Pravzaprav je ETF od leta do danes presegel tako S&P 500 kot Russell 2000. Trenutno sklad ponuja dividende v višini 1,5 % in privlačno razmerje odhodkov v višini 0,07 %.

Ali je indeksni sklad z majhno kapitalizacijo pravi za vas?

Kot lahko vidite iz zgornjega seznama, vlaganje z majhnimi kapitali ni nujno zapleteno. Ti štirje indeksni skladi ETF ponujajo vrsto ugodnosti, vključno z rastjo, vrednostjo in dohodkom, vsi pa imajo solidne rezultate. Ker je na trgu na voljo na tisoče delnic z majhno kapitalizacijo, je nakup ene od teh pameten in priročen način za zmanjšanje tveganja vlaganja v sektor s pridobivanjem izpostavljenosti širokemu krogu podjetij z eno ali dvema naložbama.



^