Vlaganje

3 zasebna podjetja Unicorn, ki bi jih radi videli IPO

Kljub turbulencem, povezanim s pandemijo, je bilo leto 2020 razburljivo leto za nove udeležence na trgu.

Podjetja vključno DraftKings , Virgin Galactic , Nikolaja , in Limonada so letos naredili pretres v javnosti. In glede na trenutno priljubljenost podjetja za pridobivanje za posebne namene Kot način, da se hitro pridružijo javnim trgom, obstaja veliko priložnosti za druga zasebna podjetja, da se pridružijo stampedu v prihodnjih mesecih.

kolikokrat se je jabolčna zaloga razdelila

Danes ne manjka odličnih podjetij, v katera bi lahko vlagali, toda tukaj je seznam odmevnih zasebnih podjetij, v katera bi danes radi imeli priložnost vlagati trije sodelavci Motley Fool.

Trgovec z Wall Streeta sedi za svojo mizo pred več zasloni.

Vir slike: Getty Images.

Ta vesoljska zaloga bi lahko IPO pred SpaceX

Rich Smith (Raketni laboratorij): Leto 2020 je frustrirajoči čas za vlagatelja vesoljske zaloge -- večinoma zato, ker jih ni veliko vesoljske zaloge za vlaganje .Oh, obstaja Boeing in Lockheed Martin , predvidevam, in Northrop Grumman in Ball Corporation , vendar so vsa ta podjetja že od nekdaj. (Ball je začel izdelovati zidarske kozarce, za božjo voljo!) Res bi rad videl, da bi eno od vznemirljivih 'novih vesoljskih' podjetij, ki motijo ​​industrijo, izvedlo IPO in se predstavilo javnosti.

Morda ugibate, da je SpaceX na vrhu mojega seznama, vendar je Elon Musk do zdaj že povsem jasno povedal, da je nima namena IPO njegovo zasebno vesoljsko podjetje, dokler ga ni uporabil za ustanovitev kolonije na Marsu. V nasprotju, SpaceX-ov novozelandski konkurent Rocket Lab ni rekel, da bo IPO, vendar tega ni rekel ne bo , bodisi.

In Rocket Lab je v več pogledih podoben SpaceXu. Razvila je raketo Electron, ki lahko doseže orbito – s čim se lahko pohvali le malo njenih tekmecev – in jo je uspešno izstrelila 11-krat zapored. (Tudi tako kot SpaceX je utrpel in preživel vsaj eno neuspelo izstrelitev - julija.)Rocket Lab celo priznava, da je Elon Musk nekaj s svojo idejo o uporabi raket za večkratno uporabo, da bi znižal stroške izstrelitve v vesolje in postal dobičkonosen. Rocket Lab je aprila uspešno izvedel preizkus obnovitve raket v zraku in namerava spremeniti svoje operativne rakete za predelavo in ponovno uporabo v bližnji prihodnosti.

Medtem ko se je SpaceX zgodaj premaknil, da bi prevladoval v poslu izstrelitve velikih satelitov v vesolje, investicijska banka Morgan Stanley trdi, da je Rocket lab eno od podjetij, ki je 'najboljše pozicionirana za izkoriščanje manjšega trga zasebnih satelitov.'

Strinjam se.

Eno najboljših zagonskih podjetij z električnimi avtomobili še ni javno

John Rosevear (Lucidni motorji): Z naraščajočim seznamom zagonskih podjetij za električna vozila, ki so bodisi na novo javna ali pa bodo kmalu, imajo vlagatelji v avtomobile nenadoma veliko izbire. Toda Lucid Motors še ni med njimi – in to je škoda, saj je v mnogih pogledih daleč pred večino svojih javnih tekmecev.

Začnite s tem: Lucidov izvršni direktor in glavni tehnološki direktor Peter Rawlinson je bil glavni inženir Tesla prelomni model S. Po njegovem mnenju je Lucid's Air – električna luksuzna limuzina, ki jo namerava lansirati v samo nekaj mesecih – naslednja generacija, ki prevzame isto idejo, in zbral je impresivno ekipo za gradnjo to.

Siva Lucid Air, elegantna električna luksuzna limuzina polne velikosti.

Lucid bo v začetku prihodnjega leta začel z dobavo svoje napredne električne luksuzne limuzine Air Air. Vir slike: Lucid Motors.

Air je resnično napreden EV z dolgim ​​seznamom revolucionarnih funkcij, vključno z vodilnim ocenjenim obsegom več kot 500 milj in začetna cena okoli 60.000 $. Air bo imel tudi vodilno zmogljivost hitrega polnjenja v industriji: 350-kilovatni polnilniki DC Fast Electrify America lahko Airu omogočijo doseg do 300 milj v samo 20 minutah. (Air bo prišel s triletno naročnino Electrify America.)

Lucid ima tudi denar, da ga zgradi. Potem ko je aprila 2019 zbralo več kot milijardo dolarjev iz sklada za javne naložbe Savdske Arabije, je podjetje začelo graditi novo tovarno v Arizoni. Ta tovarna je skoraj dokončana in Lucid pričakuje, da bo začel pošiljati Air v prvem četrtletju 2021.

Lucid namerava septembra prikazati končno, za proizvodnjo pripravljeno različico Aira. Želim si, da bi lahko imel del delnic podjetja, ko bo.

Niso izumili piščanca, samo sendvič s piščancem

Lou Whiteman (Chick-fil-A): Moja prva izkušnja s Chick-fil-A po selitvi v Atlanto, Georgia, domače verige restavracij, je bila na novi lokaciji nedaleč od moje hiše. Za slovesno odprtje je restavracija za prvih 100 strank ponujala eno leto brezplačno hrano, ljubitelji sendvičev s piščancem pa so v pričakovanju več dni kampirali na parkirišču.

Redko se zgodi, da koncept hitre prehrane zahteva takšno zvestobo potrošnikov. Potem spet, Chick-fil-A ni nič takega kot tipičen restavracija s hitro prehrano .

Kljub relativno omejenemu jedilniku je Chick-fil-A uvrščen le na tretje mesto McDonald 's in Starbucks na seznamu najbolj donosnih verig v ZDA za leto 2019, ki ga je sestavilo svetovalno podjetje Technomic. Skupina ocenjuje, da je Chick-fil-A v letu 2019 povečal prodajo za 13 % na 11,32 milijarde dolarjev. njam! Blagovne znamke - v lasti Taco Bell in v zasebni lasti Subway leta 2019, da se pomakneta med najboljše 3.

To je kljub temu, da imajo le delček števila lokacij, ki jih imajo te druge verige. Chick-fil-A je imel ob koncu leta nekaj več kot 2.400 lokacij, v primerjavi s 13.846 domačimi lokacijami McDonald'sa, 15.049 pri Starbucksu, 23.308 v Subwayu in 6.766 pri Taco Bellu.

Matematika na zadnji strani ovojnice pravi, da vsaka lokacija Chick-fil-A letno v povprečju posluje več kot 4,5 milijona dolarjev. Za primerjavo, McDonald's v povprečju ustvari 2,92 milijona dolarjev na lokacijo. In Chick-fil-A je slavno zaprt ob nedeljah, kar pomeni, da ima vsak teden en dan manj za ustvarjanje prodaje.

rešiti dolgove za študentsko posojilo

Kampisti so odšli po odprtju restavracije, vendar je še vedno običajno videti Chick-fil-A drive-thrusa, ki je poln vrst avtomobilov na ulico. Chick-fil-A se uvršča med priljubljene restavracijske blagovne znamke generacije Z. Veriga se je že leta osredotočala na svoje lokacije na pogon in ne na prehranjevanje, zato se je zdelo, da se je v času pandemije COVID-19 anekdotično zdelo bolje kot večina.

Znamka prinaša nekaj tveganja: ustanovna družina Chick-fil-A se ne opravičuje za svoja močna verska prepričanja, zaradi katerih je veriga postala tarča v kulturnih vojnah. A v primeru javne ponudbe bi lastništvo družine razvodenilo. In kljub retoriki, ki obkroža podjetje, finančni podatki kažejo, da to ni izčrpalo rezultatov.

Žal, malo verjetno je, da bomo kmalu okusili Chick-fil-A IPO. Pred njegovo smrtjo leta 2014 naj bi ustanovitelj S. Truett Cathy sklenil posel s svojimi otroki, češ da bi lahko prodali verigo, vendar podjetje nikoli ne bo javno.

Ampak jaz bi rad bil kupec, če bi na jedilnik kdaj dodali delnice Chick-fil-A.^