Vlaganje

3 razlogi za nakup Ethereuma

Kot druga največja kriptovaluta na svetu, Ethereum (CRYPTO: ETH)ima privržence, ki so na nek način celo močnejši od tistih Bitcoin (CRYPTO: BTC).Blokovna veriga Ethereum je gradnik, na katerem je zgrajena vrsta stabilnih kovancev, dApps, decentraliziranih izmenjav in izmenjav NFT (do tega bomo prišli čez minuto).

Vlagatelji, ki so kupili Ethereum pred petimi leti, so se trenutno povečali za več kot 270-krat.Takšna neverjetna vrednost kapitala je izjemno redko znotraj katerega koli razreda sredstev. Vendar pa tudi po tej zgodovinski vožnji obstaja razlog za domnevo, da bi lahko Ethereum še vedno imel veliko prednosti za dolgoročne vlagatelje. Se pravi, če predpostavimo, da Ethereum najde način za zamenjavo z Bitcoinom in prevzame prvo mesto v svetu kriptovalut. Ta dogodek - imenovan ' obračanje ' -- je nekaj, kar mnogi v kripto vesolju napovedujejo že zelo dolgo.

Razpravljajmo o treh razlogih, zakaj Ethereum trenutno ostaja najboljša izbira mnogih vlagateljev v kripto.

VIR SLIKE: GETTY IMAGES.

1. Ethereum ponuja aplikacije v resničnem svetu

Morda je ključna sestavina uspeha Ethereuma njegova vključitev pametnih pogodb od njegovega začetka. Že leta 2013 je Vitalik Buterin videl pomen zagotavljanja načinov za omrežje kriptovalut za izvajanje transakcij takoj, ko so izpolnjeni nekateri dogovorjeni pogoji. Ta funkcionalnost je spodbudila vrsto aplikacij v resničnem svetu, ki segajo od financ do zavarovalništva, zdravstvenega varstva in drugih velikih sektorjev, ki čakajo na motnje.Ker je odprtokodna, decentralizirana veriga blokov ima svoje prednosti za tiste, ki imajo žetone ETH. Ker Ethereum postane osnovna platforma, na kateri razvijalci gradijo dApps ali projekte, osredotočene na kripto, omrežni učinek Ethereuma raste.

V skladu s tem je korist, ki jo ponuja Ethereum, resnična in oprijemljiva. Druge kriptovalute se borijo s tem konceptom. Medtem ko imajo druge kriptovalute funkcije, podobne valutam, so decentralizirane finance in aplikacije v resničnem svetu, ki jih je odklenil Ethereum, v mnogih pogledih spremenili igro.

Dejstvo, da Ethereum trenutno poganja neverjetno število pomembnih, odmevnih kripto projektov, vlagatelje navaja na idejo, da je lastništvo osnovnih gradnikov ekosistema kriptovalut dobra ideja. Dejansko je temu konceptu težko nasprotovati.2. Ethereum bo zelo kmalu (bolj) zelen

Morda je eden največjih argumentov proti lastništvu ali sprejetju kriptovalute v zadnjem času velika količina energije, ki je potrebna za napajanje teh omrežij veriženja blokov. Celo eden najbolj bikovskih vplivnežev v kripto svetu, Elon Musk, je na Twitterju pozval k spremembam glede tega vprašanja.

Vzpon Ethereuma kot ene najzgodnejših kriptovalut je pomenil, da je bil potreben model kripto rudarjenja z dokazom o delu. Rudarje ali tiste, ki preverjajo transakcije v verigi blokov, je bilo treba za to nagraditi. Navsezadnje obstajajo stroški za dodajanje računalniške moči, ki je potrebna za vzpostavitev omrežja za začetek.

Ker pa se je kriptosvet navidez razvil v skoraj vseprisoten status med vlagatelji, želi Ethereum spremeniti svoje načine. Omrežje za kriptovalute je objavilo predlog za izboljšanje Ethereuma 3554 (ali na kratko EIP-3554) za prehod na model dokazovanja vložka.

S tem, ko uporabnikom Ethereuma omogočite, da svoje obstoječe žetone Ethereum vstavijo za preverjanje transakcij, se v verigi blokov opazi znatno zmanjšanje energije. Tisti, ki zastavijo svoje žetone, bodo nagrajeni na podoben način (prek več ETH žetonov). Vendar pa se bo količina energije, porabljene v verigi blokov, dramatično zmanjšala, kar je dobro za tiste, ki želijo pasivni dohodek s svojimi deleži, ne da bi vlagali kapital za rudarske ploščadi in ravnali s tekočimi stroški energije, povezanimi z rudarjenjem. Fundacija Ethereum ocenjuje, da je skupno zmanjšanje energije v omrežju Ethereum približno 99,95%.

Pričakuje se, da bo ta poteza močno izboljšala družbene stroške kripto rudarjenja (in posredno lastništvo kriptovalut). Tisti, ki želijo imeti v lasti bolj zeleno in vitko kriptovaluto, se lahko začnejo preusmerjati k Ethereumu z mega-cap kot primarni izbiri pred Bitcoin že zaradi tega razloga.

3. Ethereum poganja svet NFT

Morda je trenutno največja modna beseda v kripto svetu NFT (nezamenljivi žeton). NFT so v zadnjem letu postali priljubljeni zaradi hitre rasti vrednotenja teh digitalnih sredstev. Znano je, da je bil nezamenljiv žeton v začetku tega leta prodan za ogromnih 69 milijonov dolarjev. Tovrstne cene običajno hitro povabijo špekulante na zabavo.

Kot se zgodi, Ethereum trenutno poganja nekatere največje in najbolj znane tržnice NFT. Med temi je opensea.io v zadnjem času doživel neverjetno količino. Zdi se, da je vlagateljem NFT všeč fleksibilnost uporabe Ethereuma za trgovanje s svojimi umetniškimi deli. Vendar pa druge kriptovalute kot npr Solarij (KRIPTO:SOL)se pojavljajo kot tekmeci v tekmi za tržni delež NFT.

Ali bo Ethereum lahko izrinil konkurenco na teh rastočih kripto trgih? Čas bo povedal. Vendar pa imajo vlagatelji, ki želijo staviti na največji in najmočnejši ekosistem, zagotovo svoj delež razlogov, da zdaj razmislijo o Ethereumu.

Končna misel

Prostor kriptovalut je za začetek zagotovo nestanoviten. Vlagatelji, ki jih zanima, kaj ponuja prostor kriptovalut, bodo morda želeli pogledati Ethereum. Konec koncev je to ena najbolj robustnih in odprtih platform, na kateri je zgrajen velik del kripto ekosistema.

Kot vsaka špekulativna naložba z visokim tveganjem in visoko donosnostjo se morajo vlagatelji v kripto vedno spomniti, da ostanejo znotraj svojih meja. To so digitalna sredstva, ki so se v preteklosti na spektakularen način razcvetela in sesula. Dajanje vseh jajc v takšno košaro morda ni dobro, zlasti za tiste z nižjim pragom tolerance tveganja.

Kljub temu je vsekakor treba podati močan argument, da se Ethereum dobro prilega kot osrednji položaj v dobro vodenem kripto portfelju.^