Vlaganje

3 načine, kako je lastnik podjetja Tommy Hilfiger PVH Corp videti oblečen za uspeh

Podjetje za oblačila poroča o rezultatih za drugo četrtletje 31. avgusta PVH Corp (NYSE: PVH), nekoč znana kot Phillips-Van Heusen Corporation, je razkrila prihodke in zaslužke, ki so presegli ocene analitikov. Podjetje, ki ima v lasti ali licencira svetovno znane blagovne znamke, kot so Calvin Klein, Tommy Hilfiger, Michael Kors in Kenneth Cole New York, presega rezultate pred pandemijo iz leta 2019, vodstvo pa za celo leto napoveduje boljše rezultate od pričakovanih. . Trije znaki kažejo, da je ta optimizem upravičen.

1. Podjetje presega celo lastna pričakovanja

PVH je z bliskovito hitrostjo odskočil od padcev, ki so jih povzročili zastoji zaradi COVID-19, s svojo močjo okrevanja ni presenetil samo Wall Streeta, ampak tudi svoje vodje. Prihodki v drugem fiskalnem četrtletju so se medletno povečali za 46 %, čeprav je ta številka še vedno za približno 2 % manjkala od prihodkov iz istega četrtletja leta 2019. Prilagojeni dobiček na delnico (EPS) se je povečal za več kot 20-krat z 0,13 USD na 2,72 USD v primerjavi z letom 2019. . Ta končni rezultat je tudi močno presegel prejšnje smernice vodstva za prilagojeni dobiček od samo 1,15 do 1,18 dolarja na delnico.

Dve osebi nakupujeta oblačila v trgovini, obkroženi s stojali z majicami in suknjiči.

Vir slike: Getty Images.

Dobički niso naključni, pravi izvršni direktor Stefan Larsson, ki je dejal, da je uspeh 'poganja disciplinirano izvajanje naših ključnih strateških prednostnih nalog, ki jih vodiCalvin Klein inTOMMY HILFIGER in naše mednarodne trge.' Opozoril je tudi, da je rast »nadražila e-trgovina« in »mednarodna uspešnost podjetja je bila še posebej močna«, saj je prehitela rezultate pred pandemijo.

je exxon dobra delnica za nakup

Glede na to moč je PVH dvignil svoje smernice za celoletno proračunsko leto 2021.Prilagojeni EPS, ki je bil prej vezan na 6,50 USD za leto, naj bi zdaj dosegel 8,50 USD.Podjetje še naprej zmanjšuje manj uspešne blagovne znamke in intelektualno lastnino. Avgusta je zaključil prodajo Heritage Brands zasebni skupini Authentic Brands Group, s čimer je okrepil svoj že tako močan denarni položaj z nadaljnjimi 223 milijoni dolarjev.Čeprav se je odcepitev zaključila po koncu drugega četrtletja, nedavno poročilo o dobičku kaže, da bo 200 milijonov dolarjev izkupička od prodaje namenjenih odkupu delnic, zmanjšanju razredčitve in povečanju vrednosti delnic za delničarje.

2. Izboljšuje svoje marže in položaj dolga

Deloma zahvaljujoč 35-odstotnemu povečanju digitalnih prihodkov (čeprav raste tudi fizična maloprodaja in so cene ugodne) se dvigujejo tudi marže podjetja. Ti rezultati so'poganjajo moč oblikovanja cen, nižje promocije in višja maloprodajna produktivnost,« glede na Larssonove komentarje iz razpisa o zaslužkih.Bruto marža je bila v četrtletju 57,7 % več kot v letih 2020 in 2019, kar zagotavlja konkretne dokaze, da strategije PVH povečujejo njegovo uspešnost.

moderna vs johnson in cepivo johnson

Podjetje je polno denarja in je nekaj svojih rezerv porabilo za poplačilo dolga. PVH se je v zadnjem četrtletju razdolžila za dodatnih 200 milijonov dolarjev, s čimer se je skupni dolg odplačal v prvi polovici fiskalnega leta 2021 na 700 milijonov dolarjev. To, pravijo v podjetju, zadostuje za izravnavo lanskega zadolževanja. Pričakuje se, da se bodo čisti odhodki za obresti zmanjšali s 121 milijonov dolarjev v letu 2020 na 105 milijonov dolarjev za leto 2021. S temi zadnjimi potezami se je PVH osvobodil večine dolgotrajnih učinkov na prihodnjo uspešnost v letu 2020 in nima presežnega bremena dolgov mnogih drugih podjetij. se še vedno borijo zaradi COVID-19.3. Zdi se, da težave z dobavno verigo in COVID-19 jemljejo brez težav

V svojem sporočilu za javnost PVH ugotavlja, da so njegove optimistične smernice „kljub“ negotovosti glede učinkov COVID-19 v drugi polovici proračunskega leta. Podjetje veliko vlaga v nadaljnji razvoj svojega digitalnega poslovanja in pričakuje, da bo to povečalo učinkovitost poslovanja, preprečilo težave v zvezi z dvigom cen surovin in dobavne verige ter dodatno znižalo stroške.

Korporativni nadzornik Jim Holmes je med razpisom o zaslužku dejal, da je PVH'se sooča z zamudami v dobavni verigi za štiri do šest tednov«, vendar je dodalo, da podjetje pričakuje, da se bodo »ravni zalog v veliki meri vrnile v skladu s prihodnjimi projekcijami rasti prodaje« do konca leta 2021. Zaloge so se v četrtletju medletno zmanjšale za 13 %, kar odraža zdrav prodajo.

Na splošno je videti, da se je PVH otresel številnih izzivov preteklega leta. Z močnimi prihodki, veliko denarja in vzpostavljeno strategijo bi morali vlagatelji biti naklonjeni temu vodilnemu v industriji oblačil.^