Vlaganje

3 najboljših prodajalcev na drobno, pripravljenih za prodajo v oktobru

E-trgovina je kul in vse, vendar ne zavračajte verig, ki pripenjajo igro opeke in malte. Pet spodaj (NASDAQ: PET), Dobava traktorjev (NASDAQ: TSCO), in Costco na debelo (NASDAQ: CENA)v teh dneh objavljajo zdravo rast in so močni nasprotniki, ki bodo v prihodnjem mesecu še naprej povečevali dobičke.

Ti trije koncepti ne bi mogli biti bolj različni. Pet spodaj je globok popust s super trgovinami, ki ponujajo izdelke različnih kategorij po ceni 5 USD ali manj. Dobava traktorjev je močno povezana s trendom primestnega kmetovanja, ki ugotavlja, da več ljudi kmetovanje sprejema kot hobi. Costco še naprej ponuja močne dvomestne komp. Preverimo, zakaj so to trije najboljši trgovci na drobno, ki bi se lahko oktobra povzpeli višje.

Kupec v registru, ki zaključuje maloprodajno transakcijo.

Vir slike: Getty Images.

Pet spodaj

Po vsej državi je zdaj 1.211 trgovin Five Below. Koncept se je izkazal za privlačnega za mlade odrasle, ki cenijo pristop prodajalne dolarjev do globoko znižane cene blaga, vendar glede na omejitev cene 5 USD na precej višjih točkah kakovosti.

Neto prodaja se je v zadnjem četrtletju povečala za 52%, zato je lahko biti skeptičen. Trgovina na drobno je bila mrtva pred letom dni. Seveda, Five Below hitro raste. Zasuk je v tem, da je omamna širitev v drugem četrtletju lani povzročila višjo zgornjo vrstico Five Below. Čista prodaja se je v zadnjih dveh letih povečala za 55%, kar je boljša meritev za določitev velikosti podjetij glede na njihovo poslovanje pred pandemijo. Tudi čisti dobiček se je v zadnjih dveh letih več kot podvojil.Rast bi se morala v sedanjem proračunskem četrtletju, ki se konča okoli noči čarovnic, upočasniti, saj prejšnje smernice Five Below zahtevajo 15% do 19% medletne rasti prodaje. Širitev bo velik del tega, saj je trgovec samo v prvih šestih fiskalnih mesecih v letu odprl več kot 100 trgovin. Vendar ima veriga navado premajhnih obetov in presežkov.

Dobava traktorjev

Rekreacijsko kmetovanje je bil eden od bolj nenavadnih trendov, ki so se pojavili od pandemije. Ljudje, ki se selijo iz velemestnih mest v predmestja in končno z nekaj zemlje na voljo, sprejemajo koncept hobi-kmetije. Dobava traktorjev vam olajša delo kot ponudnik kmetijskega orodja, krme za hišne živali in drugih zalog živine.

Zaloga traktorjev je bila lani velika. Po petih letih rasti prihodkov sredi do visokih enomestnih številk se je njegova prodaja leta 2020 povečala za 27%. Posel še vedno cveti s 25 -odstotnim povečanjem v prvi polovici leta 2021.Tudi ponudba traktorjev je presenečena, kako dobro se spopada z zahtevno primerjavo z lanskim razcvetom. Ko se je začelo proračunsko leto, je veriga opazovala v veliki meri neenakomerno rast prodaje. Svoje smernice je dopolnil s sprotnimi posodobitvami in zdaj beleži, da se bo neto prodaja letos povečala za 14% na 16%, pri povečanju komp. Za 11% do 13%.

Podjetje ne zapravlja svoje sreče. Delničarjem je vračal denar v obliki zvišanja dividend in odkupa delnic. Prav tako vrača denar zaposlenim, lani pa je dvignil plače, preden so morali drugi slediti temu glede na svetovno pomanjkanje delovne sile na drobno leta 2021. Kaj lahko rečemo? Traktorska dobava ve, kako pridelati žetev na različnih ravneh.

Costco

Največja veriga opeke in malte na tem seznamu vlagateljem ne bo tuja. Costco je najboljši pes med skladiščnimi klubi, ki so se v maloprodajnih prostorih izkazali za vse vremensko nišo. Je tretji največji trgovec na svetu s 196 milijardami dolarjev letne prodaje.

Costco je poročal o močno blizu fiskalnega leta 2021 prejšnji teden. Neto prodaja se je tako v četrtem fiskalnem četrtletju kot v celotnem fiskalnem letu 2021 povečala za skoraj 18%. Tako kot ponudba traktorjev je tudi dvomestna rast kompsov velik del njenega letošnjega uspeha. Prodaja istih klubov se je letos povečala za 16%, kar je še vedno impresivnih 13,4%, če se prilagodimo rasti cen bencina in vplivu nihanj deviz.

Zaključek je še boljši, saj se je v celotnem fiskalnem letu 2021 povzpel za 25%. Costco je podjetje, ki pandemije ni odpravilo, in če že kaj, je bil lani upravičenec kot eden redkih konceptov, ki se nikoli niso zaprli, ker je bil pomemben trgovec na drobno. Dodajte dividende, ki se od leta 2004 vsako leto povečujejo, in poceni model, ki ga bo težko podvojiti, Costco pa je redek trgovec na drobno, ki ustvarja dohodek z zakonitim jarkom.

Ste pripravljeni na nakupovanje? Pet spodaj, Tractor Supply in Costco so tri zaloge na drobno, ki so pripravljene na trg oktobra.^