Vlaganje

3 Nasdaq 100 delnic, ki se bodo zbrale v četrtem četrtletju (in naprej)

Čeprav Wall Street ne ponuja nobenih jamstev, se je potrpežljivost dosledno izplačala dolgoročnim vlagateljem. Nakup deležev v velikih podjetjih in omogočanje, da se vaša naložbena naloga igra več let, je pot, ki mnogim vlagateljem omogoča, da si ustvarijo bogastvo.

Potrpljenje je bilo še posebej plodno za tehnologijo Nasdaq 100 , ki ga sestavlja 100 največjih nefinančnih podjetij, ki kotirajo na Nasdaq izmenjavo. V zadnjem desetletnem obdobju je 7. oktobra 573-odstotni donos Nasdaq 100 več kot podvojil 280-odstotni donos merila S&P 500 v istem obdobju.

Kljub tej uspešnosti so v Nasdaq 100 še vedno kupčije za vlagatelje z dolgoročno miselnostjo. Naslednjo trojico delnic Nasdaq 100 lahko vlagatelji samozavestno naberejo v četrtem četrtletju, kar je še pomembneje, jih je mogoče držati v prihodnjih letih.

Podjetnik gleda na digitalno veliko tablo borznih kotacij in grafikonov.

Vir slike: Getty Images.

Amazon

Čeprav ne bom osvojil točk za izvirnost, je morda trenutno najbolj zanesljiva priložnost v Nasdaq 100 vodilna v e-trgovini Amazon (NASDAQ: AMZN). Delnice družbe so padle za dvomestni odstotek, odkar so julija dosegle rekordno vrednost.Kot se mnogi verjetno zavedate, je Amazonova spletna tržnica tisto, kar spodbuja veliko njegovih prihodkov in angažiranosti strank. V poročilu, objavljenem v začetku tega leta, je eMarketer ocenil, da bo Amazon letos predstavljal za las več kot 40% vse spletne porabe v ZDA. To je več kot petkrat večji delež naslednjega najbližjega konkurenta, Walmart .

Vendar se Amazonova vodstvena ekipa močno zaveda, da maloprodajne marže na spletu niso za pisanje, zato ljudi aktivno vabijo k vpisu v članstvo Prime. Globalno gledano, podjetje ima 200 milijonov naročnikov Prime . Čeprav ti člani Prime uživajo številne ugodnosti (dostop do pretočne vsebine in hitrejše možnosti dostave), je za Amazon pomembno, da Prime ustvarja desetine milijard dolarjev prihodkov od pristojbin z višjo maržo. Pristojbine, ki jih zbirajo člani Prime, pomagajo Amazonu nelojalno znižati ceno trgovcev z drobci opeke in malte ter povečati svoje malomarne maloprodajne marže.

Kar pa se prepogosto spregleda, je podjetje vodilno vlogo pri infrastrukturi v oblaku . Amazon Web Services (AWS) je nedvomno vodilni na tržnem deležu infrastrukture v oblaku, saj je AWS konec junija dosegel več kot 59 milijard USD letnih prihodkov. Ker je infrastruktura v oblaku še vedno na začetku svojega potenciala rasti, je AWS nastavljen kot Amazonov ključni generator denarnega toka.Ko že govorimo o denarnem toku, je Amazon več kot desetletje ocenil na 23 do 37 -kratnik svojega denarnega toka. Če bi podjetje ohranilo večkratni srednji denarni tok (30), ki ga podpirata Wall Street in vlagatelji, je bi lahko do sredine desetletja dosegel 10.000 USD na delnico .

Oseba, ki drži svojo kreditno kartico nad prenosnim bralnikom kartic na prodajnem mestu.

Vir slike: Getty Images.

Fiserv

Še en delniški vlagatelj Nasdaq 100 se lahko nabere za četrto četrtletje in dlje, ki ponuja popolno mešanico rasti in vrednosti, je ponudnik obdelave plačil in rešitev fintech Fiserv (NASDAQ: FISV).

izračunati čisti dobiček iz bilance stanja

Lepota operacijskega modela Fiserv je v tem, da izkorišča vse ciklično. Na primer, segmenti družbe Payments in Fintech so odgovorni za pomoč finančnim institucijam pri obdelavi digitalnih plačil in upravljanju njihovih posojilnih in depozitnih računov. Ko ameriško in svetovno gospodarstvo strelja na vse cilindre, ni nenavadno, da se neporavnana bančna posojila in depoziti povečujejo, ali pa se povečuje število obdelanih digitalnih plačil. Fiserv ima stranke v več kot 100 državah.

Ta ciklična pristranskost velja tudi za tretji poslovni segment podjetja Fiserv, znan kot sprejem za trgovce. Ta delitev ponuja različne rešitve za obdelavo plačil trgovcem na drobno. Z obdobji gospodarske širitve, ki trajajo več let, se prihodki, ki jih zbere Acceptance, pogosto pogosteje povečujejo.

Tudi Fiservova zgodovina govori sama zase. Konec leta 2020 je trajal 34 zaporednih let z dvomestno prilagojeno rastjo zaslužka. Ta rast dobička je bila posledica agresivnih prihrankov pri stroških, kot so odplačilo dolga in nižji stroški obresti, ter trajno povečanje prodaje, ki sega od srednjih do visokih enomestnih številk v vseh njegovih segmentih. S ciljem 4,4 milijarde USD letnega prostega denarnega toka leta 2022 ima podjetje več kot dovolj kapitala za uporabo pri plačilnih inovacijah.

Upoštevajoč trajno dvomestno stopnjo rasti dobička na delnico, Fiserv-jev višji zaslužek, večkratnik 16, ne ustreza temu zanesljivemu podjetju.

Ženska, ki uporablja funkcijo zvočnika za pogovor z nekom s pametnim telefonom.

Vir slike: Getty Images.

Broadcom

Končna zaloga Nasdaq 100, ki jo lahko z zaupanjem naložite v četrtem četrtletju in pozneje, je ponudnik polprevodniških rešitev Broadcom (NASDAQ: AVGO), ki se znajde na sladkem mestu rasti skoraj vseh sektorjev in panog, ki jih opravlja.

V prvi vrsti bo imela koristi od revolucije 5G. Ponudniki brezžične infrastrukture so potrebovali približno 10 let, da so hitro povečali hitrost prenosa. Potrošniki in podjetja bodo v prihodnjih letih lahko izkoristili priložnost za nadgradnjo svojih brezžičnih naprav. To je odlična novica za Broadcom, ki večino prodaje ustvari z zagotavljanjem brezžičnih čipov in drugih dodatkov, ki se uporabljajo v pametnih telefonih naslednje generacije.

kako lahko preproste obresti olajšajo varčevanje denarja?

Vendar pa priložnost Broadcoma bi lahko bila še bolj robustna v panogah, ki predstavljajo manjši odstotek trenutne prodaje. Pandemija je na primer pospešila premik podatkov podjetij in potrošnikov v oblak. Povpraševanje po podatkovnih centrih bi moralo v doglednem času ostati močno, kar je dobro za čipe za dostop in povezljivost, ki jih Broadcom ponuja operaterjem podatkovnih centrov.

Broadcom naj bi bil tudi eden izmed peščice ključnih akterjev pri avtomobilih naslednje generacije. Rešitve, ki jih ponuja podjetje, se uporabljajo v infotainment sistemih, tehnologiji pomoči vozniku in v splošni elektroniki, ki jo uporablja vozilo, na primer pri LED luči. Ker se nova vozila zaradi varnosti in udobja vse bolj zanašajo na tehnologijo, bi se morala prodaja Broadcoma v avtomobilski industriji povečati.

Še več, podjetje je marca objavilo, da je že bilo govora o približno 90% ponudbe čipov za tekoče leto. Ker so naročila rezervirana že vnaprej, obstaja velika verjetnost, da bomo to povpraševanje prenesli tudi do leta 2022.

Vlagatelji lahko trenutno pridobijo delnice Broadcoma za manj kot 16-kratnik napovedi prihodkov na Wall Streetu za prihodnje leto in bodo za potrpežljivost zaslužili skoraj 3% letnega donosa .^