Vlaganje

3 najboljše tehnične delnice, ki jih lahko kupite v oktobru

Tehnične delnice so doživele udarec v začetku tega leta, ko se je trg preselil iz nekaterih najbolj priljubljenih imen v bolj potrošniške ciklične delnice. The Tehnološki sektor Nasdaq 100 indeks, ki je leta 2020 narasel za 456 %, je letos višji le za 13 %, vsi ti dobički pa so bili od sredine maja.

Z naraščanjem števila cepljenj in vračanjem ljudi v svoje pisarne se povečujejo izdatki podjetij za tehnologijo. Medtem ko bodo računalniki in komunikacijska oprema zagotovo dobili pravičen delež dolarjev, bi programska oprema lahko bila eden največjih zmagovalcev, analitiki pri Forrester Research pričakujejo, da bo v letih 2021 in 2022 pridobila večino te rasti. Ne bodo pridobila vsa podjetja s programsko opremo, vendar bi naslednje tri tehnološke delnice lahko ustvarile čudovite donose za vlagatelje.

Vir slike: Getty Images.

Cena delnice alibaba nyse

1. Adobe Systems

Adobe Systems (NASDAQ:ADBE)bo pritegnila veliko pozornost uporabnikov tehnoloških sistemov, čeprav le zato, ker je eno največjih podjetij za programsko opremo za podjetja na svetu. Verjetno najbolj znan po svoji prenosni obliki dokumenta (ali PDF) in naboru naslovov za urejanje fotografij (predvsem Photoshop), je Adobe pravzaprav veliko več kot to.

Podjetje svoje poslovanje deli na dva široka strateška segmenta – digitalne medije in digitalno izkušnjo –, ki pokrivata vrsto medijskih, komunikacijskih in priložnosti v oblaku. V zadnjih štirih letih je zabeležil skoraj 22-odstotno letno rast prihodkov, prihodki pa so se v prvih treh četrtletjih leta 2021 povečali za dodatnih 24 odstotkov.Wall Street pa vidi, da se bo rast v naslednjih petih letih upočasnila na 15 % letno, dobiček pa se bo povečal le za 11 % letno. Skupaj s tem, da je izvršni direktor razprodal veliko tranšo delnic, je lahko to razlog, zakaj so delnice Adobe naredile le malo več kot sledenje indeksu tehnoloških delnic, delnice pa so v zadnjem mesecu izgubile 15 % svoje vrednosti. Kljub temu, kot je opozoril investicijska legenda Peter Lynch, lahko vodstveni delavci iz kakršnega koli razloga razprodajo delnice – plačajo morajo visokošolsko izobrazbo, namestiti novo masažno kad itd. – vendar kupujejo samo iz enega razloga, zato prodaja delnic so res hrup v ozadju brez več informacij.

kaj se zgodi z delnicami, ko se podjetje kupi

Analitiki so videti, kot bi lahko bili podcenjujo Adobejev potencial in njeno sposobnost delovanja s tako visokimi maržami. V zadnjih petih letih so Adobejeve bruto marže v povprečju znašale več kot 86 % letno, vendar so na podlagi zadnjih 12 mesecev bližje 90 %. V zadnjem desetletju je vodilna programska oprema vlagateljem zagotovila 36-odstotni skupni donos, kar je veliko več kot panoga in več kot dvakrat več kot indeks trendov tehnološkega trga.

Ljudje se pogovarjajo na zaslonu prenosnika

Vir slike: Getty Images.2. Snežinka

Podjetje za analizo podatkov v oblaku Snežinka (NYSE:SNEG)je posloval slabše kot Adobe in celo tehnološki indeks, saj so njegove delnice v letu 2021 le 10 % višje. To je dobra novica za vlagatelje, ker bi jih morala razburiti. Snowflake je začel močno pred vrati po IPO septembra 2020, vendar je decembra zastoj delniških opcij potekel ravno takrat, ko se je trg oddaljil od visoko rastočih tehnoloških delnic. Od vrha do dna so delnice izgubile več kot polovico vrednosti in so se morale povzpeti iz globoke luknje.

Vendar pa je analitična platforma Snowflake prav v krmilnem prostoru, kjer Forrester Research vidi nekaj največje porabe. Podjetja potrebujejo več moči za analizo vedno večjih količin podatkov, ki jih ustvarjajo in zbirajo, in da bi to lahko storila ne glede na to, kje so podatki shranjeni. Medtem ko bodo diskretne platforme, ki se nahajajo bodisi v podjetju bodisi v oblaku, povečale izdatke za tehnologijo podjetij, bodo tiste, kot je Snowflake's, ki niso agnostične do lokacije podatkov, zbrale največji delež.

Čeprav analitike lahko skrbi, da tekmeci všeč abeceda BigQuery bi lahko postal izjemen konkurent, prednost Snowflake je v tem, da je izvor v oblaku in platformno nevtralen. Snowflake ni vseeno, kje delujete, tudi če gre za hibridno situacijo ali če vaše podjetje uporablja Amazon je S3, Microsoft je Azure ali celo Google Cloud. Do svojih podatkov boste lahko dostopali in jih analizirali.

Wall Street pričakuje plaz vrnitev iz Snowflake. Analitiki napovedujejo desetkratno povečanje prihodkov v naslednjih petih letih, ki bodo narasli z 592 milijonov dolarjev lani na več kot 5,6 milijarde dolarjev do proračunskega leta 2026.

3. Izbruh

Za razliko od Adobe ali Snowflake, Upstart Holdings (NASDAQ:UPST)Preostala industrija ni občutila veliko tehnološke razbitine, saj so se njene delnice od IPO lanskega decembra povečale za skoraj 1000 % in so samo v letu 2021 višje za 685 %. Za to obstaja dober razlog.

stimulativni ček se povrne naslednje leto

Upstart išče preoblikovati postopek spletne prijave za posojilo z uvedbo umetne inteligence, strojnega učenja in globokega učenja v proces. Z uporabo več kot 1000 različnih podatkovnih točk namesto sorazmerne peščice, ki jo uporablja tradicionalna posojilna industrija, omogoča, da je postopek dostopen več ljudem in to z manjšim tveganjem neplačila za posojilodajalce. Začetni partnerji z bankami dajo posojila in nato ta posojila prodajo institucionalnim vlagateljem, ali pa se lahko izvirna banka namesto tega odloči, da posojilo obdrži v svoji bilanci stanja.

Pričakuje, da se bodo prihodki letos potrojili na 750 milijonov dolarjev (v zadnjem četrtletju so se povečali za več kot 1000 %), Wall Street pa išče prihodek, ki bi se v naslednjih treh letih povečal po skupni letni stopnji več kot 81 %. Še pomembneje je, da je postala dobičkonosna, saj je v zadnjem četrtletju ustvarila 37 milijonov dolarjev čistega dobička v primerjavi z izgubo 6,2 milijona dolarjev pred letom dni, analitiki pa napovedujejo celoletni čisti dobiček v višini 165 milijonov dolarjev do leta 2023.^