Vlaganje

3 najbolj rastoče delnice, ki jih lahko kupite takoj

Iskanje delnic rasti z nizko nestanovitnostjo je vedno zastrašujoča naloga, še toliko bolj, ko je delniški trg na najvišji vrednosti vseh časov. The S&P 500 Shillerjevo ciklično prilagojeno razmerje med ceno in dobičkom, ki je inflacijsko prilagojena metrika vrednotenja, je bilo julija 2021 37,98. To je najvišje, kar je bilo v zadnjih treh letih.

koliko različnih delnic naj imam

V takšnem tržnem okolju se lahko podjetja, ki so kljub rasti prihodkov in zaslužkov hitreje od tržnega povprečja izpadla iz javnega milosti, izkažejo za privlačno dolgoročno izbiro. S tem v mislih, Corsair Gaming (NASDAQ:CRSR), Skupina Zillow (NASDAQ: Z)(NASDAQ: ZG), in Magnit (NASDAQ:MGNI)videti kot delnice z najvišjo rastjo, ki jih je treba kupiti trenutno.

Dva kolega se pogovarjata v pisarni.

Vir slike: Getty Images.

1. Corsair Gaming

Pandemija COVID-19 je okrepila dolgoročno zgodbo o rasti tega vodilnega spletnega mesta za visoko zmogljivo strojno opremo za igre in pretočno opremo. Naročila za zavetje na kraju samem so privedla do povečanja celotne igralniške dejavnosti, predvsem zaradi odsotnosti številnih možnosti za zabavo.

Medtem ko se lahko hitrost pridobivanja novih strank upočasni, ko pandemija mine, Corsair pričakuje močno povpraševanje starejših strank po nadgradnji na specializirano opremo, vključno z igralnimi računalniki in zunanjimi napravami. To bi se moralo pokazati kot trden gonilnik rasti, še posebej, ker je prodor specializirane strojne opreme za igre na srečo v ZDA še vedno zelo nizek. Naraščajoča priljubljenost konkurenčnega igranja iger in ešporta, končni konec pomanjkanja polprevodnikov in implementacija 5G bodo prav tako spodbudili povpraševanje po strojni opremi za igre na srečo. K naraščajočemu povpraševanju po Corsairovih pretočnih izdelkih prispeva tudi samooddajanje (pretočno predvajanje v živo), naslovljiv trg, ki je ocenjen na milijardo dolarjev.študentska posojila s spremenljivo ali fiksno obrestno mero

Zaradi trdnega položaja blagovne znamke in vodilnega položaja na večini svojih končnih trgov lahko Corsair v celoti izkoristi te vetrove. Nakupi proizvajalca vrhunskih krmilnikov za e-šport Scuf Gaming in Elgatov posel s pretočnim predvajanjem v živo so dodatno okrepili Corsairov portfelj izdelkov.

V drugem četrtletju so prihodki medletno poskočili za 24,3 % na 473 milijonov dolarjev, kar je impresivno glede na 57,7-odstotno rast v preteklem obdobju. Tudi bruto marža se je v zadnjih dveh letih povečala za 870 bazičnih točk.

Delnica se je do danes znižala za 24 %, potem ko so višji logistični stroški v drugem četrtletju povzročili, da je prilagojeni dobiček na delnico v višini 0,36 USD nižji od soglasja analitikov. Medtem ko družba pričakuje, da se bodo nekatere težave, povezane z logistiko, nadaljevale v tretjem četrtletju, je vodstvo ohranilo svoje celoletne smernice za proračunsko leto 2021. Podjetje trguje le 1,3-krat, zaostaja za 12-mesečno prodajo, kar je kupčija za dobičkonosno igralniško podjetje, ki spremlja več glavnih trendov v svoji panogi.2. Skupina Zillow

Skupina Zillow je najbolj znana po svojih spletnih mestih in mobilnih aplikacijah, kot so Zillow, Trulia, HotPads in StreetEasy, ki skupaj olajšajo nakup, prodajo, najem in zagotavljanje financiranja nepremičnin. Zillowu je s ponudbo vsega na enem mestu za nepremičninske potrebe potrošnika uspelo poenostaviti celoten proces.

Njeni finančni rezultati so močno vplivali na nizke obrestne mere in neskladje med ponudbo in povpraševanjem na stanovanjskem trgu ZDA. Trend dela od doma je povečal povpraševanje po večjih domovih na številnih trgih, medtem ko je nizka raven gradnje od leta 2007 povzročila resno pomanjkanje stanovanjskega inventarja. Ker je malo verjetno, da bo Federal Reserve v bližnji prihodnosti zvišala obrestne mere in se bo gradnja stanovanj nadaljevala z umirjeno hitrostjo, se pričakuje, da se bodo ti vetrovi v bližnji prihodnosti nadaljevali.

Zillow, ki upravlja najbolj obiskano spletno nepremičninsko spletno stran v ZDA, pomaga oblikovati hitro digitalno preobrazbo v nepremičninski industriji. Podjetje je v drugem četrtletju poročalo o 2,8 milijarde obiskov svojih spletnih mest in aplikacij. Glede na raziskavo podjetja skoraj 36 % generacije Z in 39 % tisočletnih potrošnikov trdi, da jim je udobno kupiti dom prek spleta.

Segment Zillow Premier Agent (za prodajo oglaševalskih, trženjskih in tehnoloških izdelkov in storitev nepremičninskim agentom in posrednikom) je najbolj donosen v podjetju. Vendar se je posel Zillow Offers (kjer podjetje neposredno kupuje in prodaja stanovanja) izkazal kot ključni gonilnik prihodkov in steber za posel Zillow Home Loans. V drugem četrtletju je bilo 40 % nakupov stanovanjskih posojil Zillow pridobljenih iz Zillow Offers. To poudarja potencial navzkrižne prodaje nepremičninskega ekosistema podjetja.

formula razmerja p/e

Delnice so se znižale za 50 % glede na najvišjo vrednost vseh časov, ki jo je dosegla februarja 2021, kljub temu, da je v drugem četrtletju zabeležila veliko moč v svojem poslovanju. Glede na trdne temelje podjetja se zdi strma razprodaja neupravičena. Medtem ko lahko načrti ameriške centralne banke Federal Reserve, da začnejo zmanjševati nakupe obveznic do konca leta 2021, lahko delnice družbe dodatno izpostavijo kratkoročni volatilnosti, je Zillow še vedno privlačna izbira za dolgoročne vlagatelje.

3. Magnit

Magnite je kot največje neodvisno podjetje za tehnologijo oglaševanja na strani prodaje specializirano za pomoč izdajateljem vsebin in lastnikom digitalnih medijev programsko prodati svoj oglasni inventar tržnikom. Ta tehnološko zasnovan model je nadomestil tradicionalno prakso človeških pogajanj in je pomagal izboljšati hitrost, cene, dostavo in učinkovitost ciljnega oglaševanja. Podjetje ima pomembne koristi od hitre širitve svetovnega trga digitalnega oglaševanja, ki naj bi bil do leta 2026 vreden 786 milijard dolarjev.

Apple pravilnik uporabnika, ki uporabnikom omogoča blokiranje identifikatorja za oglaševalce in abeceda Načrti podjetja za postopno opuščanje piškotkov tretjih oseb do leta 2023 so velika skrb za namizno in mobilno oglaševanje podjetja. Vendar pa bo okrevajoče gospodarstvo v prihodnjih mesecih povečalo povpraševanje po prikaznem oglaševanju.

najboljše delnice za začetnike z malo denarja

Za nadaljnje obvladovanje tega tveganja je Magnite povečal svojo osredotočenost na hitro rastoči ameriški prostor povezane TV (CTV), trg, ki bo prihodnje leto ocenjen na več kot 17 milijard dolarjev. Z naraščajočim tempom oz rezanje vrvice v ZDA več ljudi prehaja na možnosti pretakanja in CTV. Magnite je tu okrepil svoje zmogljivosti s prevzemom tekmeca SpotX za 1,1 milijarde dolarjev in manjšega igralca tehnologije CTV za prikazovanje oglasov SpringServe za 31 milijonov dolarjev.

V drugem četrtletju so prihodki od CTV (brez stroškov pridobivanja prometa) na predhodni osnovi narasli za 108 % medletno na 34,3 milijona dolarjev (vključno z rezultati SpotX za april 2021 in drugo četrtletje 2020). CTV je predstavljal 34 % skupnih prihodkov podjetja v drugem četrtletju in je hitro rasel. Podjetje prav tako usmerja prihodke od CTV v razponu od 41 do 45 milijonov dolarjev v tretjem četrtletju, kar je dobro za 50-odstotni skok na srednji točki v primerjavi z letom.

Tudi zaloge magnita so se zmanjšale za več kot 50 % z najvišje vrednosti vseh časov, dosežene februarja letos. Ta razprodaja je večinoma povezana z zaskrbljenostjo vlagateljev glede prihodnosti oglaševalskih tehnoloških podjetij ob odsotnosti piškotkov tretjih oseb. Vendar pa je namizno oglaševanje, ki ga bodo te spremembe najbolj prizadele, predstavljalo 27 % prihodkov podjetja v drugem četrtletju, kar je strm padec s 36 % v istem četrtletju lani. Z dostopom do lastnih podatkov izdajateljev vsebine lahko Magnite še naprej uspeva.^