Vlaganje

4 delnice naj bi v 5 letih povečale prodajo za 25.750 % na 2.970.000 %

Delnice z visoko rastjo že več kot desetletje prevladujejo na Wall Streetu – in to z dobrim razlogom. Zgodovinsko nizke posojilne obrestne mere in prilagodljiva denarna politika sta utrla pot hitrim podjetjem, da se zadolžujejo po privlačnih obrestnih merah.

Toda za nekatera podjetja bo rast prodaje kmalu zagnala visoko prestavo. Ko gradite podjetje od tal navzgor, je prehod iz skoraj nič pri prodaji na stotine milijonov ali milijard dolarjev prihodka v samo nekaj letih lahko osupljiva izkušnja.

Pričakuje se, da bodo naslednja štiri podjetja storila prav to. Po ocenah soglasja Wall Streeta naj bi te štiri delnice v naslednjih petih letih povečale prodajo za 25.750 % na kar 2.970.000 % (to je skoraj 3 milijone odstotkov).

Naraščajoča zelena črta in naraščajoči palični grafikon na vrhu finančnega časopisa z vidnimi delniškimi kotacijami.

Vir slike: Getty Images.

Vaxart: 25.752 % pomeni rast prodaje do leta 2025

Ribolov na biotehnološkem staležu v ​​klinični fazi za njegovo prvo odobreno terapijo je odličen primer podjetja, ki bi lahko z relativno majhnega zneska enkratnih prihodkov naraslo na znatno večjo vsoto ponavljajoče se prodaje. Razvijalec zdravil Vaxart (NASDAQ:VXRT)pričakuje se, da bo povečal svojo letno prodajo s 4,05 milijona dolarjev, o katerih so poročali leta 2020, na soglasno oceno 1,047 milijarde dolarjev do sredine desetletja. To je povečanje za približno 25.750 %, če se številke Wall Streeta izkažejo za točne.Vaxartova prihodnost je zavezan uspehu svoje platforme VAAST . 'VAAST' pomeni standardizirano tehnologijo vektorskih adjuvantnih antigenov in zajema poskuse podjetja za razvoj lastniških peroralnih cepiv. Medtem ko lahko standardna cepiva, ki se dajejo v injekciji, aktivirajo sistemsko imunost, bi bile tablete peroralnih cepiv zasnovane tako, da aktivirajo sistemsko in mukozno imunost v črevesju, pljučih, nosu in ustih. Z drugimi besedami, ta pristop z dvojnim delovanjem bi lahko zagotovil boljšo odpornost proti potencialno smrtonosnim virusom.

Peroralno cepivo, ki je verjetno prejelo največ pozornosti za Vaxart, je VXA-CoV2-1, tableta v zgodnji fazi, zasnovana za boj proti koronavirusni bolezni 2019 (COVID-19). Maja je Vaxart objavil, da je njegova študija prve faze VXA-CoV2-1 privedla do jasnega imunskega odziva pri udeležencih, čeprav visoke ravni nevtralizirajočih protiteles niso bile prisotne. Tradicionalna cepiva z injekcijo v roko so v kliničnih preskušanjih privedla do visoke ravni nevtralizirajočih protiteles.

Toda Vaxartovo delo še ni blizu konca. V začetku avgusta je prejel zeleno luč od ameriške uprave za hrano in zdravila (FDA) za začetek študije peroralnih tablet za zelo specifično beljakovino za boj proti COVID-19. Morda bo minilo nekaj časa, preden bodo vlagatelji vedeli, ali so peroralna cepiva izvedljiva rešitev, vendar je zaradi dejavnika priročnosti to preskušanje vsekakor vredno ogleda.Laboratorijski raziskovalec drži dvojno vijačnico DNK med rokami.

Vir slike: Getty Images.

CRISPR Technologies: 191.416 % pomeni rast prodaje do leta 2025

Ali sem omenil, da so biotehnološke zaloge v klinični fazi odličen vir osupljive rasti v naslednjem desetletju? CRISPR Therapeutics (NASDAQ:CRSP), podjetje, ki se opira na tehnologijo za urejanje genov za natančno spreminjanje genomske DNK in spopadanje z boleznimi, ki jih je težko zdraviti, naj bi se prodaja povečala s 719.000 $ v letu 2020 na 1,377 milijarde $ do leta 2025. To je izboljšanje za več kot 191.000 % v petih letih.

Verjetno največji plus za CRISPR je to, da z njim sodeluje Vertex Pharmaceuticals (NASDAQ:VRTX)pri razvoju CTX001 za zdravljenje od transfuzije odvisne beta talasemije (TDT) in bolezni srpastih celic (SCD). Vertex ima bogato zgodovino razvoja novih terapij za bolezni, ki jih je težko zdraviti, kot je cistična fibroza.

Prav tako ne škodi, da Vertexovi globoki žepi pomagajo dvigniti bančni račun CRISPR. Po plačilu 900 milijonov dolarjev za sodelovanje v drugem četrtletju je CRISPR imel skoraj 2,6 milijarde dolarjev gotovine, denarnih ustreznikov in tržnih vrednostnih papirjev. To je dovolj kapitala za financiranje njegovih tekočih kliničnih študij.

Začetni preskusni podatki za CTX001 je bil tudi spodbuden . Na letnem srečanju Evropskega hematološkega združenja junija je podjetje objavilo, da je bilo vseh 15 bolnikov s TDT brez transfuzije po vsaj treh mesecih spremljanja. Bolniki s TDT lahko potrebujejo tedenske transfuzije, odvisno od resnosti njihove bolezni. Vodstvo verjame, da bi regulativne prijave, ob predpostavki, da bo v kliničnih študijah vse dobro, lahko prišle do sredine leta 2023 ali pred tem.

Čeprav CRISPR Technologies še zdaleč ni edino podjetje, ki se želi spopasti s TDT in SCD, je med najbolje financiranimi in ima Vertex v svojem kotu. To ji daje več možnosti od povprečja za uspeh, vsaj v moji knjigi.

Zdravnik, ki daje cepivo v nadlaket mlade osebe.

Vir slike: Getty Images.

Ocugen: 604,551 % pomeni rast prodaje do leta 2025

Še eno biotehnološko podjetje na klinični stopnji, za katerega pričakujejo, da bo prodaja skočila iz skoraj nič na veliko število z veliko ničel, je Occugen (NASDAQ:OCGN). Potem ko je podjetje lani poročalo o prodaji v višini 43.000 $, je po soglasju Wall Streeta do leta 2025 ustvarilo 260 milijonov $ celoletne prodaje. Govorimo o skoraj 605.000-odstotnem povečanju prodaje v petih letih.

Da ne zveni kot pokvarjen rekord, vendar je cepivo proti COVID-19 Ocugenov potencialni katalizator. Podjetje je sodelovalo z indijsko družbo Bharat Biotech za komercializacijo Covaxina. Preskušanje faze 3 na 25.800 odraslih, starih 18 let in več, v Indiji dokazala učinkovitost cepiva 77,8 % za simptomatske okužbe, 63,6 % proti asimptomatskim okužbam, in kar je najpomembnejše, je bil 93,4 % učinkovit proti hudi bolezni COVID-19. Podatki iz Bharata, o katerih so poročali julija, so pokazali tudi 65,2-odstotno učinkovitost proti različici delta.

Glede na to, da je treba cepiti toliko ljudi, se to verjetno sliši kot namigovanje za neko obliko uporabe dovoljenj v sili na razvitih ali nastajajočih trgih. Vendar pa je pri Ocugenu velika težava: pravice za sokomercializacijo za Covaxin ima samo v ZDA in Kanadi. ZDA so naročile več kot dovolj cepiv za cepljenje vseh Američanov, ki izpolnjujejo pogoje, in verjetno imajo v rezervi odmerke, če bodo potrebne obnovitvene injekcije. Enako bi lahko rekli za Kanado, ki je veliko vlagala v nakupe cepiv.

Čeprav med pandemijo ni preveč možnosti za cepivo, začetna učinkovitost Covaxina ni tako enaka kot pri cepivih iz moderno , Pfizer / BioNTech , ali celo Novavax , ki se zdi, da se približuje lastni odobritvi uporabe v sili v Združenih državah. Dovolj je reči, Ocugenova prodajna napoved se lahko izkaže za nedosegljivo .

Upodobitev poltovornjaka Nikola Tre, ki prečka most.

Upodobitev popolnoma električnega Nikola Tre semi. Vir slike: Nikola.

Nikola: 2.970.426 % pomeni rast prodaje do leta 2025

Vendar pa je najboljša možnost za rast, ki se vsaj nanaša na ta seznam, proizvajalec električnih vozil (EV). Nikolaja (NASDAQ:NKLA). Pričakuje se, da bomo videli Nikolin prodajni katapult s prijavljenih 95.000 $ v letu 2020 na soglasje v višini 2,822 milijarde $ do leta 2025. To je enako skoraj 3 milijone odstotkov skoka letnega prihodka.

Možnost rasti za EV je precej enostavna. Ker se razvite države, kot so ZDA, spopadajo s podnebnimi spremembami neposredno, je zamenjava vozil na fosilna goriva z vozili na alternativno energijo eden najlažjih načinov za spremembo. Potrošniki in podjetja bodo potrebovali desetletja, da bodo naredili ta premik, kar pušča veliko prostora za uspeh več proizvajalcev električnih vozil.

Problem za Nikolo je, da se ukvarja z neredom v odnosih z javnostmi. Lani je kratkoročno podjetje Hindenburg Research objavilo poročilo, v katerem naj bi bil Nikola goljuf. Čeprav je neodvisni pregled ugotovil, da številne Hindenburgove obtožbe niso resnične, je bilo ugotovljeno, da izjave ustanovitelja Trevorja Miltona o predprodajah niso bile točne.

Kljub temu, da je lani odstopil, je Miltona ameriško pravosodno ministrstvo obtožilo treh obtožb zavajanja vlagateljev. Na koncu bo moral Nikola premagati zlorabo zaupanja, da bi prodal svoja vozila, in verjetno bo potreboval veliko več denarja, kot ga ima zdaj, da bi zgradil svojo proizvodnjo. Osebno sem skeptičen, da bo podjetje do sredine desetletja doseglo to visoko prodajno soglasje.^