Vlaganje

3 delnice, ki bi lahko podvojile vaš denar v 5 letih

Če bi lahko podvojili svoj denar vsakih pet let 30 let, bi svojo prvotno naložbo združili za večkratnik 64. To je čar obrestno obrestovanje . Eden najvarnejših načinov za doseganje teh donosov je, da se držite močnih blagovnih znamk, ki imajo veliko priložnosti za rast.

Da bi vam dali nekaj idej, so trije sodelavci Motley Fool ponudili svoje najboljše izbire za podvojitev vrednosti do leta 2026. Evo, zakaj so izbrali Planet Fitness (NYSE:PLNT), Amazon (NASDAQ:AMZN), in Netflix (NASDAQ:NFLX).

Družina, ki preživlja čas na plaži.

Vir slike: Getty Images.

Ta operater telovadnice lahko podvoji svojo trgovino

John Ballard (Planet Fitness): Ostati zdrav, tako psihično kot fizično, je nekaj, kar so mnogi ljudje med pandemijo jemali resneje. Zato je Planet Fitness, eden vodilnih fitnes centrov v ZDA, obdržal več kot 13 milijonov članov v globinah pandemije, ko je bila večina telovadnic podjetja začasno zaprta. Julij se je končal z več kot 15 milijoni članov, kar je zaznamovalo šest mesecev zaporednih neto rasti članov, prihaja pa še več.

V zadnjih petih letih se je vrednost delnice skoraj štirikrat povečala, saj je Planet Fitness skoraj podvojil svoje število trgovin na 2.170. Veriga se je odlikovala z okoljem 'Judgement Free Zone', ki spodbuja vse ljudi, ne glede na to, kje so na svoji fitnes poti, da se ne bojijo obiska telovadnice.Njegovo preteklo delovanje kaže, da koncept deluje. Pred pandemijo je Planet Fitness v prvem četrtletju 2020 dosegel 53 zaporednih četrtletjih pozitivne rasti prodaje v isti trgovini, zdaj pa naj bi se nadaljeval tam, kjer je končal, zdaj, ko je odprtih 98 % njegovih lokacij.

Ena od glavnih značilnosti, ki jih je pri podjetju všeč, je visok ponavljajoči se tok prihodkov, kjer približno 90 % prihodkov trgovine izhaja iz licenčnin, provizij prodajalcev in članarin. Poleg tega morajo prejemniki franšize vsakih pet do sedem let kupiti novo fitnes opremo pri Planet Fitnessu.

Vodstvo cilja na 4000 trgovin samo v ZDA, kar je skoraj dvakrat več od trenutnega števila trgovin. Več odpiranja trgovin, rast članstva in povečanje prihodka na stranko – ko več članov nadgradi na članstvo s črno kartico, ki ponuja dodatne ugodnosti – bi moralo ohraniti rast vrednosti podjetja, da bi vlagatelji potencialno lahko zaslužili dvojno od te rasti delnic v obdobju naslednjih pet let.Kralj spletne maloprodaje postaja vse močnejši

Jennifer Saibil (Amazon): Če ste kupili delnice Amazona, ko se je ta šele začel, že sedite na lepem kupu denarja. Če pa niste, ne skrbite; Amazonova zgodba še zdaleč ni končana in ni boljšega časa za nakup delnic kot zdaj.

Leto 2020 je bilo prelomno leto za internetnega velikana, saj se je spopadlo s povpraševanjem brez primere, saj so ljudje ostali doma. To je pokazalo, kako pomemben je Amazon postal za ameriško gospodarstvo in postaja še bolj utrjen.

Amazonova prodaja je lani eksplodirala in se je v primerjavi z letom 2019 povečala za 38 %. Za primerjavo, v letu 2019 so se v primerjavi z letom 2019 povečali za 20 %.

Ampak to smo mimo in stvari se začenjajo umirjati. V drugem četrtletju 2021 se je rast upočasnila na 27 %, podjetje pa v tretjem četrtletju načrtuje 10 do 16 % rast. Čeprav je to na prvi pogled videti razočaranje, se je treba spomniti, da je to poleg lanske ogromne rasti – 37 % v tretjem četrtletju. Potem ko bo dosegel rezultate za leto 2020, bi nas lahko leta 2022 pričakala resnejša rast. In obstaja veliko razlogov, da smo prepričani v nadaljnji uspeh Amazona.

Čeprav se je digitalna rast nekoliko upočasnila, ko se ljudje vračajo v trgovine, je premik trajen in Amazon bo še naprej imel koristi. Prav tako si je močno prizadeval za vstop v fizično maloprodajo, saj vsekanalni kanali postajajo nov način za krepitev zvestobe strank in ljudje želijo več možnosti. Vlaga v pretakanje prek nakupa studiev MGM, svojo tehnologijo pa je začela prodajati podjetjem strankam. Seveda pa je tu tudi posel računalništva v oblaku Amazon Web Services, ki nenehno dodaja nove stranke in prispeva približno polovico celotnega dobička.

Nazadnje, ne pozabimo, da je Amazon največji motilec in ima denar, da vstopi v kateri koli posel, ki ga želi. Ne postane vedno vodja, na primer s svojimi prizadevanji, da konkurira ustvarjalnemu trgu Etsy in njegove pretočne naprave, ki se soočajo s konkurenco Leto . Vendar se je uveljavil na obeh področjih in je vodilni tekmec na številnih drugih področjih, kjer osredotoča svoje naložbe, kot sta trgovina z živili in pretočna vsebina.

Amazonove delnice so v zadnjih petih letih pridobile skoraj 350 %, z delnicami Amazon pa lahko v naslednjih petih letih zlahka podvojite svoj denar.

Pionir pretočne vsebine, ki ima veliko prostora za razširitev

Parkev Tatevosian (Netflix): Netflix, pionir pretočne vsebine, je ena delnica, ki lahko podvoji vaš denar v petih letih. Navsezadnje so delnice Netflixa v preteklih petih letih delničarjem prinesle 499 odstotkov. Seveda ni zagotovljeno, da se bo pretekla uspešnost ponovila v prihodnosti, vendar kaže, kaj bi lahko bilo mogoče.

Podjetje je uspevalo od začetka pandemije, ko so ljudje pogosteje bivali doma in je povpraševanje po domači zabavi naraslo. Netflix se ponaša z 209 milijoni plačljivih naročnikov. Velika baza članov, ki cenijo vsebino podjetja, mu je pomagala zaslužiti 7,3 milijarde dolarjev prihodkov v zadnjem četrtletju, ki se je končalo 30. junija.

Letno gledano Netflix dosega več kot 29 milijard dolarjev prihodkov. To je velika osnova, iz katere lahko poveča proračune za vsebino, doda k skupnim filmom in oddajam ter izboljša kakovost produkcije. Vse skupaj bo Netflixovo poslovanje v tako velikem obsegu težko tekmovati.

Ker gradi svojo zakladnico vsebinskih sredstev, je Netflix še bolj privlačna možnost v primerjavi s tradicionalno kabelsko televizijo. Po navedbah Nielsen , pretakanje še vedno predstavlja le 27 % časa gledanja v primerjavi s 63 % za linearno televizijo. Vendar se trend premika v smeri pretakanja. V primerjavi z linearno televizijo je pretakanje bolj priročno, pogosto stane manj in je bolj prenosljivo. Svojo naročnino na Netflix lahko na primer uporabljate na televizorju, pametnem telefonu, tabličnem računalniku in prenosnem računalniku, medtem ko lahko v večini primerov gledate linearno televizijo samo na vašem televizorju.

Če iščete podjetje, ki lahko podvoji vaš denar v petih letih, se prepričajte, da na svoj seznam uvrstite Netflix. Podjetje odlično napreduje v svoji ponudbi za eno najbolj dominantnih medijskih podjetij na svetu.^