Vlaganje

3 presenetljive stvari, ki jih morda ne veste o masivni tovarni Tesla Motors v Kaliforniji

Tesla Motors (NASDAQ: TSLA)se ponaša z eno najbolj tehnološko naprednih montažnih linij v avtomobilski industriji danes. Nedavno sem obiskal Teslino ogromno tovarno s 5,4 milijona kvadratnih metrov v Fremontu v Kaliforniji in bil popolnoma navdušen nad urejenostjo in postavitvijo objekta. Omembe vredna je bila tudi edinstvena korporativna kultura v tej ogromni tovarni. Tukaj so ključne ugotovitve moje turneje, vključno s tremi presenetljivimi lastnostmi, zaradi katerih proizvajalec električnih avtomobilov izstopa na današnjem prenatrpanem avtomobilskem trgu.

Karkoli razen zastarelega
Na srečo je moj obisk sovpadal s ponovnim odprtjem tovarne po dvotedenskem zaprtju zaradi nadgradnje sistema v okviru priprav na uvedbo Teslinega modela X. Podjetje pričakuje, da bo prenova tovarne povečala proizvodnjo za kar 25 % . Poleg tega je izvršni direktor Tesla Motors Elon Musk prepričan, da bo ta nadgradnja zmogljivosti Tesli omogočila, da bo letos izdelala več kot 35.000 avtomobilov modela S. Za tiste, ki sledijo doma, je to 55 -odstotno povečanje v primerjavi z 22.477 električnimi vozili, ki jih je dostavil lani.

Kako, vprašate? Tehnološki napredek v robotiki Tesli in drugim proizvajalcem avtomobilov danes omogoča, da avtomobilsko montažno linijo prenesejo v 21. stoletje. Proizvajalec električnih vozil je med nedavno nadgradnjo v svojo karoserijo dodal nove robote, pa tudi drugo opremo in novo končno montažno linijo, ki bo zdaj obdelala tako vozila Model S kot Model X.

v katere vzajemne sklade je najbolje vlagati

Znotraj tovarne Tesla Motors v Fremontu v Kaliforniji. Vir: Tesla Motors.kdaj bo na voljo več grafičnih kartic

Predstavnica Tesle je dejala:

„Čeprav je bila širitev zmogljivosti edinstven dogodek, ki je dramatično spremenil notranjost tovarne, nenehno izboljšujemo proizvodni proces, dodajamo nove procese in opremo ter prilagajamo številne vidike, da zagotovimo učinkovitejše, varnejše, hitrejše in višje- kakovostno delovno mesto in izdelek. To je neskončen proces izboljšanja. '

Mnogi Teslini roboti Kuka zdaj opravljajo dve ali tri ločene naloge. Začne se tako, da robot Kuka vstavi ogromen aluminijast surovec v Teslino stiskalno linijo, ki nato žigosa aluminijaste dele v tridimenzionalne dele, ki se kasneje zvarijo skupaj, da tvorijo karoserijo avtomobila. Nato se ti stisnjeni in oblikovani deli pošljejo na območje montaže karoserije, kjer vojska robotov hkrati opravlja več nalog. Na primer, roboti na Teslini liniji za uokvirjanje telesa povezujejo, zakovice in varijo podsestave v obliko modela S. To je pomembno, ker bistveno pospeši proizvodni proces. Z dodajanjem več avtomatizacije na svojo montažno linijo bo Tesla sposobna proizvesti več kot 1000 vozil na teden, kar je več od trenutne hitrosti okoli 800 avtomobilov na teden.Toda roboti niso popolnoma prevzeli. Človeški kolegi teh strojev opravijo številne zaključke notranjosti in pogonskega sklopa EV. Poleg tega je v Teslovem obratu v Fremontu trenutno zaposlenih okoli 6.000 delavcev. To število bi se lahko povečalo, ko bo Tesla povečevala proizvodnjo svojega modela S in začela proizvajati svoj crossover EV v začetku leta 2015.

Vir: Tesla Motors.

Prosta soba
Tesla ima pri roki v Fremontu dovolj prostora za prihodnjo širitev proizvodnje. Dejansko izdelovalec električnih vozil danes komaj deluje s 50% zmogljivosti. Ko je podjetje pred približno štirimi leti kupilo tovarno od NUMMI (skupno podjetje med Toyoto in General Motors), je veliko vlagateljev skrbelo, da Tesla prehiteva, ker je sprva uporabljala manj kot 10 % ogromnega prostora. Če pogledamo nazaj, je bila to pametna poteza za novoustanovljeno avtomobilsko podjetje.

S&p 500 zgodovinski donosi

Še ena zanimivost je, da je Tesla leta 2010 prvič kupil 380 hektarjev veliko zemljišče Fremont za samo 42 milijonov dolarjev. Po mojem vodniku na turneji sta nepremičnina in objekt danes vredna 2 milijardi dolarjev, čeprav predstavniki družbe Tesla niso mogli potrditi te številke.

Dobra Car-ma
Kultura v Teslini velikanski tovarni je še ena pomembna značilnost kraja. Skoraj vseh 6000 zaposlenih se giblje po zgradbi na kolesih in skuterjih, okrašeni z vsem, od Teslinih logotipov in barv do košar in piščalk. Tesla ponuja večino koles in so na voljo vsem. Na okvirju piše: 'Lastnina Tesle, ne zakleni', tako da, ko je kolo na voljo, ga lahko uslužbenec Tesle preprosto zgrabi in gre.

Različne tovarniške kavarne in kavarne so še en razburljiv vidik stavbe. Tesla ponuja brezplačno kavo, čaj, gazirano pijačo, tople in hladne kosmiče ter spreminjajočo se ponudbo sezonskih prigrizkov in sadja, medtem ko na velikih napisih nad glavo piše »Naredite zdrave odločitve«. Ta prijetna tovarniška atmosfera pomaga spodbujati ugled Tesle kot podjetja, v katerem želite delati.

Tako je ... od visokotehnoloških robotov do brezplačne hrane in pijače ter veliko tovarniškega prostora za prihodnjo širitev, tovarna Tesla Motors v Fremontu je sodobno čudo proizvodne iznajdljivosti.

v kateri državi je leta 2016 zakonit rekreacijski plevel


^