Vlaganje

3 delnice za nekdanjega predsednika Trumpa

Joe Biden je prisegel kot 46. predsednik ZDA. To med drugim pomeni, da ima nekdanji predsednik Donald J. Trump zdaj veliko več prostega časa.

Daleč ne moremo reči, kaj bi morda rad počel s tem prostim časom, a kot je večkrat poudaril, so se delnice v zadnjih nekaj letih zelo dobro razvijale. Kot predsednik bi bil odsvetovan od nakupa posameznih delnic, a zdaj, ko je dan inavguracije prišel in odšel, ima veliko več prilagodljivosti.

Tukaj je razlog, zakaj bi trije sodelavci Fool.com priporočili, da razmisli zdaj zasebnik Donald Trump Splošna dinamika , Fordov motor (NYSE:F), in Amazon.com (NASDAQ:AMZN)če se bo v naslednjih tednih odločil za odprtje posredniškega računa.

Fotografija Wall Streeta.

Vir slike: Getty Images.

Ali vas lahko zanimam za novega Gulfstreama, gospod Trump?

Lou Whiteman (Splošna dinamika): Kot predsednik je Trump raven porabe Pentagona označil za 'noro'. Toda izdatki za obrambo so se v času njegovega mandata povečali. Vlagatelji v obrambo so večino lanskega leta preživeli v zaskrbljenosti, da se bodo ravni državne porabe v prihodnjih letih znižale, ne glede na to, kdo je bil v Beli hiši, zaradi česar bodo obrambne delnice leta 2020 slabše poslovale.Glede na možnost proračunskih pritiskov v prihodnjih letih je pravi čas, da smo selektivni glede obrambnih zalog in General Dynamics je videti kot zmagovalec, ne glede na to, kaj se zgodi. Podjetje Gulfstream za komercialno letalsko in vesoljsko dejavnost bi moralo imeti koristi od pričakovanega povečanja prodaje poslovnih letal, saj se sedanje flote začnejo dvigovati ob upokojitveni starosti. Do začetka leta 2022 bo imel Gulfstream popolnoma osveženo linijo izdelkov za prodajo, kar naj bi pomenilo padanje stroškov raziskav in razvoja ter večjo dobičkonosnost enote.

Gulfstreamov obrambni posel je tudi dobro zastavljen, da zasije. Njena podmornica z balističnimi raketami razreda Columbia je ena najnujnejših prednostnih nalog Pentagona in bi morala preživeti vsako proračunsko bitko v Washingtonu, čeprav bo verjetno najdražji ladjedelniški projekt v svetovni zgodovini.

General Dynamics ima tudi enega najboljših IT podjetij v industriji. Zadnjič, ko so se zgodile proračunske bitke, so ponudniki informacijske tehnologije to vzeli na brado, a ker Pentagon zmanjšuje napotitev vojakov v tujini in kibernetske napade, ki se nenehno pojavljajo v novicah, zakonodajalci v tem ciklu verjetno ne bodo varčevali s tehnološko posodobitvijo.Podjetje Razmerje cena/zaslužek Razmerje cena/prodaja
Northrop Grumman 20.27 1,487
Lockheed Martin 14.61 1,414
Splošna dinamika (NYSE:GD) 13.82 1.150

Vir podatkov: YCharts. Podatki na dan 21. januarja 2021.

General Dynamics prihaja v leto 2021 po znižani ceni kot njegovi veliki obrambni glavni konkurenti in ponuja dividende, ki trenutno prinašajo 2,8 % in ima prostor za višjo. General Dynamics pričakuje, da bo prosti denarni tok dosegel najvišji čisti dobiček do leta 2022, če ne prej, kar mu bo omogočilo veliko streliva za odkupe in povečanje dividend.

Nekaj ​​luksuznih predmetov je za Trumpa bolj priljubljena blagovna znamka kot sijoče novo letalo Gulfstream. Dodajanje delnic Gulfstreamovega starša v njegov portfelj bi bila preudarna poteza nekdanjega predsednika.

kako vedeti, v katera podjetja vlagati

Odličen čas za nakup enega od velikih ameriških podjetij

John Rosevear (Ford Motor Company): Zdelo se je, da je nekdanji predsednik vedno imel mehke točke do Forda in zdaj je pravzaprav pravi čas za razmišljanje o naložbi v ikoničnega ameriškega proizvajalca avtomobilov. Za začetek je verjetno, da se bo prodaja avtomobilov v ZDA in Evropi leta 2021 povečala, saj se pandemija COVID-19 (upajmo) umika in se zahodna gospodarstva vrnejo na pozitivno ozemlje.

Rdeči Ford F-150 iz leta 2021, pickup polne velikosti.

Fordov povsem novi F-150 2021 prihaja k trgovcem ravno v času za okrevanje po covidu-19. To je le eden od več novih Fordov, ki bi lahko podjetju pomagali preseči trg v naslednjih nekaj četrtletjih. Vir slike: Ford Motor Company.

To je seveda dobro za vse proizvajalce avtomobilov. Toda to je še posebej dobro za Blue Oval, ki – tako kot v letih 2010 in 2011 – ob pravem času dosega sladko točko svojega cikla novih izdelkov. Upoštevajte:

  • Povsem nova ponovitev Fordovega najbolj donosnega izdelka, pickupa F-150, se je začela pošiljati konec novembra. Zelo hitro se prodaja po visokih cenah in to se bo verjetno nadaljevalo vsaj nekaj četrtletja.
  • SUV: Fordova odločna Explorer in Escape sta še vedno sveža, popolnoma novi Bronco Sport se zelo dobro prodaja, težko pričakovani Bronco pa prihaja čez nekaj mesecev.
  • Električni Mustang Mach-E zdaj prihaja v prodajne salone v ZDA in zanimanje je zelo visoko. Ford bo verjetno prodal vse, kar lahko naredi, vsaj naslednje leto, morda pa tudi dlje.

Na splošno velja, da proizvajalci avtomobilov z najbolj svežim izdelkom ponavadi dobijo večjo prodajo in ustvarijo višje marže. Dejstvo, da bo Ford imel sveže izdelke v več najbolj vročih tržnih segmentih, ko se kupci vračajo v razstavne prostore, je izjemno bikovsko.

koliko so vredne ee obveznice

Če dodamo delo, ki ga je opravil izvršni direktor Jim Farley, da bi znižal Fordove stroške, verjeten vračilo Fordovih dividend pozneje v tem letu in Fordovo še vedno razumno vrednotenje, in mislim, da obstaja odlična možnost, da nekdanji predsednik – in vlagatelji v avtomobile na splošno -- bo zadovoljen z donosom Fordovih zalog v naslednjih nekaj letih.

Morda Trump prej ni maral Amazona - a zdaj bi moral imeti rad Amazonove delnice

Rich Smith (Amazon.com): Trump znano ni bil oboževalec Amazon.com, ko je bil na funkciji. Ampak morda - samo morda - zdaj, ko je ven urada in še enkrat brezplačno vlagati kot mu je všeč, bi moral bivši predsednik Trump razmisliti o nakupu delnic Amazona.

V štirih letih svojega mandata je nekdanji predsednik na Twitterju večkrat kritiziral Amazon, ker ne plačuje dovolj davkov, in celo označil podjetje za »monopol brez davkov«. Za ponavljajoče se letne izgube ameriške poštne službe je krivil Amazon, češ da USPS 'dostavlja pakete za Amazon ... zelo pod ceno.'

In zagotovo lahko razumem, kako je to v njegovi vlogi predsednika in moža, ki je končno odgovoren za pošto, to Trumpa lahko razjezilo. Toda z vidika vlagatelja najti podjetje, ki plačuje nizke davke, je dobilo odlične cene pri pošti in je približno tako blizu monopolu v e-trgovini danes – no, to zveni kot zelo dobra zaloga za lastništvo!

Deloma zahvaljujoč tem prizadevanjem – večinoma pa temu, da je preprosto zgradil odličen posel – se Amazon.com zdaj uvršča med tri najbolj dragocena podjetja v Ameriki. Ustvarja ogromne dobičke v skladu s splošno sprejetimi računovodskimi načeli ( ZA ZEVATI ) – 17,4 milijarde dolarjev v zadnjih 12 mesecih – in še večji zneski gotovine – 24,7 milijarde dolarjev pozitivnega prostega denarnega toka.

Seveda pri P/E 94 nihče ne bi obtožil Amazona, da je poceni delnica. Vendar je prav tako jasno, da Amazon te ocene ni dobil po naključju. Amazon.com je preprosto ameriška zgodba o uspehu.

Pravzaprav v tem trenutku predsednik Biden verjetno razmišlja o ponudbi, ki jo je Amazon objavil v sredo, za sodelovanje z velikanom e-trgovine v prizadevanju za pospešitev dostave cepiv proti koronavirusu milijonom Američanov. Nova uprava bi lahko našla veliko slabše partnerje za reševanje logističnih težav kot podjetje, ki je leta 2019 poslalo 4,5 milijarde paketov in večino teh paketov dostavilo samo.

Tudi posamezen vlagatelj bi lahko našel veliko slabše ideje za naložbe.^