Vlaganje

3 Rast delnic Wall Street meni, da bi lahko narasle za 50 % ali več

Ste že nekoliko nervozni zaradi upadanja borznih indeksov? Oktober naj bi bil še bolj grozljiv kot september, vendar to ni razlog, da nehate vlagati.

Pravzaprav je zdaj pravi čas za nakup nekaterih delnic, ki so bile prej hitro rastoče, ki so padle na ugodne cene. Za vsa tri podjetja na tem seznamu povprečni cilj analitikov Wall Streeta v tem trenutku nakazuje 50-odstotno ali večjo rast.

Ženska, ki sedi za prenosnim računalnikom, se čez mizo nasmehne dvema osebama, ki delata zapiske.

Vir slike: Getty Images.

1. SoFi Technologies

SoFi tehnologije (NASDAQ: SOFI)delnice so padle za okoli 37 %, odkar so delnice dosegle vrh letos februarja. Analitiki investicijskih bank, ki spremljajo delnice, menijo, da se lahko vrnejo nazaj in se še naprej vzpenjajo. Konsenzusna ciljna cena za ohlapno mlado fintech je 52 % višja od njegove zdajšnje cene.

Delnice SoFi so se v začetku tega leta povzpele, potem ko je Chamath Palihapitiya z združitvijo SPAC prinesel javno posojilo na spletu. Potem so delnice letos poleti padle, potem ko so potekle določbe o zaprtju in so zgodnji vlagatelji unovčili.Uveljavljena fintech podjetja kot npr PayPal in Kvadrat so toliko večji od SoFi-ja, da je enostavno razumeti, zakaj so zgodnji vlagatelji SoFi-ja želeli dobiti nekaj dobička. Povpraševanje po potrošniških izdelkih tako hitro raste, da bi lahko svojo odločitev obžalovali v naslednjih nekaj letih. Skupno število članov se je v drugem četrtletju več kot podvojilo na 2,6 milijona. Število izdelkov SoFi, ki jih uporabljajo ti člani, je naraslo še hitreje in je konec junija doseglo 3,7 milijona.

Leta 2020 je SoFi kupil Galileo, ponudnika aplikacijskega programskega vmesnika (API), ki pomaga manjšim podjetjem graditi lastne digitalne finančne produkte, izdajati kreditne kartice in zbirati plačila. V drugem četrtletju se je število strank, ki uporabljajo Galileo, več kot podvojilo na 79 milijonov. Pri tem tempu je samo vprašanje časa, kdaj bo SoFi postane dovolj velik da bosta PayPal in Square živčna.

Znanstveniki govorijo v laboratoriju.

Vir slike: Getty Images.dow jones proti s&p 500 proti nasdaqu

2. Povabi

Povabi (NYSE:NVTA)delnice so padle za več kot 50 % od vrha, ki so ga dosegli februarja. Analitiki, ki spremljajo podjetje za medicinsko genomiko, pričakujejo hitro vrnitev na prejšnje višine. Konsenzusna ciljna cena za Invitae trenutno predstavlja 53-odstotno premijo.

Zaloge Invitae se morda zdijo drage glede na standardne meritve vrednotenja, vendar ne povedo celotne zgodbe. Posel že zdaj komajda propada, zato večkratniki zaslužka niso posebej uporabni.

Kot večkratnik vrhunskih prihodkov pa je Invitae videti po privlačni ceni. Delnica se giblje okoli 11,9-kratnik letošnjih napovedi prihodkov. Dobičkonosnost je bila v preteklosti težava, vendar je bruto dobiček Invitae v višini 41,2 milijona dolarjev v drugem četrtletju dosegel spodbudnih 35 % vrhunske prodaje.

Invitaejeva rešitev za razdrobljen trg genetskega testiranja odmeva pri izvajalcih zdravstvenih storitev in pacientih. To je zato, ker podjetje ponuja en sam obsežen test, ki je razmeroma poceni. Prodaja Topline se je medletno povečala za 152 %, število opravljenih plačljivih testov pa se je v treh mesecih, ki se končajo junija, povečalo za 154 %.

Poleg ponudnikov in pacientov Invitae nenehno privablja nove partnerje iz biofarmacevtske industrije. To je zato, ker je vse bolj verjetno, da imajo inovativna nova zdravila genetsko komponento.

Prisiliti zavarovalnice in vlade, da plačajo za testiranje, ki bi lahko razkrilo primerne nove bolnike, je vedno težka bitka, ko proizvajalci zdravil poskušajo uvesti draga, ciljno usmerjena zdravljenja. Invitae je v drugem četrtletju podpisal 43 partnerskih poslov z biofarmacevtskimi podjetji. Mnogi od njih bi lahko plačali za Invitae, da bi poiskali ljudi, ki bi lahko imeli koristi od njihovih drog.

Tehnik gleda na skeniranje možganov.

Vir slike: Getty Images.

3. Renalytix

Renalytix (NASDAQ:RNLX)delnice so padle za približno 40 % od vrha, ki so ga dosegli letos poleti. Povprečen analitik na Wall Streetu pričakuje, da se bo vrnil. Konsenz za ciljno ceno za Renalytix kaže, da je delnica trenutno za okoli 59 % podcenjena.

Ta delnica je bila nedavno premagana, ker je bilo sporno pravilo o kritju inovativne tehnologije Medicare za nedoločen čas odloženo. To pomeni, da bo trajalo dlje, kot je bilo pričakovano, da Renalytix prejme nacionalno določitev kritja (NCD), ki olajša postopek povračila. Če pogledamo naprej, Renalytix verjetno ne bo imel težav pri pridobivanju NCD za KidneyIntelX, če bo prejel dovoljenje FDA.

Skupni stroški za Medicare pri ljudeh s kronično ledvično boleznijo (CKD) so leta 2018 dosegli 81,8 milijarde dolarjev. To znaša 23.700 dolarjev na osebo, stroški pa še naprej naraščajo. S tem, ko zdravnikom pomaga pri sprejemanju boljših odločitev o zdravljenju tistih v zgodnjih fazah, 950 $ KidneyIntelX testira več kot se plača.^