Vlaganje

3 Vanguard ETF -ji za oportunistične vlagatelje, ki jih lahko kupite zdaj

Ker je borza blizu rekordnih vrednosti, lahko izgleda, kot da ni priložnosti. Toda najboljši vlagatelji lahko najdejo priložnost v vseh tržnih razmerah.

Vlaganje v sklade, s katerimi se trguje na borzi (ETF), ki sledijo posebnemu segmentu delniškega trga, ki je pripravljen na vzpon, je pametna poteza. Ni vam treba skrbeti za ročno izbiro posameznih zalog. Namesto tega dobite košarico vrednostnih papirjev, ki sledijo referenčnemu indeksu. Dobivate večjo raznolikost in lahko vlagate na podlagi širših gospodarskih trendov, ki jih predvidevate.

Vanguard ima nekaj najcenejših ETF. Tu so trije, ki bi morali biti na vašem radarju, če ste oportunistični vlagatelj.

Poslovni ljudje na pločniku poskušajo ujeti denar

Vir slike: Getty Images.

Vanguard Financial ETF (VFH)

Pred letom dni je bila slika za finančno industrijo mračna. Fed je ravnokar znižal obrestne mere na skoraj nič, nižje obrestne mere pa so pomenile nižji dobiček pri posojanju. Zaradi velike izgube delovnih mest so banke zaostrile posojilne standarde in zbrale denar v pričakovanju razširjenih neplačil.Toda po gnilem letu 2020 je bil finančni sektor do zdaj leta 2021 uspešen. Zato bi morali pametni vlagatelji razmisliti o Vanguard Financial ETF (NYSEMKT: VFH). Doslej se je ETF povečal za več kot 28%, medtem ko se je S&P 500 indeks se je povečal za približno 11%.

Sklad je na splošno razpršen po finančnem sektorju s 408 deleži, med katerimi je večina bank. Med njegove največje posesti spadajo JPMorgan Chase (NYSE: JPM), Berkshire Hathaway (NYSE: BRK.A) (NYSE: BRK.B), in Bank of America (NYSE: BAC).

Vlagatelji v ETF Vanguard Financials bi morali imeti koristi od stalnega okrevanja gospodarstva, saj je finančni sektor ponavadi cikličen. Poleg tega so bile stopnje neplačila veliko nižje od pričakovanih, zato banke sedijo na veliko denarja. Sektor je nedavno dobil tudi zaupnico Fed -a, ki bo odpravil omejitve pri odkupu delnic in izplačilih dividend za institucije, ki bodo prestale naslednji krog stresnih testov.ETF Vanguard Financials je dober način za vlaganje v sektor, ki se bo z okrevanjem gospodarstva verjetno še naprej povečeval. Sklad ima izjemno nizek delež stroškov 0,1%. To pomeni, da gre le 1 USD od 1.000 USD naložbe za pristojbine.

Vanguard Real Estate ETF (VNQ)

Tako kot v finančnem sektorju so bile tudi poslovne nepremičnine mračne leta 2020. Ko pa se ZDA približujejo širokemu ponovnemu odpiranju, se je Vanguard Real Estate ETF (NYSEMKT: VNQ)predstavlja priložnost za vlagatelje, ki se želijo diverzificirati z nepremičninami brez nakupa fizične nepremičnine.

Nepremičninski ETF vlaga v nepremičninske naložbene sklade (REIT), ki so kot vzajemni skladi, ki namesto v delnice vlagajo v nepremičnine. V svojem portfelju ima 174 REIT, delež odhodkov pa le 0,12%.

Sklad je izpostavljen nekaterim segmentom trga komercialnih nepremičnin, ki jih je pandemija najbolj prizadela, na primer maloprodajo (10%), poslovne stavbe (7,5%) ter hotele in letovišča (3,4%), vendar ima veliko svojih največjih posesti so bile relativno izolirane. Na primer, njegovih 10 največjih gospodarstev vključuje REIT, ki se osredotočajo na lastnosti celičnega stolpa, podatkovne centre in skladišča.

Sklad je do leta 2021 presegel S&P 500, saj so se cene v primerjavi s 11 -odstotnim povečanjem S & P povečale za skoraj 15%. Kljub temu, da se je indeks S&P 500 povečal za približno 23% glede na najvišje vrednosti pred pandemijo, ki jih je dosegel februarja 2020, se je vrednostni papir ETF podjetja Vanguard še vedno znižal za približno 2%-zato je še vedno nekaj priložnosti.

Edina privlačnost REIT za vlagatelje je, da so zanesljivi viri prihodkov od dividend. To je zato, ker morajo po zakonu 90% svojih obdavčljivih prihodkov izplačati delničarjem. Vanguard Real Estate ETF s 3,24% 12-mesečnim donosom predstavlja dobro priložnost za upokojence, ki iščejo dohodek od naložb.

Vendar pa bi lahko tudi vlagatelji, ki se ne nameravajo upokojiti že desetletja, pridobili ta sklad in ga položili na davčno ugoden račun, kot je Roth IRA. Ponovna naložba teh dividend brez plačila davkov bo sčasoma resno povečala portfelj.

Tabela VFH

VFH podatki YCharts.

Vanguard Health Care ETF (VHT)

Zadnji sektor, ki bi ga morali oportunistični vlagatelji upoštevati leta 2021, je zdravstvo. The Vanguard Health Care ETF (NYSEMKT: VHT)vlaga v indeks 445 ameriških zdravstvenih zalog, z razmerjem stroškov, ki so poceni 0,1%.

Največje koncentracije so v zdravstveni opremi (24%), farmaciji (23,9%) in biotehnologiji (18,5%). Med njenimi najvišjimi lastninami so Johnson & Johnson (NYSE: JNJ), Skupina UnitedHealth (NYSE: UNH), in Pfizer (NYSE: PFE).

Sklad je od leta 2005 do danes slabše opravil S&P, cene so se leta 2021 zvišale za nekaj več kot 6,5%. Dolgoročno pa obstaja veliko razlogov za optimizem glede zdravstvenega sektorja: starajoče se prebivalstvo bo zahtevalo več zdravstvene oskrbe in povpraševanje za izbirne postopke, ki jih ljudje odlagajo zaradi strahu pred pandemijo, se bo verjetno povečalo. Tudi zelo tanko večino, ki jo imajo demokrati v kongresu, so vlagatelji na splošno pozitivno ocenili, saj se zdi temeljita prenova zdravstvenega sistema malo verjetna.^