Vlaganje

3 najboljše delnice za sezono povratka v šolo

To je letni čas, ko se učenci poslovijo od svojih tako priljubljenih poletnih počitnic in se spet pozdravijo pri pouku. Ne le, da ima ta letni dogodek posledice za učence, starše in učitelje, ampak tudi nekaterim javnim podjetjem daje donosen poslovni zagon.

Ekipa sodelavcev Motley Fool je opredelila tri najboljše delnice za jesensko sezono v šolo. Preberite, če želite izvedeti, zakaj Pet spodaj (NASDAQ: PET), Mondelez International (NASDAQ: MDLZ), in Target (NYSE: TGT)vse naredi solidne naložbe takoj zdaj.

Mati pakira hčerko

Vir slike: Getty Images.

Drobljenje tekmecev v diskontnih trgovinah

Neil Patel (Pet spodaj) : Z zaloge, ki so bile boljše večji vrstniki Generalni dolar in Dollar Tree v zadnjem letu je Five Below veriga diskontnih trgovin, ki jo želite dodati na seznam nakupov v šoli.

kaj se zgodi, če postanejo vaše delnice negativne

Pet spodaj si je ustvarilo ugled, da prodaja kakovostne izdelke po ugodnih cenah, predvsem za dekleta in fante, stare od osem do 14 let, ter njihove starše. Podjetje ponuja nakupovalno izkušnjo iskanja zakladov z izdelki, od domačega pohištva in tehničnih pripomočkov do igrač in kozmetičnih izdelkov. Cene so običajno od 1 do 5 USD, nekateri izdelki pa so lahko tako 'dragi' kot 10 USD.Oblačila so ključna kategorija za vrnitev v šolo, pri kateri Five Below trenutno dobro uspeva. 'Naša ekipa za trgovce je za novo šolsko leto nabavila nekaj izdelkov velike vrednosti, kot so denim jakne, flanelske srajce in nahrbtniki. Zelo smo zadovoljni z našo uspešnostjo do avgusta, 'je ob nedavnem razpisu o zaslužku povedal izvršni direktor Joel Anderson. Toda s široko paleto šolskih potrebščin je lahko Five Below res pomembna destinacija za številne nakupovalne potrebe.

Podjetje je z leti hitro raslo in se je od konca proračunskega leta 2016 do danes več kot podvojilo. Ampak ne mislite, da je te impresivne širitve konec. Uprava trdno verjame, da lahko Five Below nekega dne upravlja 2500 lokacij v ZDA, kar je bistveno več od 1.111 trgovin danes.

Prihodki v zadnjem četrtletju (drugo četrtletje 2021) v višini 647 milijonov dolarjev so za 55% višji kot v istem obdobju leta 2019 (za primerjavo pred pandemijo). Prodaja v istih trgovinah (ali komp.) Se je v tem času povečala za 21%, kar je skoraj vsaka številka trgovec na drobno bi bili zavidljivi, zlasti po negativnem vplivu pandemije na industrijo. Nadaljnja podpora zvezdniškim finančnim metrikam Five Below je bilanca stanja brez dolgoročnega dolga, ki zagotavlja varnost v neugodnih gospodarskih časih.The zaloge upadajo več kot 20% v zadnjih nekaj tednih predvsem zaradi razočarajočega poročila o zaslužku, vendar ne skrbite. Zgodba o dolgoročni rasti je za tega diskontnega trgovca še vedno nedotaknjena. Uporabite nedavni povratek, da v nakupovalno vrečko dodate zalogo Five Below.

Popolna zaloga za kosilo

Eric Volkman (Mondelez International): Nazaj v šolo pomeni nazaj v otroške kosila. Otroški zabojniki pomenijo prigrizke. Končno zelo pogosto na tem svetu prigrizki pomenijo Mondelez International, enega največjih igralcev v tem segmentu živilske industrije.

kaj se dodatno vplača v kapital

Če ste ameriški potrošnik, je skoraj gotovo, da ste pojedli enega od Mondelezovih izdelkov - ali pa jih imate morda v tem trenutku celo nekaj v shrambi. Podjetje ima impresiven portfelj blagovnih znamk, ki segajo po tradicionalnih kategorijah prigrizkov, vključno z Oreo in Chips Ahoy! piškote, krekerje Ritz in Triscuit ter čokolado Toblerone.

Mondelez, neutrudni pridobitelj premoženja, je svoj portfelj zgradil z oranjem denarja v nova sredstva. Maja je na primer družba sklenila posel v vrednosti 2 milijard dolarjev za evropskega specialista za rogljičke in prigrizke Chipita. Mimogrede, to je bila četrta pridobitev Mondeleza samo v prvi polovici leta 2021.

Pandemija koronavirusa je pripomogla k dvigu rezultatov podjetja, saj so potrošniki, ki so ostali doma, porabili več denarja za udobne prigrizke, kot sta krekerji Oreos in Ritz. V zadnjem poročevalskem četrtletju je Mondelezu uspelo povečati čiste prihodke za 12% na letni ravni, pri čemer ZEVATI (prilagojen) čisti dobiček za 8% višji.

Zdi se, da podjetje verjame, da se bo 'učinek koronavirusa' na njegove osnove ohladil; za celotno leto 2021 vodi do 4% organske rasti čistih prihodkov in prilagojenega izboljšanja dobička na delnico v visoko enomestnih odstotkih. Menim, da Mondelez morda podcenjuje trajne posledice koronavirusa; živila udobja lahko ostanejo na nakupovalnih seznamih, ko jih ponovno odkrijejo.

kaj od naštetega ni razlog za eksplozivno rast www
Učenci jedo kosilo v šoli.

Vir slike: Getty Images.

Mondelez ocenjuje tudi, da bo njegov prosti denarni tok znašal več kot 3 milijarde dolarjev. To mu daje finančno gorivo za plačilo teh pridobitev in financiranje dividend. Odkar je leta 2012 dejansko obstajal (umaknjen iz nekdanje Kraft Foods), je Mondelez vsako četrtletje izplačeval dividende in jih zvijal enkrat letno. V tem času se je z 0,13 USD na delnico zvišal na sedanjih 0,35 USD za 2,3%donos.

kako prihraniti pri davku na kapitalski dobiček

Torej gre v bistvu za dobro dividendno zalogo z jasnim potencialom za rast zaradi močne ponudbe blagovnih znamk in premišljenih nakupov. Vsekakor si zasluži mesto v shrambi vsakega vlagatelja.

Na enem mestu

Jeremy Bowman (tarča): Pandemija koronavirusa se je leta 2020 pokvarila v šolo, letos pa se podjetja, ki se soočajo s potrošniki vseh vrst, želijo vrniti v šolo.

Verjetno nihče ni bolje postavljen kot Target. Veriga velikih škatel je v zadnjem letu uspela zahvaljujoč svojim storitvam za enodnevno izpolnjevanje, raznoliki izbiri izdelkov in svojemu večkanalnemu modelu, ki ponuja hibrid nakupovanja v trgovini in na spletu.

Povratno šolanje je običajno svetla točka za Target, saj je v dobrem položaju za prodajo oblačil, dodatkov, elektronike in šolskih potrebščin ter blaga za dom za študente, ki prihajajo v kampus. Ponudba trgovcev na drobno blagovne znamke v lasti , ki je za podjetje v zadnjem času svetla točka, ima tudi prednost pred svojimi prodajalci na drobno, saj so številni izdelki, ki pritegnejo kupce Target, edinstveni. Na primer, podjetje je pravkar začelo sodelovanje s priljubljenim avtorjem otroških knjig Christianom Robinsonom.

Na nedavnem avgustovskem razpisu o zaslužku je vodstvo povedalo, da sta se šolanje in šolanje 'začela odlično', podjetje pa je v svojo aplikacijo uvedlo funkcijo, imenovano Assist List List Assist, ki uporabnikom pomaga pri lažjem iskanju vse šolske potrebščine, ki jih potrebujejo.

Tarča je tudi bolje postavljena kot konkurenti Amazon in Walmart pretvoriti to prodajo v dobiček. Maloprodaja podjetja proizvaja višje operativne marže od teh dveh tekmecev, zahvaljujoč osredotočenosti Target na blagovne znamke v lasti in strategijo, da večino svoje spletne prodaje doseže prek svojih trgovin. To je veliko bolj stroškovno učinkovito in pogosto hitreje od pošiljanja stranki.

Nazadnje, tudi po močni vožnji med pandemijo so delnice Target videti poceni in se trgujejo po a razmerje med ceno in dobičkom pod 20. Za trgovca na drobno, ki napoveduje visoko enomestno primerljivo rast prodaje za zadnjo polovico leta, je to videti kot odlična cena.^