Vlaganje

3 delnice rasti, ki bi lahko ustvarile pošastne donose

Rezanje kablov se je med pandemijo pospešilo, saj je rekordno število ameriških gospodinjstev odpovedalo kabelske in satelitske storitve, poroča eMarketer. Vendar pa je še vedno več gospodinjstev s plačljivo televizijo kot gospodinjstev, ki nikoli niso imela plačljive televizije, kar pomeni, da premik k pretočni zabavi še zdaleč ni končan.

Hkrati naj bi poraba za linearne televizijske oglase v ZDA leta 2021 presegla 67 milijard dolarjev, medtem ko bo poraba za povezane televizijske oglase znašala le 13 milijard dolarjev. Ponovno te statistike kažejo, da smo še vedno v prvih dneh sprejemanja pretakanja.

V tem Backstage Pass video, ki je bil predvajan 14. september 2021 , sodelavci Motley Fool Jason Hall, Trevor Jennewine in Demitri Kalogeropoulos razpravljajo o treh delnicah, ki bi morale imeti koristi od tega trenda.

Jason Hall: Evo, kar sem vas hotel vprašati. Ali je Apple ali pa gre za drugo delnico, razmišljate o pretakanju, razmišljate o tej priložnosti, Trevor, začnite nas, katera je vaša najljubša delnica trenutno?

Trevor Jennewine: Kar zadeva pretakanje, se bom strinjal Leto (NASDAQ: ROKU). Morda ni najpogostejši izbor, vendar mislim, da ima Roku koristi od pretakanja na splošno. Platforma je najbolj priljubljena povezana platforma za pretakanje televizije v ZDA in Kanadi. Njegov tržni delež v ZDA je 38 % v smislu pretakanja ali pametnih televizorjev in 31 % v Kanadi, nato pa so po vsem svetu v drugem četrtletju naprave Roku predstavljale 30 % vsega časa pretakanja na svetovni ravni – naslednje najbližji konkurent je bil z 18 %. Amazon 's Fire TV -- torej vodja tam. Ena od stvari, ki je podjetju pomagala ohraniti ta položaj ali celo povečati svoj položaj, je prevzem Dataxu leta 2019. Tako je kupilo platformo za spletno mesto Dataxu, nato pa se je preimenovala v Roku OneView. To je v bistvu oglasna tehnologija, ki oglaševalcem pomaga kupiti oglasni inventar na Rokujevi vsebini, podprti z oglasi.Tržnikom pomaga zagnati in meriti ciljno usmerjene oglaševalske akcije na namiznih računalnikih, mobilnih napravah, povezanih televizorjih ter nato meriti in optimizirati te akcije skozi čas. Podjetje je imelo veliko uspeha in to je polovica razloga, zakaj mi je Roku všeč. Drugi razlog je, da podjetje zdaj raziskuje njihovo izvirno vsebino. Vedno so imeli The Roku Channel, ki je njihova lastna storitev pretakanja, podprta z oglasi, ki jim daje oglasni inventar za prodajo in zdaj se premikajo v izvirno vsebino. Vsebino Quibi so pridobili v začetku leta, v začetku leta so lansirali Roku Originals in po mnenju vodstva je bilo veliko angažiranosti.

V dveh tednih po predstavitvi prvega Roku Originals so na platformi Roku videli predvajanje rekordov. S širše perspektive menim, da ima Roku koristi od pretakanja na splošno, s katerim podjetje sodeluje Netflix (NASDAQ: NFLX), Disney +, vse druge plačljive premium naročniške izdelke tam zunaj, pa tudi kup izdelkov, podprtih z oglasi, kot je Hulu. Ko bo pretakanje postalo bolj priljubljeno, mislim, da bo Rokujevo podjetje raslo. Če menim, da bi morali ljudje paziti na nekaj, ali bi me morda skrbelo, je to, da je veliko od tega odvisno od njihove vsebinske strategije. Če vse, kar počnejo, je licenciranje vsebine, mislim, da to ne ustvarja zelo velikega jarka in mislim, da lahko ljudje ta poslovni model preprosto ponovijo. Če pa imajo nekaj izvirnega vsebinsko, kar jih razlikuje, menim, da jim to lahko pomaga ohraniti svoj vodilni položaj na trgu. Kaj mislite vi?

Jason Hall: Ja. Mislim, da si na nečem. Tako se to v veliki meri šteje za tovrstnega ponudnika storitev, ki je agnostičen, in dobijo del poslovanja mnogih drugih podjetij, ki so v tem prostoru. Njihov vzvod se je močno povečal, to smo videli pri nekaterih pogajanjih z nekaterimi precej velikimi igralci v zadnjem letu. Če lahko razvijejo vsaj malo izvirne vsebine, ki odmeva, bi bilo tukaj lahko super. Demitri, všeč mi je tisti, o katerem boš govoril, ker je to kot zmagovalec, ki bo še naprej zmagoval, kajne?Demitri Kalogeropoulos: Prav. Ja, to bo novo. Prepričan sem, da ste že slišali za to, če ste v The Motley Fool, tukaj spodaj je Netflix. Všeč mi je delnica, všeč mi je že dolgo. Letos je postalo nekoliko bolj kontroverzno. Delnica je ravno pred kratkim ponovno pogledala na svojo, po mojem mnenju, najvišjo vrednost vseh časov in je prejšnji teden dosegla okoli 600 dolarjev na delnico, vendar je bila le nekaj mesecev nazaj na visokih 400 dolarjih. Ljudje so nervozni zaradi upočasnitve rasti, rasti naročnikov, Netflix je proti koncu leta 2020 potegnil toliko povečanja članstva in tudi tam se soočajo z majhnim zastojem, to pa je nekoliko okrepljeno s politiko vsebine, ki so jo morali narediti lani. Ampak meni je všeč Netflix in še vedno mislim, da ima prostor za delovanje. Pri tem želim poudariti dve stvari, je denarni tok in njegove marže.

Letos je na pravi poti, da bo prvo leto trajnostno pozitivnega denarnega toka, in to je za to podjetje res razburljivo. Pred samo dvema letoma je kurilo dve milijardi dolarjev na leto. Razburljivo je to videti. Pravzaprav verjamem, da je dobra stava, če ljudi zanimajo delnice, odporne na inflacijo. Mislim, da ima Netflix veliko prostora za dvig cen sčasoma. Samo poglejte, koliko je Disney lahko zaračunal samo za nekaj vrhunskih filmov, ki jih predvaja. Mislim, da je to dokaz, da Netflix, ne mislim, da bodo nujno šli ta model, vendar kaže, da je v tej vsebini veliko vrednosti.

Druga stvar je, kot sem rekel, operativna marža je prav neverjetna, način, kako podjetje samo upravlja posel, da poveča svoje stopnje dobička za, kot so rekli pred nekaj leti, za tri odstotne točke vsako leto in so pravkar udari kot po maslu. To je ravno pred kratkim doseglo 25 % prodaje v zadnjem četrtletju in ta številka je bila dvakrat preverjena, samo v letu 2017 je bila pod 6 %. To mi pove, da Netflix prinaša veliko moči zaslužka in da od tega pravkar začenja ustvarjati dobiček vodilni položaj v tej res razburljivi industriji.


Jason Hall: Mislim, da ste zadeli nekaj stvari, obstaja cenovna moč, obstaja tudi stroškovna prednost, ker že imajo toliko odlične lastne vsebine. Mislim, da ni le odporen na inflacijo, ampak tudi na recesijo. Torej, če pride do ponovnega gospodarskega upada, bi lahko veliko teh drugih platform, ki se zanašajo na porabo oglasov za ustvarjanje prihodkov, videlo, da to vpliva na njihov zaslužek v recesijskih obdobjih. Ljudje bodo še naprej plačevali svojih 12, 15 $ na mesec za Netflix, mislim, da je to res močan del njegovega poslovanja, ki ga je enostavno spregledati. Tako mi je to zelo všeč in všeč mi je, da je to delnica, in to je bila številka 20 na mega lestvici delnic, da bi vlagateljem zaslužili v naslednjih petih letih.

Ljudje, kot so Andy Cross, Tom Gardner, Aaron Bush, imajo veliko soglasja med Fool, tudi njim je ta delnica všeč. Tako da mislim, da je to dobro. Tukaj bom šel drzen, fantje, in šel bom s podjetjem z majhno kapitalizacijo, manj kot 600 milijonov dolarjev, z majhno kapitalizacijo, Tok radovednosti (NASDAQ: CURI). Priporočljivo je bilo v nekaj portfeljih za pravi denar. Zelo mi je všeč, kje je ta posel. Gre torej za res majhno podjetje, ki se šele začenja. Za razliko od Netflixa, ki je imel dobičkonosen in ekonomski model, ki je lahko služil denar, in je bil denarni tok negativen, ker je ves ta denar vrgel nazaj v gradnjo knjižnice vsebine, Curiosity Stream ne zasluži dovolj denarja, da bi pravilno pokril svoje poslovanje. zdaj.

To je torej stava, ki poteka od začetka do trajnosti. Ustanovitelj tega podjetja, katerega ime mi je kar skočilo iz glave. Kako mu je ime? Ustanovitelj kanala Discovery. On je ustanovitelj tega podjetja, on je predsednik. Torej, ko govorimo o vsebini, ki temelji na dejstvih, pomislite na odlične dokumentarne programe, to je njihova niša. Imajo dva načina, da s tem zaslužijo. Najpomembnejša stvar, najpomembnejša stvar je pridobiti ljudi, kot smo ti in jaz, da se naročijo, da plačajo tistih nekaj dolarjev na mesec, do 10 $ na mesec, do 100 $ na leto za njihove različne stopnje, da imajo dostop do tega odličnega, visokokakovostnega, vsebine, ki temeljijo na dejstvih.

Imajo tudi nekaj korporativnih partnerstev, tako da greš na let in boš gledal nekaj na zadnji strani zaslona pred seboj, prodajo vsebine letalskim družbam in drugim korporativnim partnerjem in podobno. Največja številka, na katero se je treba osredotočiti pri tem zelo majhnem podjetju, je rast uporabnikov. Tukaj ga želite videti, in tukaj je tisto, kar smo videli v zadnjem četrtletju. V drugem četrtletju lani plačujejo naročniki. Zadnje četrtletje se je povečalo na 20 milijonov. To je bilo 40-odstotno povečanje v primerjavi z letom prej. To je res pozitivno. V njegovih denarnih tokovih je nekaj pavšalnega zaradi nekaterih prihodkov iz partnerstva, ki jih je prejel, tako da nismo opazili enake rasti prihodkov, a ko smo prišli do konca leta, je vodstvo dvignilo obete glede prihodkov za celo leto na 80 % rast prihodkov za celo leto. Vodenje se dobro kaže.

Če pogledate bruto maržo, se je bruto marža povečala na 63 % v primerjavi z 61 %. Spet, ker podjetje izgublja denar, morajo priti do obsega z zelo visoko stopnjo rasti in imajo zelo visoke marže. Te stvari združite in sčasoma, če je obseg dovolj velik, je to lahko resnično donosen posel. Zelo mi je všeč Curiosity Stream. Če iščete visoko tvegano, bi lahko bila nagrada z visokimi stopnjami 10 vreč ali boljši posel, če je pri izvršitvah dovolj velika priložnost in se izvajajo dobro.

stimulativni čeki, ali ga vrnete


^