Vlaganje

3 delnice NFT z visokim potencialom rasti

Trg nezamenljivih žetonov – digitalnih sredstev, kot so umetnost, video posnetki ali glasba, ki jih je lastništvo identificiralo v verigi blokov – je zaživel leta 2021, kljub nekaterim vzponom in padcem. Pred tremi meseci je mesečni obseg prodaje NFT znašal 59,2 milijona dolarjev. Danes je ta številka po podatkih trgovskega mesta NonFungible dosegla 2,6 milijarde dolarjev.Kot dolarji in kriptovalute kot npr Ethereum pretoka v NFT, podjetja poskušajo ugotoviti, kako kapitalizirati. Športne lige in igralci opuščajo (ali ustvarjajo) NFT, umetniki in izvajalci pa sodelujejo v akciji. Torej, kako lahko vlagatelji igrajo na trgu, ne da bi sami stavili na posamezne NFT? DraftKings (NASDAQ:DKNG), Cloudflare (NYSE:NET), in eBay (NASDAQ:EBAY)so odlična mesta za začetek.

Krožna ikona z besedami

Vir slike: Getty Images.

DraftKings

DraftKings ima uvedla tržnico NFT , predvsem za NFT, povezane s športniki. Podjetje je postalo vrhunsko ime v športnih igrah na srečo, zato bi bil prehod na NFT lahko naraven.

Športne kartice so že dolgo način za nakup zbirateljskih predmetov, povezanih s športom, in zdi se, da DraftKings gleda NFT na enak način. Trenutne kapljice NFT so zelo podobne športnim karticam z malo več ekskluzivnosti in večjo enostavnostjo trgovanja. In če mladi zbiralci raje kupujejo NFT kot karte, bi to lahko bila odlična poteza za DraftKings, ker prodaja NFT od športnikov, kot so Tom Brady, Wayne Gretzky in drugi.Sistem DraftKings bo deloval na Ethereum Layer 2, ki je rešitev za skaliranje za obvladovanje povečane prehodne obremenitve v omrežju Ethereum, do konca leta pa podjetje pričakuje, da bodo njegovi NFT prenosljivi na zunanje digitalne denarnice. Če bodo športni NFT vzleteli, bi lahko DraftKings zmagal na trgu.

Cloudflare

Cloudflare, ponudnik storitev v oblaku, ki varuje in izboljšuje delovanje interneta, je infrastrukturna igra v NFT. Podjetje Cloudflare Stream omogoča ustvarjalcem videoposnetkov, da povežejo vsebino z NFT, češ da omogoča 'ustvarjalcem, da v svoj videoposnetek v Cloudflare Stream vgradijo svoj zahtevek za lastništvo NFT.' Ideja je omejiti dostop do videoposnetka na tiste, ki imajo NFT.

Pri Cloudflareu mi je všeč, da išče načine, kako narediti NFT uporabno digitalno sredstvo. Obstaja nešteto potencialnih uporab NFT-jev, ki ne le prodajajo JPEG-je, tako da če podjetja začnejo pisati pogodbe z NFT-ji ali povezujejo lastništvo fizičnih sredstev z NFT-ji, bi to lahko bil velik trg. Videoposnetki bi lahko bili noga na vratih za več sredstev in struktur NFT.Cloudflare je odličen način za vlaganje v naraščajoče infrastrukturne potrebe NFT. Glede na zgodovino inovativnosti podjetja na robu oblaka bi to lahko dolgoročno pomenilo velik zmagovalec.

EBay

Ena od prvotnih internetnih tržnic, eBay, prav tako razbije NFT. Podjetje dovoljuje prodajo nekaterih NFT na svoji tradicionalni spletni platformi, vendar je to lahko šele začetek, če se odpre kriptovalutam in drugim digitalnim sredstvom.

EBay ima nekoliko drugačen pristop do NFT od nekaterih svojih tekmecev. Podjetje je trenutno še vedno osredotočeno na prodajo v dolarjih, namesto da se zanaša na kriptovaluto, ki se uporablja v večini transakcij NFT na OpenSea. Sprejem standardne valute bi lahko naredil eBay NFT bolj dostopen množicam kot platforma NFT, osredotočena na kriptovalute.

Podedovano podjetje, kot je eBay, morda ni idealno mesto za motečo prodajo NFT, a ker vidimo, da je trg kriptovalut skozi divjo volatilnost, bo morda potrebna nekakšna stabilizacijska sila. EBay bi lahko bil naravni kupec in zelo likviden, še posebej, če gre na trgu kriptovalut in NFT v veliko paniko.

NFT so tu, da ostanejo

Mislim, da vožnja za vlagatelje ne bo lahka, toda NFT bodo verjetno tu, da ostanejo. Digitalno blago postaja vse bolj priljubljeno že leta in mislim, da se bo to nadaljevalo, ko se bo uporaba digitalnih platform za komunikacijo in produktivnost povečala. V svetu NFT ne bo zmagalo vsako podjetje, vendar imajo DraftKings, Cloudflare in eBay dobre možnosti za gradnjo niše na trgu NFT.^