Vlaganje

3 najpomembnejše delnice zdravstvenega varstva, ki bi se lahko v 12 mesecih zvišale za več kot 40 %.

Vedno je razburljivo pridobiti delnice v majhnem podjetju v porastu. Toda včasih lahko celo vrhunski igralci z velikimi prihodki ali dobičkom ponudijo vaš portfelj spodbudo. Lahko zdrsnejo - in celo nekaj časa ostanejo v mirovanju. Vendar vemo, da obstajajo razlogi, da se delnice sčasoma opomorejo in prinesejo dolgoročne dobičke.

V nadaljevanju so tri zdravstvene delnice, ki lahko storijo prav to. Wall Street napoveduje, da bi se lahko v prihodnjih 12 mesecih zvišali za več kot 40 %. In po slabšem delovanju v zadnjem času je zdaj lahko dobra vstopna točka. Oglejmo si vsakega podrobneje.

Investitor v domače okolje se nasmehne, ko nekaj gleda na prenosnem računalniku.

Vir slike: Getty Images.

1. Teladoc

Zdravje Teladoc (NYSE:TDOC)delnice so v zadnjih treh mesecih padle za več kot 18 %. Zakaj upad? Vse je povezano s Teladčevim uspehom lani. Prihodki so narasli za 98 %, ko so ljudje med pandemijo obiskali spletne zdravstvene obiske podjetja, saj se je skupni obisk povečal za 156 %.

ali bo trg spet strmoglavil

Zdaj so vlagatelji zaskrbljeni, da bo podjetje Teladoc po pandemiji upadlo. Ampak obstaja en velik namig, ki kaže to se ne bo zgodilo , in to je Teladocov nastop v drugi četrtini.Spletni obiski in prihodki so se v tem četrtletju v primerjavi z enakim obdobjem lani povečali za 28 % oziroma 109 %. Obdobje prejšnje leto je bilo med najhujšo pandemijo. Tako vidimo, da se bolniki še naprej zanašajo na Teladoc, tudi ko se poslovanje normalizira. To bo spodbudilo prihodke in splošno rast v prihodnjih letih.

Povprečna ocena analitikov Wall Streeta predvideva, da se bodo delnice Teladoc v prihodnjih 12 mesecih zvišale na 193,80 USD. To bi pomenilo 49-odstotni dobiček od današnje ravni.

To se morda ne bo zgodilo. Vlagatelji bi morda želeli videti več četrtletnih povečanj obiskov in prihodkov, preden bodo podprli Teladoc.Ampak to je v redu. Teladoc je v prvih dneh svoje zgodbe. Dolgoročnim vlagateljem ne bo nič proti čakanju, da se Teladocov cvetoči posel spremeni v ceno delnic.

zakaj so zaloge cemexa tako nizke

2. Vertex Pharmaceuticals

Vertex Pharmaceuticals (NASDAQ:VRTX)delnica je razočarana, saj je podjetje pred enim letom poročalo o neuspehu kliničnega preskušanja pri motnji jeter in pljuč zaradi pomanjkanja alfa-1 antitripsina. Od takrat so se delnice znižale za več kot 30 odstotkov. Vlagatelji skrbijo, da se Vertex trudi razširiti svojo osnovno dejavnost zdravljenja cistične fibroze (CF).

Evo zakaj me ne skrbi. Prvič, Vertex je jasen vodja pri CF in napoveduje, da bo vodstvo trajalo vsaj do poznih 2030-ih. Drugič, CF ni malo podjetje. Vertex je lani ustvaril več kot 6 milijard dolarjev prihodkov in več kot 2 milijardi dolarjev dobička. Ti ukrepi so v porastu. Hkrati se delnica trguje le s približno 14-kratnimi ocenami prihodnjih dobičkov.

Grafikon razmerja VRTX PE (naprej).

kaj je količnik stroškov v etf

Razmerje med ceno in zaslužkom VRTX (naprej) podatki po YCharts.

Končno ima Vertex vse, kar je potrebno za uspeh zunaj CF. Podjetje namerava v naslednjih 18 do 24 mesecih zaprositi za regulativno odobritev svoje terapije za urejanje genov za krvne motnje. In zbrala je več kot 6 milijard dolarjev gotovine. To pomeni, da lahko kadar koli kupi tudi program pozne faze.

Povprečna napoved Wall Streeta zahteva 44-odstotno povečanje delnic glede na današnjo raven v prihodnjih 12 mesecih. Napredek Vertexa na področjih zunaj CF je ključnega pomena za to. Dolgoročno pričakujem povečanje deleža, če Vertex na trg pripelje kandidata za urejanje genov ali kupi obetavnega kandidata v pozni fazi.

3. Biogen

Konkurenca je zmanjšala prodajo Biogen 's(NASDAQ:BIIB)glavna dejavnost multiple skleroze (MS). Podjetje celo pravi, da bo upad prodaje uspešnice Tecfidera letos pretehtal bruto maržo.

Biogen je pred dvema letoma lansiral novejše zdravilo - Vumerity - za zamenjavo Tecfidere. Toda do zdaj izdelek ni bil niti blizu nadomestila izgubljenega prihodka.

Vlagatelji so veliko upali na Aduhelm, prvo Biogenovo zdravljenje Alzheimerjeve bolezni. Ameriška uprava za hrano in zdravila je ta izdelek odobrila to pomlad, vendar je bila lansiranje počasen Statistične novice .

Aduhelm je sporen. Nekateri zdravniki pravijo, da podatki kliničnih preskušanj ne podpirajo njegove učinkovitosti. In bolnikom tega ne priporočajo.

kakšna je največja socialna varnost, ki jo lahko dobite

Vse to zveni negativno, a Biogen je morda na prelomnici. Podjetje širi svoj doseg na področjih nevroznanosti in bolezni. Biogen in partner Eisai prejšnji mesec se je začela tekoča oddaja za morebitno odobritev drugega kandidata za Alzheimerjevo bolezen. Podjetje ima pet drugih kandidatov na različnih področjih zdravljenja, vključenih v študije faze 3.

Wall Street pričakuje, da se bodo delnice v prihodnjih 12 mesecih povzpele za 40 %. To se lahko zgodi, če Biogen pokaže napredek pri uporabi Aduhelma ali v njegovih programih.

Če ne, ni vse izgubljeno. Mislim, da bo ta biotehnološki velikan sčasoma uspel v svoji preobrazbi - vendar bodo vlagatelji morda morali biti potrpežljivi in ​​pričakovati nekaj turbulenc na poti.^