Vlaganje

3 razlogi, zaradi katerih bi lahko ciljna zaloga znova zdrobila trg

Target (NYSE: TGT)lani na vaša vrata ali na robnik dostavil več kot predmete. Velik porast prodaje je dosegel tudi trgovec na drobno. Pravzaprav je rast prodaje presegla rast v zadnjih 11 letih skupaj. Targetova naložba v brezstične možnosti dostave in prevzema ter spletno prodajo se je obrestovala. Stranke so imele naklonjenost obema med najhujšo krizo s koronavirusom. Delnice Target so se zvišale za 38%, kar je bilo bolje od Indeks S&P 500 .

Po tem je bila velika skrb, da bo prodaja Targeta stagnirala, ko se bodo potrošniki vrnili k običajnim rutinam. Toda to se ni zgodilo. V zadnjem četrtletju se je prodaja Target povečala za skoraj 9%. To povečanje je povečalo 12,7 -odstotno povečanje prometa. To je letos privedlo do močne uspešnosti delnic. Cilj je že enak lanskemu odstotnemu povečanju - do danes 38%. In zaloge so na poti, da znova premagajo S&P 500. Ali se lahko trend nadaljuje? Da, iz treh razlogov.

Ženska dvigne svojo kreditno kartico in se razveseli, ko sedi pred računalnikom.

Vir slike: Getty Images.

1. Hitrost in učinkovitost

V začetku tega leta je Target dejal, da bo letno vložil 4 milijarde dolarjev, da bi postal večji in boljši. To vključuje pospešitev odpiranja trgovin in preoblikovanje. In kar je pomembno, vključuje tudi krepitev svojih že tako močnih storitev izpolnjevanja. Ciljne storitve za isti dan (prevzem naročil, vožnja navzgor in Shipt) so se v zadnjem četrtletju povečale za 55%. Danes trgovine Target izpolnijo več kot 95% vseh naročil-na spletu in v trgovini.

zakaj kriptovaluta danes pada

Zadnje novice bi morale stvari še poenostaviti. Družba to jesen odpira štiri nove sortirne centre po vsej državi. To sledi otvoritvi pilotnega sortirnega centra v Minneapolisu lani. Ti centri razvrščajo pakete za dostavo v določene soseske, kar zaposlenim v trgovini omogoča, da pripravijo več naročil, namesto da razvrščajo pakete. Vse to pomeni učinkovitejši postopek za ciljno in hitrejšo dostavo stranki. To bi moralo zadovoljiti stranke - dolgoročno pa prihraniti čas in denar Targeta.2. Blagovne znamke v lasti milijarde dolarjev

Target je postal strokovnjak za razvoj blagovnih znamk v lasti - več kot 40. Podjetje razume podrobnosti, potrebne za uspeh. Na primer, moja 10-letna hči bo nosila le gamaše znamke Target's Cat & Jack, ker nimajo opraskanih oznak. Cat & Jack je ena od 10 milijard dolarjev vrednih blagovnih znamk Targeta.

Pred kratkim je linija aktivnih oblačil All in Motion postala milijarda dolarjev vredna blagovna znamka. In to se je zgodilo le leto dni po predstavitvi All in Motion. Target je upošteval komentarje več tisoč strank, saj je natančno prilagodil svoje izdelke All in Motion. Targetova blagovna znamka Good & Gather je še en primer blagovne znamke, ki je v približno enem letu dosegla več kot milijardo dolarjev prodaje. S približno 2.000 artikli je to največja blagovna znamka Target.

Kaj je naslednje za blagovne znamke v lasti? Target lansira hrano za hišne ljubljenčke Kindfull. Družba je opazila povečanje posvojitev hišnih ljubljenčkov v globinah koronavirusne krize. Študija Targetovih strank je ponudila dragocene informacije: večina je staršev hišnih ljubljenčkov in iščejo kakovostno hrano za hišne ljubljenčke po ugodni ceni.koliko plačajo ambulante na funt 2015

3. Zvezdniška partnerstva

Že leta 2019 je Target nekaterim strankam ponudil a Disney izkušnje v okviru svojega rednega cilja. Družba je v sodelovanju z Disneyjem odprla Disneyjeve trgovine na nekaterih ciljnih lokacijah. Zdaj Target potroji svojo Disney Store na lokacijah Target. To pomeni 160 trgovin po vsej državi.

Avgusta je Target predstavil svojo Ulta Beauty v trgovinah Target na več kot 100 lokacijah in na spletu. Cilj je v naslednjih nekaj letih odpreti te trgovine v 800 trgovinah Target.

Trenutno je čas za razširjene Disneyjeve trgovine in nove Ulte odličen. To pride tik pred sezono počitniških nakupov. Ta poteza bo v prihodnjih mesecih verjetno povzročila večji promet pri Targetu.

Poleg praznikov se bo ta zagon verjetno nadaljeval. S svojo raznoliko ponudbo se je Target uveljavil kot destinacija za vse na enem mestu za kupce. Dodajanje dveh glavnih imen v Disneyju in Ulti bo okrepilo to dojemanje. To pomeni več potovanj v Target - in več prihodkov za tega neustavljivega maloprodajnega velikana.^