Vlaganje

3 najboljše delnice pod 20 USD na delnico

Čeprav je cena na delnico za primerjavo med podjetji pogosto nesmiselna, se mnogi vlagatelji znajdejo pri nizkih cenah delnic. Kljub rasti tečajev delnic v zadnjem letu se številne potencialno donosne naložbe še vedno prodajajo za manj kot 20 USD na delnico.

Za vlagatelje, ki so nagnjeni k iskanju takšnih vrednostnih delnic, Tehnologije Himax (NASDAQ: HIMX), JetBlue Airways (NASDAQ: JBLU), in Zynga (NASDAQ: ZNGA)lahko ponudi takšen potencial. Vsako od teh treh najboljših podjetij ima trenutno delnice, ki se prodajajo za manj kot 20 USD na delnico.

1. Himax

Himax se opisuje kot 'ponudnik polprevodniških rešitev brez napak' (oblikuje svoje izdelke, vendar jih oddaja v pogodbo). Njegova integrirana vezja z gonilnikom zaslona delujejo kot vmesnik med mikroprocesorji in zasloni. Proizvajalci uporabljajo IC-je z gonilniki zaslona v izdelkih, kot so televizorji, prenosni računalniki, pametni telefoni, naprave za navidezno resničnost in številni drugi visokotehnološki izdelki.

pogled od blizu prikazuje Andrewa Jacksona

Vir slike: Getty Images.

Himax spodbuja konkurenčno prednost, saj dosega ekonomijo obsega in veliko vlaga v raziskave in razvoj (R&R). Ohranja tržno vrednost 1,8 milijarde dolarjev, leta 2020 pa je za raziskave in razvoj porabil približno 122 milijonov dolarjev. Družba si prizadeva tudi razumeti potrebe strank in poudarja storitve, da bi izstopala od konkurentov.zaprl sem svoj bančni račun pred preverjanjem stimulacije

Zdelo se je, da so se kupci dobro odzvali. Prihodki so se v proračunskem letu 2020 povečali za 32% v primerjavi z enakim obdobjem lani. Dobičkonosna je postala tudi družba Himax, ki je v tem obdobju zaslužila 47 milijonov dolarjev, v primerjavi s 13 milijoni dolarjev izgube v letu 2019. Družba je zmanjšala rast poslovnih odhodkov in zmanjšala finančne stroške, kar je povečalo zaslužek kljub nižjim prihodkom od obresti in višjim davkom na dobiček. Trend se je nadaljeval v prvem četrtletju leta 2021, saj so se prihodki povečali le za 12% v primerjavi s predlanskimi leti, vendar so se prihodki podvojili, ko je podjetje zmanjšalo stroške.

stanovanjske naložbe in delnice družbe za upravljanje

Tako je Himax v zadnjih 12 mesecih zrasel za skoraj 230%. Poleg tega sta naraščajoči dobiček in razprodaja delnic razmerje P/E znižala na približno 17.

Tabela HIMXPodatki HIMX podjetja YCharts.

Vlagatelji bi se morali zavedati nevarnosti, kot so naraščajoči stroški in velika odvisnost od Kitajske. Vendar pa se zdi Himax zaradi svoje velike rasti glede na vrednotenje spregledana kupčija.

2. JetBlue

Pandemija je uničila letalske družbe, kot je JetBlue, saj je povpraševanje po letih za nekaj časa praktično izginilo. Ker pa se pandemija v ZDA zmanjšuje, se potrošniki vse bolj vračajo na nebo.

Takšno okrevanje je v rokah podjetja, kot je JetBlue. Odlikuje se tako, da cilja na geografije z visoko vrednostjo in poudarja kulturo varnosti, skrbi, integritete, strasti in zabave. Ponuja tudi več prostora za noge, več brezplačne zabave med letom in veliko število neprekinjenih letov, ki so bolj všeč poslovnim potnikom.

Za zdaj so se prihodki v zadnjem četrtletju znižali za 54% glede na raven pred letom, saj učinki COVID-19 ostajajo. Vendar je JetBlue v istem obdobju zmanjšal četrtletno izgubo za 12% z znižanjem stroškov. Družba napoveduje tudi, da se bo obrnilo EBITDA pozitiven do konca leta in na koncu ustvariti zadosten denarni tok za zmanjšanje njegovega visokega dolga.

ali mi je mogoče odmeriti starostno pokojnino

Optimizem je v porastu, saj se je cena delnic v zadnjem letu zvišala za približno 120%. Poleg tega prodaja približno 2,7 -krat večjo prodajo, kar je večkrat nižja prodaja od vseh drugih popustov Spirit Airlines .

Tabela JBLU

Podatki JBLU podjetja YCharts.

Res je, zaloga JetBlueja zamude pri okrevanju letalskih prevoznikov , vsaj v primerjavi z Jugozahod . Vendar bi razmerje P/S Southwest pet lahko omejilo zanimanje za te delnice. Poleg tega si vsaka stranka ne bo želela brezbrižnega pristopa Spirit. Takšni pogoji igrajo vlogo JetBlueja, ko nadaljuje svojo pot do okrevanja.

3. Zynga

Zaloga Zynge je pod vodstvom sedanjega izvršnega direktorja Franka Gibeauja doživela oživitev. Preden je Gibeau prišel na krov, so zaloge stagnirale, odkar je začel objavljati igre zunaj Facebook ekosistem.

kupiti delnice na datum ex dividende

Gibeau, ki se je prej povzpel na Elektronska umetnost , spodbujal konkurenčno prednost z večnimi franšizami (igre, ki ustvarijo več kot 100 milijonov USD letnih rezervacij za najmanj 5 let) in družabnimi igralnicami (spletne igralniške igre, ki ne vključujejo iger na srečo z resničnim denarjem). Kupil je tudi preverjena podjetja z velikim potencialom.

To je verjetno navdihnilo nakup Echtra Games. Echtra izboljšuje zmogljivosti Zynge z igrami na več platformah, kar pomeni, da lahko igralci igrajo interaktivne igre na različnih platformah. Zynga je z nakupom podjetja Rollic leta 2020 vstopil tudi na trg hiper-priložnostnih iger.

Posledično so se četrtletni prihodki v višini več kot 680 milijonov USD povečali za 68% glede na raven pred letom. To je zmanjšalo četrtletne izgube na 23 milijonov dolarjev, kar je precej manj kot 104 milijone dolarjev izgube v istem četrtletju lani. Poleg tega četrtletni prihodki odražajo dolgoročne vzorce rasti. V proračunskem letu 2020 so se prihodki povečali za 49% na nekaj manj kot 2 milijardi dolarjev, čeprav so višji stroški prihodkov in odhodki za poslovanje povzročili izgubo v višini 429 milijonov dolarjev, kar je precej pod 42 milijoni dolarjev, zasluženimi v letu 2019.

kako vljudno prositi šefa, naj nekaj naredi

Toda projekcije kažejo, da bo iz teh težav zraslo. Za leto 2021 družba napoveduje 2,7 milijarde dolarjev prihodkov. Tudi če se napoved izgube v višini 135 milijonov dolarjev izkaže za resnično, bo to pomenilo, da se bo podjetje še naprej približalo dobičkonosnosti.

Tabela ZNGA

Podatki ZNGA podjetja YCharts.

Kljub temu se je delnica Zynga v zadnjem letu zvišala za skoraj 30% na nekaj več kot 10 USD na delnico. Poleg tega s skoraj petim razmerjem P/S trguje z znatnim popustom tako na EA kot na Activision Blizzard . Takšni pogoji bi lahko vlagatelje spodbudili, da stavijo na prihodnost delnic Zynga.^