Vlaganje

3 rdeče-vroče tehnološke delnice, ki jih lahko kupite takoj

Pri iskanju novih naložb je pogosto donosno pogledati delnice, ki imajo močno zgodovino rasti. Zmagovalci pogosto zmagujejo in njihov uspeh je odličen pokazatelj, da je prihodnost svetla. Tri sodelavce Motley Fool smo prosili, naj predstavijo eno delnico, ki je imela vroče leto in bi lahko nadaljevala svoj zmagovalni trend še dolgo v prihodnost. Ponudili so se Nvidia (NASDAQ:NVDA), Sea Limited (NYSE: SE), in Atlassian (NASDAQ:TEAM).

Nvidia: Vodilna industrija s prostorom za delovanje

Danny Vena (Nvidia): Če iščete vroče tehnološko podjetje, ne iščite dlje kot Nvidia. Ne samo, da so se zaloge letos povečale za več kot 70 %, ampak je bila njegova uspešnost v zadnjem desetletju mojstrska in narasla za več kot 6.100 %. Glede na hitro rast delnice bi bilo lahko domnevati, da je bil največji dobiček že dosežen, vendar dokazi kažejo, da najboljše morda še prihaja za Nvidio .

Podjetje še vedno dobiva levji delež svoje prodaje od svojih vodilnih grafičnih procesnih enot v industriji, ki so najboljša izbira zavzetih igralcev povsod. Nvidia prevladuje v konkurenci s 83-odstotnim deležem na trgu diskretnih namiznih GPU.

cena šestih zastav sezone 2016
Investitor navdušen ob pogledu na računalniški zaslon.

Vir slike: Getty Images.

To je v drugem četrtletju pripeljalo do rekordnih prihodkov od iger na srečo v višini 3,06 milijarde dolarjev, kar je 85 % več kot leto prej. Vlagatelji bi zaslužili svoj denar samo z igralniškim poslom, a to je šele začetek. Nvidia ima več drugih priložnosti, ki bi se lahko nadaljevale še leta, če ne desetletja.Ena največjih lekcij leta 2020 je, da se digitalna transformacija šele začenja, kar dokazuje pospešeno sprejemanje računalništva v oblaku. To predstavlja še en velik trg za Nvidio. Izkazalo se je, da je vzporedna obdelava, ki je ključna za upodabljanje realističnih slik v video igrah, enako spretna pri usposabljanju sistemov umetne inteligence in premikanju informacij po podatkovnem centru z bliskovito hitrostjo.

Posledično je Nvidia vodilni ponudnik grafičnih procesorjev za operacije računalništva v oblaku, njegove procesorje pa uporabljajo vsi največji ponudniki v oblaku, vključno z Amazon spletne storitve, abeceda je Google Cloud in Microsoft 's Azure, in to so le naslovniki. Obstaja veliko, veliko več.

Zaradi vse večjega sprejemanja računalništva v oblaku so tudi v drugem četrtletju dosegli rekordno prodajo za segment podatkovnih centrov, s prihodkom v višini 2,37 milijarde dolarjev, kar je 35 % več kot v četrtletju prejšnjega leta.Nvidia razvija tudi številne majhne, ​​a rastoče segmente, ki bi lahko v prihodnjih letih zavzeli osrednje mesto. Najbolj vznemirljiva priložnost so samovozeči avtomobili. Medtem ko je posel zdaj nekaj malega, Nvidia izkorišča to priložnost s sodelovanjem z naraščajočim seznamom proizvajalcev avtomobilov s seznama A, ki lovijo uspeh v avtonomni vožnji.

Podjetje je tudi na vrhuncu profesionalne vizualizacije, na področju, ki služi inženirjem, grafikom in oblikovalcem. Nvidia ima tudi prst na utripu številnih drugih razvijajočih se trendov, vključno z robotiko, genomiko in računalniško biologijo, ki zahtevajo hitrost in moč svojih GPU-jev, da dosežejo svoj polni potencial.

Pot pred nami je dolga in priložnosti za Nvidio ogromne. Podjetje je lani ustvarilo 6,7 milijarde dolarjev prihodkov, vendar je to le padec v primerjavi s skupnim naslovnim trgom, za katerega vodstvo ocenjuje, da bi lahko do leta 2023 preseglo 250 milijard dolarjev.

Paketi letijo mimo po hitrem tekočem traku.

Vir slike: Getty Images.

ali lahko kupite naloge za robinhood

Sea Limited: postavite ta singapurski konglomerat na radar za vlagatelje

Will Healy (Sea Limited): Kljub svoji tržni kapitalizaciji v vrednosti 185 milijard dolarjev, igralniški in e-trgovinski velikan Sea Limited še ni postal priljubljeno ime v ZDA. Toda kljub temu relativnemu pomanjkanju razvpitosti se zdi, da ne le na pravi poti postane Amazonka jugovzhodne Azije, ampak še naprej širi svoj vpliv daleč izven domače regije.

Garena, najstarejši oddelek Sea, je segment iger, ki se ponaša z več spletnimi igrami, ki dosegajo več kot 130 držav. Vendar pa Free Fire je postala njegova najbolj znana igra, ki je postala najbolj prenesena igra na svetu v letih 2019 in 2020. Podjetje je v svojem razpisu o zaslužku v drugem četrtletju 2021 opozorilo, da Free Fire je pritegnila 1 milijardo prenosov na Alphabet's Google Play, število dnevnih aktivnih uporabnikov igre pa je doseglo vrhunec 150 milijonov.

Še več, leta 2015 se je s Shopeejem razširil na socialno e-trgovino. Shopee je kljub poznemu vstopu na trg uspel z uporabo trgov tretjih oseb za povečanje obsega prodaje. Ta strategija je bila tako uspešna, da je bil Shopee tretja najbolj prenesena aplikacija v letu 2020.

Pred kratkim se je Shopee razširil izven svojih osrednjih azijskih trgov. Podjetje se je leta 2019 preselilo v Brazilijo in v začetku tega leta v Mehiko, kar je bilo zahtevno Prosti trg 09.30 NASDAQ: MELIna nekaterih svojih največjih trgih. Septembra je lansirala tudi svoj prvi evropski trg, in sicer na Poljsko.

S to strategijo širitve je Sea v prvih šestih mesecih leta prinesel več kot 4 milijarde dolarjev prihodkov, kar je 153 % več kot v prvih dveh četrtletjih 2020. Digitalna zabava, e-trgovina in prihodki od prodaje so bili trimestni. dobiček v tem času.

Kljub temu prihodki in stroški poslovanja še vedno presegajo prihodke, zato vlagatelji ne bi smeli pričakovati donosnosti kmalu. Poleg tega napoved prihodkov podjetja za leto 2021 o 44-odstotni rasti digitalne zabave kaže na upočasnitev tega segmenta. Vendar to še vedno predstavlja močno rast, zlasti če drži napoved za 122-odstotno povečanje prihodkov od e-trgovine v letu 2021.

Poleg tega so vlagatelji Amazonu odpustili, saj je leta posloval z izgubo, 73-odstotno zvišanje cene delnic do danes pa lahko kaže, da so vlagatelji Sea-ja podobno potrpežljivi.

SE grafikon

VEM podatki po YCharts

Vendar pa morske zaloge ne bodo poceni. Njegovo razmerje med ceno in prodajo je 26, kar je precej nad prodajnim večkratnikom MercadoLibre 17 in Amazonovim razmerjem štiri. Kljub temu je Sea's prodajni večkratnik v zadnjem letu ostal nespremenjen. Ob predpostavki, da se ta velika rast nadaljuje, lahko novi vlagatelji še vedno izkoristijo to potencialno donosno priložnost.

Otrok z raketo na hrbtu in očali.

Vir slike: Getty Images.

Atlassian: Raketa v oblake

Brian Withers (Atlassian): Atlassian izvaja velik prehod, da svoje stranke preseli na svojo ponudbo v oblaku ali v oblaku. To prizadevanje se je začelo z objavo zaslužka za prvo četrtletje 2020 oktobra 2020. Podjetje je letos doseglo pomemben napredek in trg je nagradil prizadevanja z vročim 60-odstotnim plus dobičkom v ceni delnice. Če pa mislite, da ste zamudili vožnjo, premislite še enkrat. Ta specialist za programsko opremo za sodelovanje v oblaku ima veliko prostora za izvajanje.

Čeprav se je skupna najvišja vrstica zaporedoma zniževala, so prihodki na podlagi naročnin narasli za 10 % četrtletje v četrtletju in 50 % medletno in tako predstavljali skoraj 70 % vseh prihodkov. To je pomembna metrika, ki jo morajo vlagatelji opazovati, ko si podjetje prizadeva pridobiti 100 % svojih prihodkov od naročnin. Poleg tega se stranke še naprej prijavljajo na platformo, saj je podjetje v četrtletju dodalo več kot 20.000 novih strank. Podjetje pričakuje, da bodo prihodki od naročnin narasli za 40 % v prihodnjem poslovnem letu. Trg je te rezultate ocenil kot veliko zmago in je po zaslužku poslal zaloge na dvomestno rast.

Metrični

4. četrtletje 2020

ali morate vrniti ček za stimulacijo

3. četrtletje 2021

4. četrtletje 2021

Sprememba (QOQ)

Sprememba (YOY)

Prihodki

430 milijonov dolarjev

569 milijonov dolarjev

559 milijonov dolarjev

(2%)

30 %

Prihodki od naročnin

258 milijonov dolarjev

350 milijonov dolarjev

386 milijonov dolarjev

10 %

petdeset%

% prihodka od naročnin

kaj določa vrednost fiat valute

60 %

62 %

69 %

+ 7 %

Bank of America proti Wells Fargo

+ 9 %

Aktivne stranke

174.097

212.807

236,118

enajst %

36 %

Vir podatkov: Atlassian. Opomba: četrto četrtletje 2021 se je končalo 30. junija.

Vse to kaže na dobro, vendar je za vlagatelje navdušiti še več. Podjetje je bilo imenovano za vodilnega v Gartner Čarobni kvadrant 2021 za orodja za agilno načrtovanje podjetja, ki daje njegovi programski opremi resno verodostojnost. Predstavljen je bil nov izdelek, imenovan Team Central, ki omogoča organizacijam, da spremljajo vse svoje projekte v podjetju. Nazadnje je podjetje leta 2021 prejelo 12 nagrad za svojo izjemno kulturo. Vse to ima za posledico, da lahko vodstvo v prihodnjem četrtletju napoveduje solidno 34-odstotno medletno rast.

Kot lahko vidite, je Atlassian visoko kakovostno podjetje, vendar ima tudi visoko vrednotenje. Njeno razmerje med ceno in prodajo je visokih 46, toda za tiste, ki kupujejo zdaj in obdržijo naslednjih pet do 10 let, bo ta delnica verjetno prinesla solidne tržne rezultate.^