Vlaganje

4 razlogi, zakaj bi se delnice lululemona lahko še višje dvignile

Delnice od Lululemon Athletica (NASDAQ:LULU)se v zadnjem času trguje okoli najvišjih vrednosti vseh časov, letos se je povečala za impresivnih 35 %. Del tega dobička je spodbudilo poročilo o zaslužku podjetja za športna oblačila prejšnji teden, ki je vsebovalo prihodke in ne-GAAP (prilagojeni) dobiček na delnico, ki je presegel ocene analitikov.

Kljub temu, da so delnice rasti v zadnjem času presegle, obstaja nekaj razlogov za domnevo, da bi lahko bile delnice čez pet let bistveno višje. Tukaj je natančen pogled, zakaj zgodba o rasti Lululemona verjetno še zdaleč ni končana.

Ženska v športnih oblačilih, ko dela od doma.

Vir slike: Getty Images.

1. Pandemija je spodbudila naslovni trg Lululemona

Eden od razlogov za močne poslovne rezultate Lululemona v zadnjem času je pospešeno sprejemanje kakovostnih oblačil za fitnes in športnega časa na splošno, saj vse več ljudi dela od doma in ker delovna mesta postajajo vse bolj prilagodljiva.

'Pandemija ... je pospešila nekatera vedenja gostov, ki vplivajo na moč naše blagovne znamke,' je pojasnil izvršni direktor podjetja Lululemon Calvin McDonald v razpisu o dobičku v drugem fiskalnem četrtletju podjetja. McDonald je nato navedel vse večjo hvaležnost potrošnikov za splošno telesno pripravljenost, splošno dobro počutje, življenjski slog in funkcionalna oblačila.Stroški obresti na obveznice se izračunajo kot:

Grand View Research ocenjuje, da je svetovni trg športne opreme ocenjen na skoraj 300 milijard dolarjev. Lululemonov 5,5 milijarde dolarjev prihodkov v zadnjih 12 mesecih je precejšen - vendar je še vedno majhen glede na celoten trg.

2. Lululemon raste neverjetno hitro

Visoki prihodki Lululemona kažejo, kako potrošniki množično izbirajo izdelke podjetja Lululemon. Njena najvišja linija je v zadnjem četrtletju narasla za 61 % medletno.

»Še naprej opažamo, da naša blagovna znamka pridobiva tržni delež v različnih kategorijah – moških in ženskih,« je povedal McDonald na razpisu o zaslužku.3. Povečanje profitnih marž

Ne samo, da prihodki Lululemona hitro rastejo, ampak tudi njegov rezultat raste zaradi povečanja dobičkov. Bruto marža Lululemona je bila v drugem fiskalnem četrtletju 58,1-odstotna. To je za 390 bazičnih točk več kot v enakem obdobju lani. Medtem se je operativna marža Lululemona povečala za 630 bazičnih točk na 20,1 %.

Neto rezultat hitre rasti prihodkov in naraščajočih marž je bil neto prihodek v višini 208 milijonov dolarjev – več od 87 milijonov dolarjev v obdobju pred letom dni.

4. Lululemon odkupuje delnice

Druga verjetna ugodnost za delnico je močan finančni položaj podjetja in odločitve vodstva o dodelitvi kapitala. Zahvaljujoč zdravi bilanci stanja lahko Lululemon odkupi delnice – poteza, ki poudarja zaupanje vodstva v dolgoročni potencial delnice. Poleg tega odkupi delnic na koncu povečajo lastništvo delničarjev v podjetju in lahko sčasoma povečajo notranjo vrednost delnice.

Lululemon je samo v drugem fiskalnem četrtletju odkupil pol milijona delnic, pri čemer je porabil približno 171 milijonov dolarjev in kupil delnice za povprečno ceno 338,41 dolarja.

Na splošno je jasno, da ima podjetje Lululemon koristi od neverjetnega zagona - tako v smislu povpraševanja kot poslovne ekonomije. Ta poslovna moč bi morala podjetju pomagati, da bo dosegla drago vrednotenje delnic in vlagateljem prinesla soliden donos na dolgi rok.

Seveda ima vsaka naložba svoja tveganja. Vlagatelji bodo morali pozorno spremljati, ali lahko Lululemon ohrani svojo cenovno moč in še naprej pridobiva tržni delež, ko se konkurenca segreva. Glede na to, kako je podjetje pokazalo močan apetit potrošnikov po vrhunskih športnih oblačilih, ki poudarjajo občutek, udobje in funkcionalnost, lahko stavite, da bo konkurenca prišla za Lululemonom.^