Vlaganje

3 najboljše delnice pod 20 $

Nikoli ni slab čas za iskanje kupčij na borzi, ampak z S&P 500 na najvišji vrednosti vseh časov in vrednotenju videti napeto, je zdaj videti kot posebej pomemben čas za lov na poceni delnice.

Čeprav vam cena sama po sebi ne pove, kako poceni je delnica – za to je bolje pogledati razmerje med ceno in dobičkom – je cena delnice pod 20 $ pogosto pokazatelj, da je delnica padla z višjih ravni. , in bi lahko ponudil veliko priložnosti kot preobrat ali dolgoročno rast. Ta cena ponuja tudi novejšim vlagateljem možnost nakupa z nizkimi vložki, ki ne bo zlomil njihovega proračuna.

Nadaljujte z branjem in odkrijte tri delnice pod 20 $, ki jih je danes vredno kupiti.

Račun za 20 dolarjev

Vir slike: Getty Images.

1. Angi

Produkt združitve med HomeAdvisorjem in Angie's List leta 2017, Angi (NASDAQ:ANGI)nikoli ni povsem izkoristil svojega potenciala. Podjetje je vodilni spletni trg storitev za dom, ki lastnikom stanovanj pomaga najti vse, od vodovodarjev do pleskarjev do čistilcev, vendar se je skozi pandemijo borilo za rast, saj je povpraševanje po njegovi platformi izčrpalo ponudbo ponudnikov storitev na domu.Ta izziv je obtežil zaloge, a to bi se lahko kmalu spremenilo. Ne samo, da je gospodarstvo na poti k normalizaciji, saj se cepijo več ljudi, ampak tudi Angi nedavno preimenovana pod novo vodstveno ekipo, ki je osredotočena na preobrat poslovanja.

Jedro njene strategije rasti je izgradnja platforme s fiksnimi cenami, ki strankam ponuja enostaven način za rezervacijo delovnih mest – in, kar je še pomembneje, daje podjetju možnost, da se obrne neposredno na servisne strokovnjake z delovnimi mesti, ne pa le k platforma, kjer lahko strokovnjaki najdejo stranke. Poleg izboljšanja in rasti izdelka s fiksno ceno je podjetje osredotočeno tudi na funkcije, kot sta zbiranje plačil in financiranje, kar pomaga odpraviti trenja med kupci in prodajalci na platformi.

Če Angi uspe, je priložnost ogromna, saj bi lahko bil trg domačih storitev vreden celo 500 milijard dolarjev.2. Carparts.com

Carparts.com (NASDAQ:PRTS)delnice so bile v zadnjem letu velik zmagovalec. Spletni prodajalec avtomobilskih delov je imel koristi tako od prehoda na kanal e-trgovine kot od širšega razcveta industrije avtomobilskih delov, saj se je prodaja rabljenih avtomobilov povečala, Američani pa so se izogibali množičnemu prevozu.

Dobra novica za delnico je, da tudi ko pandemija bledi, se zdi, da bodo ti trendi, ki spodbujajo njeno rast, ostali. Proizvajalci avtomobilov se soočajo s pomanjkanjem polprevodnikov, kar je zmanjšalo ponudbo, čeprav je povpraševanje še vedno veliko. To naj bi spodbudilo povečano prodajo rabljenih avtomobilov in povzročilo zamude pri nakupih novih avtomobilov, kar bi povečalo prodajo nadomestnih avtomobilskih delov. Povpraševanje v sektorju je ostalo močno, zlasti z dvema spodbudama, ki so jih Američani prejeli letos, prodaja novih vozil in delov pa se je marca povečala za 15 %, navaja Census Bureau, kar nakazuje močno prvo četrtletje za Carparts.com.

Dolgoročno je Carparts.com tudi sredi lastnega načrta preobrata, ki nadgrajuje svojo tehnološko infrastrukturo, racionalizira svojo osredotočenost z več blagovnih znamk na samo Carparts.com in se širi na mehanske dele, kot so zavore, potem ko je v preteklosti prodajal samo strukturne in kozmetične izdelke. deli.

Ker so prihodki v četrtem četrtletju poskočili za 90 %, Carparts.com prinaša velik zagon v leto 2021. Zdi se, da trenutno soglasje analitikov o samo 11-odstotni rasti prihodkov letos močno podcenjuje smer rasti poslovanja letos in pozneje.

3. AppHarvest

Eno bolj intrigantnih podjetij, ki so v zadnjih mesecih stopile na borzo, je AppHarvest (NASDAQ:APPH), kmetijsko tehnološko podjetje v razvojni fazi, ki je januarja postalo javno z združitvijo SPAC. Kot podjetje v razvojni fazi AppHarvest leta 2020 ni imelo prihodkov, vendar je zaradi motečega pristopa k kmetijstvu delnica, ki jo je vredno ogleda, in ki bi lahko narasla v nebo.

AppHarvest upravlja kmetije v zaprtih prostorih. Trenutno ima enega v delu in dva v gradnji, vsi v Kentuckyju. Gojenje v zaprtih prostorih ima številne prednosti. AppHarvest pravi, da njegove ogromne kmetije v zaprtih prostorih – ki obsegajo do 60 hektarjev – porabijo 90 % manj vode kot konvencionalno kmetijstvo, lahko delujejo skozi vse leto, ne da bi nanjo vplivali letni časi ali vreme, in so sposobne dati 30-krat več hrane na hektar. kot tipična kmetija.

Podjetje prideluje paradižnik samo na svoji prvi kmetiji v Moreheadu v Kyju in načrtuje gojenje sadja, zelenjave in listnate zelenjave na svojih dveh prihodnjih objektih. Pričakuje, da bo v svojem prvem obratu sčasoma proizvedel 45 milijonov funtov paradižnika, ki bi imel maloprodajno vrednost skoraj 100 milijonov dolarjev.

Za tekoče leto AppHarvest pričakuje prihodke od 20 do 25 milijonov dolarjev, podjetje pa je trenutno ocenjeno na 1,5 milijarde dolarjev, kar pomeni, da je delnica po tradicionalnih meritvah zelo draga. AppHarvest je morda delnica z visokim tveganjem, a tudi po trenutni ceni ponuja izjemen potencial za povečanje, še posebej, ker se zdi, da rešuje številne težave sodobnega kmetijstva, kot sta upadanje kmetijskih površin in pomanjkanje vode.

Če podjetje lahko izpolni svoje poslanstvo, bi lahko bile delnice velik zmagovalec.^