Vlaganje

3 razlogi, zakaj je Foxov 'Almost Human' skoraj odpovedan

Znanstveniki so imeli veliko upanje lisica 's(NASDAQ:FOX) Skoraj človek ob premieri novembra lani.

Oddajo je ustvaril J.H. Wyman, koproducent Obrobje , produciral pa Wyman, priznani režiser J.J. Abrams in pogost Abramsov sodelavec Bryan Burk. Glavnega protagonista oddaje, detektiva Johna Kennexa, igra Karl Urban, najbolj znan kot novi dr. McCoy v Abramsovem novem Zvezdne steze filmi.

Predpostavka oddaje – svet, v katerem pravi policisti sodelujejo z androidi – se je zdela tudi kot nov pogled na že obrabljen žanr policijskih dram.

koliko davka plačaš, ko umakneš svojo ira

Žal je oddaja s svojo deseto epizodo, 'Perception', padla na 5,37 milijona gledalcev z oceno 1,5 med starimi od 18 do 49 let. Število gledalcev se je še naprej zmanjševalo z naslednjo epizodo, 'Disrupt', ki je pritegnila 5,35 milijona gledalcev, čeprav se je njena ocena med 18 do 49 letniki povzpela na 1,7.Medtem ko je del tega upada mogoče pripisati tekočim zimskim olimpijskim igram, ki se predvajajo v istem terminu v ponedeljek zvečer kot Skoraj človek , oddaja tudi ne uspe pridobiti vleka med ljubitelji znanstvene fantastike. Fox še vedno ni naročil novih epizod za oddajo, zaradi česar so se pojavile govorice, da bi jo lahko kmalu ukinili. Osebno mislim, da če Skoraj človek bo prenovljen, bo imel še vedno veliko težav pri preživetju druge sezone.

Poglejmo si tri glavne razloge za to Skoraj človek je skoraj odpovedan.

1. Nepravilno predvajanje epizod
Fox ima čudno navado namerno preurejati epizode znanstvenofantastičnih oddaj, verjetno zato, da tečejo bolj gladko iz tedna v teden. To je storilo zkultni hit Kresnica tako dobro, kot Obrobje .Foxova logika je bila očitno razgrniti proceduralne oddaje 'pošasti tedna', tako da se je glavna zgodba razkrivala počasneje.

Dorian the Android, ki ima 'sintetično dušo.' (Vir: Fox)

Od druge do osme epizode so vse popolnoma neurejene, prav tako deseta epizoda. Spremembe so povsod - druga predvajana epizoda je bila prvotno mišljena kot peta, medtem ko je bila prvotna druga epizoda predvajana kot osma.

Na žalost to noro premeščanje krova spodkopava prvotne namere voditeljev. V Skoraj človek , povzroči, da se glavni loki zgodbe Kennexove izdajalske bivše punce in Dorianovi spomini zdijo boleče nedosledni.

2. skoraj ambiciozen...
Drugo področje, kjer Skoraj človek manjka je pomanjkanje ambicij. Ko se ozremo nazaj na največje znanstvenofantastične oddaje -- Območje somraka , Zvezdne steze , Dosjeji X , in celo Obrobje - občinstvu ponujajo ambiciozne zgodbe, ki so polne znanstvenih in filozofskih idej.

Večina epizod Skoraj človek , po drugi strani pa so sestavljeni na preprost, formulen način – razvijejo nekaj najnovejših tehnologij za ustvarjanje naslovnic iz našega časa (3D tiskalniki, računalništvo v oblaku, genski inženiring, pametni domovi), jih uporabijo za kaznivo dejanje, in predvajajte preostanek epizode kot standard CSI/NCIS proceduralno s svetom znanstvene fantastike, ki služi kot kulisa.

Prihodnje policijske drame so enako proceduralne kot današnje policajske drame. (Vir: Fox)

Enostavno ni tako velika znanstvena fantastika . Velike znanstvenofantastične oddaje se začnejo z intrigantno idejo in izzovejo gledalca k razmišljanju o širših filozofskih in etičnih vprašanjih, ki veljajo za naš današnji svet. Na primer, vzporedni svetovi v Obrobje vzbudila gledalce k razmišljanju, ali bi različne različice sebe živele na podoben način.

Skoraj človek nima nobenega od teh globokih vprašanj - znanstvena fantastika se preprosto uporablja za ubijanje ljudi in reševanje njihovih umorov. Je mehak in ne more opraskati površine bolj intrigantnih vprašanj o razvoju tehnologije umetne inteligence, ki bi morala biti osrednji del oddaje.

3. Odpor proti resničnostnim šovom in starajočim se komedijam je zaman ...
Poleg premešanih epizod in ravne proceduralne oblike je največja težava oddaje, da se redno spopada z dvema priljubljenima oddajama ob 20. uri. terminski termin ob ponedeljkih -- Disney (NYSE: DIS)/ABC Bachelor in CBS '(NASDAQ: VEČ) Kako sem spoznal tvojo mamo .

17. februarja si ga je ogledalo 7,7 milijona gledalcev Bachelor , ki je imel med 18-49 letniki oceno 2,2 in si je ogledalo 5,04 milijona gledalcev Kako sem spoznal tvojo mamo , ki je dosegel 1,4. Zimske olimpijske igre naprej Comcast 's(NASDAQ:CMCSA)NBC je z 23,6 milijona gledalcev in izjemno oceno 5,6 zlahka dosegel vse tri.

Kako sem spoznal tvojo mamo v zadnjem času zdrsne, vendar se bo njegova ocena verjetno dvignila po zimskih olimpijskih igrah in ko se bliža finalu serije 31. marca. Skoraj človeško zadnja epizoda sezone je na sporedu 3. marca.

Vse te oddaje v udarnem terminu se bodo uveljavile po zaključku zimskih olimpijskih iger ta konec tedna, a ne glede na to, ali ne Skoraj človek lahko sezono zaključimo na visokem nivoju, bomo še videli.

Kaj pomeni Skoraj človek pomeni za Foxa?
Vse od zadnje sezone Dosjeji X sklenjeno leta 2002, Fox išče novo vodilno znanstveno-fantastično franšizo, ki bi nosila baklo. Na žalost nobena od naslednjih oddaj ni ostala tako dolgo na sporedu Dosjeji X , ki je potekal devet sezon in v dva celovečerna filma.

Tukaj je nekaj vidnejših znanstvenofantastičnih oddaj, ki so bile predvajane na Foxu po letu 2000, od katerih sta tri ustvarila ugledna režiserja James Cameron in Joss Whedon.

Pokaži

Ustvarjalec(i)

Letni časi

Gledalci v zadnji sezoni

Temni angel (2000)

katere delnice kupiti, če zmaga Trump

James Cameron, Charles H. Eglee

2

6,00 milijona

Kresnica (2002)

Joss Whedon

se lahko upokojim z 2 milijona

1

4,48 milijona

Terminator: Kronike Sarah Connor (2008)

Josh Friedman, ki temelji na likih, ki jih je ustvaril James Cameron

2

5,37 milijona

Obrobje (2008)

J.J. Abrams, Alex Kurtzman, Roberto Orci

5

4,27 milijona

Hišica za punčke (2009)

Joss Whedon

2

2,17 milijona

Nova zemlja (2011)

Kelly Marcel, Craig Silverstein

1

10,08 milijona

Alcatraz (2012)

Elizabeth Sarnoff,Steven Lilien, Bryan Wynbrandt

1

9,56 milijona

Vir: Wikipedia.

Z izjemo Obrobje , nobena od novih Foxovih znanstvenofantastičnih oddaj ni trajala dolgo. Kot da je Fox hitro postal nestrpen zaradi svoje nezmožnosti, da bi se ujemal s prvo sezono Dosjeji X , ki je redno pritegnila od 12 do 14 milijonov gledalcev. Če je tako, potem Skoraj človek morda nimam veliko upanja, da bi dosegli drugo sezono.

ali moram plačati davke na delnice

Skoraj človek prav tako ne bo pripomoglo k velikemu povečanju Foxovega televizijskega segmenta, ki je svoj 5-odstotni porast prihodkov v zadnjem četrtletju pripisal predvsem močni gledanosti svojih iger NFL in MLB.

Moj zadnji posnetek
V zaključku, Skoraj človek je bilo skoraj vredno ogleda.

Na žalost so ga uničili nesmiselno premeščanje epizod, postopkovno pisanje po številkah in močni konkurenčni programi v konkurenčnih omrežjih. Če združite te tri težave s Foxovo nepotrpežljivostjo do znanstvenofantastičnih predstav, ki so zelene luči, in mislim, da lahko mirno rečemo, da bo Dorian lahko kmalu spet razpuščen.^