Vlaganje

3 Visoko donosne delnice Wall Street mislijo, da bodo skočile 39% ali več

Morda vas bo presenetilo, koliko najbolj uspešnih delnic nima odličnih rezultatov. Objavljanje velikih čistih izgub četrtletje po četrtletju ne pomeni nujno, da delnice prinesejo ogromne dobičke.

katera podjetja imajo v lasti Bill Gates

Mnogi vlagatelji pa raje vlagajo v podjetja, ki nenehno ustvarjajo solidne zaslužke. Še bolje je, če imajo ta podjetja privlačne kratkoročne možnosti. Tu so tri zelo donosne delnice, za katere Wall Street meni, da bodo v naslednjih 12 mesecih narasle za 39% ali več.

Oseba, ki gleda na borzno karto, se dviga.

Vir slike: Getty Images.

1. Bristol Myers Squibb

Konsenzni cilj cene za Bristol Myers Squibb (NYSE: BMY)je 39% nad trenutno ceno delnice velikega proizvajalca zdravil. Zakaj so analitiki tako optimistični glede farmacevtskih delnic, ko so se njihove delnice do danes znižale za skoraj 8%? Obstajata dva glavna razloga.

Prvič, zaloga BMS je trenutno v bistvu umazana. Njene delnice trgujejo z nekaj več kot sedemkratnim pričakovanim zaslužkom. Ta večkratni zaslužek je precej pod povprečjem terminskega razmerja med prihodki in prihodki 13,4 za farmacevtske zaloge v S&P 500 .Drugič, BMS ima več zdravil z močnim potencialom rasti. Ti vključujejo trenutne uspešnice, kot sta razredčilo v krvi Eliquis in imunoterapije proti raku Opdivo in Yervoy. Novejši izdelki, vključno s terapijami rakavih celic Abecma in Breyanzi, bi se morali v bližnji prihodnosti družbi prav tako pojaviti kot veliki zmagovalci.

Največja rumena zastava za BMS je, da se njeno najbolj prodajano zdravilo Revlimid v prihodnjem letu sooči z generično konkurenco. Količine generičnih zdravil bodo zaradi pogodbenih omejitev sprva omejene. To daje podjetju več časa, da se njegova novejša zdravila uveljavijo na trgu.

2. Biogen

V začetku tega leta, Biogen (NASDAQ: BIIB)je zlahka premagal trg, saj so se delnice povzpele za skoraj 70%. Biotehnološka zaloga se je od takrat odrekla velikemu delu tega impresivnega dobička. Vendar pa Wall Street ostaja bikovski glede Biogena, pri čemer 12-mesečni cilj povprečnega analitika odraža 41%potencial rasti.Biogen se zagotovo sooča z nekaterimi izzivi. Moment za njeno franšizo z multiplo sklerozo še naprej upada zaradi splošne konkurence za Tecfidero. Zdravilo za mišično atrofijo hrbtenice Spinraza ni več ogromen gonilo rasti, ki je bilo nekoč.

kaj vas diskvalificira iz preverjanja dražljajev

Upanja podjetja so zdaj v veliki meri odvisna od zdravila Aduhelm za Alzheimerjevo bolezen. Vendar pa je možno, da bi prodaja zdravila razočarala. Aduhelm zaradi zaskrbljenosti, da ni učinkovit, naleti na odziv plačnikov in zdravnikov. Ameriška uprava za hrano in zdravila (FDA) je prejela tudi poročila o potencialno resnih varnostnih težavah z zdravilom.

Aduhelma pa še nihče ne bi smel šteti. Če se zdravilo za Alzheimerjevo bolezen približa oceni največje prodaje analitikov, bi se lahko cena delnice Biogena znatno okrepila.

3. Vertex Pharmaceuticals

Cilj soglasne cene Wall Streeta za Vertex Pharmaceuticals (NASDAQ: VRTX)je 42% nad trenutno ceno delnic za biotehnologijo. Nobenega dvoma ni, da so zdravila Vertex za cistično fibrozo (CF) glavni dejavnik tega optimističnega obeta.

Nobeno drugo podjetje ni niti blizu uvedbe zdravila, ki obravnava osnovni vzrok CF. Medtem ima Vertex že štiri odobrene terapije za CF. Toda podjetje še vedno ni v celoti izkoristilo svojega monopola. Več kot 30.000 od ocenjenih 83.000 primernih bolnikov za zdravila Vertex še ni na zdravljenju.

Veliki biotehnologija upa tudi, da se bo razširil tudi izven CF. Vertex in njegov partner CRISPR Terapevtika bi lahko bil v stanju za vložitev regulativnih odobritev terapije za urejanje genov CTX001 pri zdravljenju redkih krvnih bolezni beta-talasemije in bolezni srpastih celic leta 2023. Vertexov načrt vključuje tudi nekaj programov druge faze, enega za redke bolezni ledvic in drugega usmerjanje bolečine.

Nekateri bi lahko ocenili Vertexov plinovod kot razmeroma lahek. To pa bi se lahko v ne tako daljni prihodnosti spremenilo. Zaloge denarja družbe presegajo 6,7 milijarde dolarjev. Uprava Vertexa je namignila na načrte, da bo z denarnimi sredstvi okrepila cevovod s posli za razvoj podjetij.^