Vlaganje

3 najbolj donosne delnice Robinhood Penny: Ali jih kupujejo?

Robinhood vlagatelji imajo radi raznolikost. Na 100 najbolj priljubljenih seznamih trgovalne platforme lahko najdete veliko delnic z visokimi cenami delnic. Vendar pa lahko najdete tudi nekaj res poceni zalog.

Trenutno je v 100 najbolj razširjenih delnicah na Robinhoodu vključenih 13 delnic, ki imajo cene delnic manj kot 5 USD in se zato uvrščajo med peni. Tu so tri najbolj dobičkonosne delnice Robinhood - in ali je katera od njih dobra izbira za nakup zdaj ali ne.

Penny poleg dokumenta z natisnjenimi Penny Stocks in povečevalnim steklom na vrhu.

Vir slike: Getty Images.

1. Ideanomika

Ideanomika (NASDAQ: IDEX)uvršča med najbolj dobičkonosne denarne zaloge Robinhood. To razliko pa prinaša opozorilo: podjetje dejansko ni dobičkonosno. V prvem četrtletju leta 2021 je izkazoval 737.000 USD čiste izgube. Vendar pa je ta relativno majhna izguba dovolj, da Ideanomics pristane na prvem mestu našega seznama.

Družba se osredotoča na fintech in električna vozila. Ideanomics Capital upravlja platforme za nepremičnine, trgovanje s kovinami, povezanimi s tehnologijo, in trgovanje z majhnimi zalogami. Oddelek za mobilnost strankam pomaga pri prehodu na popolnoma električna komercialna flota.Čeprav Ideanomics še ne ustvarja dobička, se njen rezultat zaradi močne rasti prihodkov premika v pravo smer. To izboljšanje finančne uspešnosti je izviralo predvsem iz nakupov. Naslov in depozitno podjetje Timios ter podjetje WAVE z induktivnim polnjenjem, ki sta bila oba pridobljena v prvem četrtletju 2021, sta skupaj prispevala skoraj 90% skupnih prihodkov Ideanomics v prvem četrtletju.

2. Zomedica

Zomedica (NYSEMKT: ZOM)sledi le kanadskemu upravljavcu konoplje Pridelovalci sončnih ur med peni zalogami na vrhu Robinhoodovih delnic julija. In to je druga najbolj donosna (ali natančneje druga najmanj nedonosna) peni na zalogi z izgubo v prvem četrtletju v višini 4 milijone dolarjev.

Podjetje trži veterinarske izdelke za diagnostiko na kraju samem. Zomedica je v začetku tega leta predstavila svoj prvi izdelek Truforma. Je kompaktna naprava, ki veterinarjem pomaga pri diagnosticiranju nadledvičnih in ščitničnih stanj pri mačkah in psih, pri čemer je načrtovanih več testov.Glavna prednostna naloga Zomedice je zdaj izgradnja prodajne in podporne ekipe za pospeševanje komercialne predstavitve Truforme. Prav tako pričakuje, da bo pozneje letos začel tržiti dva nova testa za diagnostično platformo.

3. Hipotekarni kapital Invesco

Hipotekarni kapital Invesco (NYSE: IVR)je na tretjem mestu na seznamu 'najbolj donosnih' delnic Robinhood penny. Družba je v prvem četrtletju leta 2021 izkazovala 9,3 milijona dolarjev čiste izgube, pri čemer so bile naložbe tehtale 331,9 milijona dolarjev.

Družba je organizirana kot nepremičninski investicijski sklad (REIT). Osredotoča se predvsem na vlaganje v komercialne in stanovanjske hipotekarne vrednostne papirje in druga hipotekarna sredstva.

Hipotekarni kapital Invesco upravlja Invesco Advisers, ki je hčerinska družba v celoti v lasti Invesco Ltd . Glavna prednost delnic za vlagatelje je njihov dividendni donos nad 9,7%.

Ali kupujejo?

Zagotovo so pri vsaki od teh delnic stvari všeč. Ideanomics ima zanimiv poslovni model, katerega cilj je podjetjem pomagati elektrificirati svoje flote. Zomedicina platforma Truforma prinaša velike koristi veterinarjem. Dividendni donos Invesco Mortgage Capital zadostuje, da vlagatelja, ki išče dohodek, spravi v vodo.

Vendar pa me skrbi, da je tudi pri teh delnicah marsikaj všeč. Skoraj na vrhu seznama je, da nobena od teh 'najbolj donosnih' delnic Robinhood penny ne ustvarja dobička. Vsako podjetje se sooča tudi z velikim tveganjem neuspeha pri doseganju svojih ciljev.

Delnice Penny običajno niso dobra izbira za dolgoročne vlagatelje. Ideanomics, Zomedica ali Invesco Mortgage Capital trenutno ne vidim kot izjeme od pravila. Na seznamu 100 najboljših Robinhoodov so še druge delnice, ki ponujajo veliko boljše ponudbe za tveganje.^