Vlaganje

3 stvari, ki jih želim videti od Netflixa naslednji teden

Netflix (NASDAQ:NFLX)bo prihodnji torek poročal o dobičku v tretjem četrtletju.

Četrtletno poročilo voditelja pretakanja se pozorno spremlja, saj se delnica ob novicah nagiba k premiku za nekaj odstotnih točk. Večina vlagateljev bo spremljala ključne meritve, kot so dodajanje naročnikov, rast prihodkov in prosti denarni tok – a kot dolgoročni vlagatelj je na mojem seznamu za spremljanje poleg četrtletnih številk še nekaj stvari.

Receptorka v pisarni Netflixa.

Vir slike: Netflix.

1. Iščete več priložnosti za prodajo

Netflixovo pretočno poslovanje zori. Lani je postavila rekord s 36 milijoni novih naročnikov – vendar je malo verjetno, da bo ta številka presegla v prihodnosti, saj je podjetje v prvi polovici leta 2020 močno vplivalo na pandemijo. Odkar ima Netflix zdaj več kot 200 milijonov naročnikov in je že podpisala več kot polovico širokopasovnih gospodinjstev v Severni Ameriki, za podjetje bo od te točke naprej skoraj nemogoče povečati svojo bazo naročnikov za več kot 20 %.

Dobra novica je, da dobičkonosnost podjetja narašča, ko zori. Toda Netflix bi moral poleg prodaje naročnin na svojo storitev pretakanja iskati tudi druge načine za zaslužek.Eden od teh načinov je monetizacija svoje intelektualne lastnine in Netflix je naredil pomemben korak v tej smeri z zagonom Netflix Hub na Walmart .com, ki prodaja izdelke, kot so plišaste igrače, rjuhe in majice iz priljubljenih oddaj, kot so »Stranger Things«, »CocoMelon« in »The Witcher«. Licenciranje izdelkov na ta način je postalo vir dohodka z visoko maržo Disney , Netflix pa ima na tej točki dovolj intelektualne lastnine, da bi moral biti sposoben narediti nekaj podobnega. Poiščite komentarje vodstva o partnerstvu Walmart in o tem, kaj vidi v prihodnosti glede licenciranja in trgovanja.

2. Načrt za razširitev video iger

Netflix je v svojem poročilu o zaslužku v drugem četrtletju dejal, da je v 'zgodnjih fazah nadaljnje širitve v igre' in da video igre vidi kot drugo kategorijo vsebine. Osredotočen je predvsem na mobilne igre.

Vodstvo je dejalo, da ne namerava ustvariti ločenega toka prihodkov od video iger, saj v tem vidi način za dodano vrednost za člane, vendar video igre predstavljajo najpomembnejšo širitev podjetja, odkar je začelo ustvarjati izvirno vsebino pred skoraj desetletjem.Strategija podjetja pri igranju iger še vedno ni povsem jasna, vendar je pozornost pritegnila zaradi nedavne pridobitve Night School Studio, proizvajalca OxenFree. V tej objavi je Netflix dejal: 'Še naprej bomo sodelovali z razvijalci po vsem svetu in najeli najboljše talente v panogi, da bi zagotovili odlično zbirko ekskluzivnih iger.'

Vlagatelji bi morali poiskati podrobnosti o načrtih poslovodstva za izdelavo kataloga video iger in o tem, ali pričakujejo več nakupov ali dodajanje igralne vsebine bolj selektivno.

3. Ali bo v njeni prihodnosti še več pridobitev?

Teden pred tem je Netflix rekel, da kupuje Nočna šola , je podjetje pridobilo podjetje Roald Dahl Story Company, lastnika priljubljenega avtorskega dela otroških knjig. Ti posli skupaj predstavljajo šele tretjo in četrto pridobitev v zgodovini podjetja – prva dva sta bila tudi otroška zabavna vsebina.

Netflix je drugo četrtletje zaključil s 7,8 milijarde dolarjev v gotovini in dejal, da je končal z zadolževanjem, saj lahko zdaj samostojno financira svojo rast. Zdi se, da ta denar dela luknjo v žepu podjetja, saj je vodstvo presenetilo nekatere vlagatelje z besedami, da bo strateško odkupilo delnice, čeprav se z delnicami še vedno trguje po razmerje med ceno in zaslužkom nad 60. To pomeni, da ni pravi čas za odkupe delnic.

Boljši pristop za Netflix je morda uporaba nekaj tega denarja v bilanci stanja in njegovih dragocenih zalog za več pridobitev. Svojo prisotnost v video igrah bi lahko povečal veliko hitreje in zapolnil vse luknje v zabavni vsebini. Nakupovanje je smiselno tudi v industriji, ki je v zadnjih letih doživela močno konsolidacijo, saj so se medijska podjetja združila, da bi okrepila svoje knjižnice vsebin, da bi konkurirala v dobi pretakanja.

Netflix v tretjem četrtletju pričakuje le 3,5 milijona novih naročnikov, kar je razmeroma šibka napoved, vendar je večje vprašanje za podjetje, kako namerava rasti v naslednjem desetletju. Če boste odgovorili na nekatera od zgornjih vprašanj, bo njegova strateška usmeritev vlagateljem v ključnem trenutku jasnejša.^