Vlaganje

3 razlogi, da ne skrbite zaradi zloma borze po volitvah

Ali bodo zaradi rezultatov prihajajočih predsedniških volitev vrednosti delnic padle? Ne moremo napovedati, kako bodo delnice potekale novembra, vendar je pošteno domnevati, da bo prišlo do nekaj nestanovitnosti, ko bodo prišli rezultati predsedniških volitev. Mnogi vlagatelji so zaradi tega zaskrbljeni, vendar jim ni treba. Evo, zakaj ne bi smeli paničariti zaradi zamisli o zlomu borze po volitvah.

1. Če portfelja pustite pri miru, ne boste izgubili denarja

Najboljši način za izgubo denarja na delnicah? Prodajte, ko so dol. Rezultati volitev bi lahko povzročili, da se delnice odzovejo neugodno, če pa se zavežete, da boste svoj portfelj pustili pri miru, dokler se delnice ne povrnejo, dejansko ne boste utrpeli finančnih izgub.

Lahko pa pomagate zagotoviti, da ne boste pustili svojih naložb nedotaknjenih, tako da v naslednjih tednih povečate prihranke v sili. Na ta način, če potrebujete denar, boste lahko dostopali do njega v gotovini, namesto da bi bili prisiljeni likvidirati naložbe.

Oseba, ki sedi za mizo, z eno roko drži obraz, v drugi pa skodelico.

Vir slike: Getty Images.

2. Padec trga bi lahko odprl vrata možnostim nakupa

Padajoče vrednosti delnic vam dajejo priložnost, da naložite kakovostne naložbe, ko so cenejše. Namesto da na potencialno tržno nesrečo gledate kot na težavo, jo glejte kot na priložnost.V naslednjih nekaj tednih naredite seznam delnic, ki vas zanimajo. Spremljajte, kako trgujejo po volitvah. Če ne gledate posebnih zalog, bi lahko vedno naložili široke indeksne sklade, če se trg umakne.

3. Bolečina je lahko kratkotrajna

Marca je COVID-19 povzročil upad borze. Mnogi vlagatelji so bili zaskrbljeni, da bodo trajale leta, da se njihovi portfelji obnovijo, vendar so se vrednosti delnic hitro dvignile. Če se to lahko zgodi med pandemijo, se lahko to zgodi po volitvah.

Samo poglejte, kaj se je zgodilo na zadnjih predsedniških volitvah. The S&P 500 dan po volitvah leta 2016 je v predmarketnem trgovanju potonil za več kot 5%, toda ko se je borza za ta dan zaprla, se je indeks spet povečal za več kot 1%.Spet ni znano, ali se bo trg po volitvah sesul ali kako dolgo bi lahko takšen upad trajal, vendar to morda ni daljše obdobje bolečine, ki ga pričakujete.

Pripravi se

V zvezi z volitvami 2020 je veliko negotovosti. Zaradi pričakovanega priliva glasovalnih pošiljk po pošti morda ne bomo niti vedeli za rezultate do sredine novembra ali pozneje.

Najboljše, kar lahko naredite zase kot vlagatelj v negotovih časih, je, da hitro sprejmete vse, kar sledi. Povečajte svoje denarne rezerve, dodajte nekaj zalog na svoj seznam za spremljanje in se vedno znova opomnite, da ne smete paničariti s prodajo, če se stvari obrnejo na slabše.

Ne pozabite, da bi bile vrednosti delnic zelo dobre dvig po volitvah se potrudite, da se v teh nestanovitnih tednih ohranite mirni.^