Vlaganje

3 delnice dividend, ki vam izplačajo bolje kot Coca-Cola

Kot kralj dividend, ki je dvigoval svoje izplačilo že 57 zaporednih let, ni čudno, da Coca Cola (NYSE: KO)je priljubljen pri vlagateljih v različnih vrstah portfeljev in naložbenih strategijah. Glede na nizko ceno delnice, manjšo od 50 dolarjev, in soliden dividendni donos v višini 3,4 %, to daleč presega S&P 500 povprečno 2 % Coca-Cola je delnica z dolgoročno rastjo, ki jo je težko premagati. Ko pa gre za dividende, Coca-Cola zagotovo ni največja riba v morju.

kaj je oprostitev davkov

Zavarovalnica MetLife (NYSE:MET), farmacevtski gigant Pfizer (NYSE: PFE), in proizvajalec tobaka Altria (NYSE: MO)imajo eno veliko skupno stvar. Vsa ta podjetja izplačujejo dividendne donose, ki so precej nad povprečjem – dividende MetLife trenutno prinašajo 5,2 % za vlagatelje, medtem ko se Pfizer ponaša s 4,3 % izplačilom. Altria je obe podjetji premagala z neverjetnim 9-odstotnim dividendnim donosom.

Tukaj je tisto, kar morate vedeti, preden vzamete eno ali več teh podjetij za svojo košarico delnic.

Figurica človeka v obleki na mizi poleg treh kupov kovancev

Vir slike: Getty Images.

MetLife

17. septembra je vodstvo MetLife objavilo, da bo podjetje pridobilo Versant Health, potezo, ki bo znatno okrepila njegovo uveljavitev na trgu oskrbe vida. Transakcija v vrednosti 1,7 milijarde dolarjev, ki naj bi bila sklenjena v zadnjem četrtletju 2020, 'bo MetLife uveljavila kot [] najboljšega tri igralca v [] ameriški upravljani industriji oskrbe vida,' v skladu s sporočilom za javnost, hkrati pa bo zagotovila dodatno baza približno 35 milijonov potrošnikov, ki so trenutno zavarovani pri Versant Health.V prvem četrtletju 2020, ki se je končalo 31. marca, je MetLife poročal o 12-odstotnem povečanju svojih skupnih prihodkov, ki so znašali 18,3 milijarde dolarjev. Prihodki podjetja so v drugem četrtletju padli za opaznih 19 % na skupno 14,1 milijarde dolarjev. Čisti dobiček MetLife v drugem četrtletju v višini 68 milijonov dolarjev je v primerjavi z enakim obdobjem lani predstavljal 96-odstotni upad. Njegove premije, provizije in drugi prihodki so se v drugem četrtletju zmanjšali za 13 %, kar je povzročilo 43 % padec prilagojenega dobička družbe v primerjavi z enakim obdobjem lani.

Glede na pomisleke glede tega, ali življenjska zavarovanja krijejo smrti zaradi bolezni COVID-19 (kar je morda neutemeljeno, lahko pa vpliva tudi na zaloge), pa tudi zaradi zmanjšanja potrošniške porabe, je smiselno, da so prihodki MetLife opazno vplivali na drugo četrtletje. Glede na to je denarni položaj podjetja odličen. Po zaključku drugega četrtletja z denarnim tokom v višini 6,6 milijarde dolarjev je vodstvo ugotovilo, da je znesek „nad naš ciljni denarni blažilnik“ od 3 do 4 milijarde dolarjev.

Od leta 2019 je bila MetLife najboljša življenjska zavarovalnica glede na obračunane neposredne premije s tehtnim 13-odstotnim deležem tega trga. Delnice MetLife so si opomogle od najnižje vrednosti družbe v marcu, vendar so delnice v primerjavi z januarjem še vedno nižje za več kot 30 %. Ta vrednostna delnica s trgovanjem pod 40 USD in le približno 5-kratnim zaslužkom je prepričljiv potencialni nakup za dolgoročnega vlagatelja.Pfizer

Pfizer je prepričljiva delnica za dividende, vendar je njegova vloga v tekoči tekmi s cepivom proti koronavirusu še ena zanimivost. Podjetje razvija in preučuje cepivo proti COVID-19, imenovano BNT162b2, z nemškim podjetjem BioNTech. Vpis v tekočo klinično študijo 3. faze še poteka. Pfizer je 12. septembra objavil, da je ameriški agenciji za hrano in zdravila predstavil spremenjen protokol, ki omogoča vpis do 44.000 oseb z različnimi zdravstvenimi profili v preskušanje faze 3. Prvotno je nameraval v študijo 3. faze vključiti le 30.000 udeležencev.

Od 15. septembra je vodstvo objavilo, da je že vpisalo 29.000 subjektov v študijo faze 3 BNT162b2. Sporočilo za javnost je vključevalo tudi omejene slepe podatke o prenašanju iz preskušanja faze 3, pri čemer je bilo poudarjeno, da so bolniki, ki so prejemali cepivo, na splošno dobro prenašali cepivo z blagimi do zmernimi neželenimi učinki. Od subjektov, ki jih zajemajo ti zgodnji zaslepljeni podatki, je polovica prejela kandidat za cepivo, polovica pa placebo. BNT162b2 je predhodno povzročil močne odzive T-celic pri osebah v 1. fazi kliničnega preskušanja. T-celice pomagajo spodbujati proizvodnjo protiteles.

Pfizer in BioNTech pričakujeta, da bosta do konca prihodnjega meseca dosegla odločitev o varnosti in učinkovitosti svojega kandidata za cepivo proti COVID-19. Podjetja sta že dosegla proizvodne in dobavne sporazume za BNT162b2 s številnimi vladami po vsem svetu, vključno z ZDA, Kanado in Japonsko. Pfizer in BioNTech upata, da bosta do konca prihodnjega leta proizvedla več kot 1,3 milijarde odmerkov BNT162b2.

Pfizer ima trenutno v načrtu 89 različnih projektov, s 23 programi v pozni fazi študij. Pandemija COVID-19 je zagotovo vplivala na dobiček družbe v drugem četrtletju, vendar je njegova osnovna skupina dosledno donosnih izdelkov Pfizerju pomagala dobro obvladovati nestanovitnost. Dve izmed najbolj dobičkonosnih zdravil družbe za četrtletje sta bili antikoagulantni zdravili Eliquis in onkološko zdravilo Ibrance. Ti izdelki so v drugem četrtletju dosegli prodajo v višini približno 1,3 milijarde dolarjev. Pfizer je v drugem četrtletju dosegel skoraj 12 milijard dolarjev prihodkov in poročal o 6-odstotni operativni rasti v svoji diviziji biofarma.

Pfizerjeva čakajoča združitev hčerinske družbe Upjohn s podjetjem za generične in specializirane farmacevtske izdelke Mylan (NASDAQ: MYL)bo znatno povečal prisotnost podjetja na trgu generičnih zdravil – in to ne prehitro. Upjohn je v zadnjem času precej zaviral prihodke Pfizerja, saj je v zadnjem četrtletju povzročil 31-odstotni upad poslovanja. Medtem ko je levji delež Upjohnovih težav mogoče pripisati lanski izgubi ekskluzivnosti za Lyrico, naj bi združitev Mylan povzročila prepotrebno osvežitev te enote in obetala dobro prihodnjo dobičkonosnost. Pfizer pričakuje, da bo leta 2020 poročal o dobičku med 48,6 milijarde in 50,6 milijarde dolarjev.

Delnice Pfizerja so se do danes pocenile za približno 9 %, medtem ko se delnica trguje po ugodnih 14-kratnikih dobička. Najboljši analitiki Wall Streeta menijo, da bi lahko Pfizer v naslednjih petih letih povečal svoj dobiček za več kot 5 % na leto. Čeprav bi bilo varno in učinkovito cepivo nedvomno pero v njegovi kapici, Pfizerjev močan portfelj izdelkov in izjemna ponudba ne glede na to naredita podjetje prepričljivo naložbo.

Altria

Čeprav se je čisti prihodek Altrie v zadnjem četrtletju zmanjšal za skoraj 4 %, ji je v prvih šestih mesecih leta 2020 še vedno uspelo doseči 4-odstotno medletno rast neto prihodkov, kar je doseglo nekaj manj kot 13 milijard dolarjev čistih prihodkov. Tudi popravljeni dobiček na delnico (EPS) družbe se je v prvi polovici leta 2020 v primerjavi z enakim obdobjem leta 2019 povečal za omembe vrednih 13%.

Podjetje je v prvih šestih mesecih leta 2020 poročalo o 10-odstotni medletni rasti prihodkov v segmentu oralnih tobačnih izdelkov, kar je močno nasprotje 12,3-odstotnemu upadu, ki ga je Altria v istem obdobju zabeležila v svojem segmentu vina. Marlboro je daleč ena najvidnejših blagovnih znamk v lasti Altrie, podjetje pa je v prvih šestih mesecih letošnjega leta doseglo obseg pošiljanja 44 milijard cigaret Marlboro. Za vse svoje blagovne znamke izdelkov za kajenje je Altria v prvi polovici leta 2020 poročala o obsegu pošiljk v višini približno 50,8 milijarde enot.

Glavni izvršni direktor Altrie Billy Gifford je v komentiranju rezultatov družbe v prvem polletju dejal: „Verjamemo, da je Altria pokazala odpornost na nestanovitne tržne razmere, povečala prilagojeni popravljeni dobiček na delnico za 8,5 %, kar je posledica izjemne finančne uspešnosti našega glavnega tobaka. podjetja.'

Altria je ob koncu drugega četrtletja poročala tudi o močnem denarnem položaju v višini 4,8 milijarde dolarjev, julija pa je porabila približno 1,8 milijarde dolarjev denarja za plačilo dividend in davkov. Ta tobačna delnica je mamljiva vrednostna igra z dividendo, ki jo je težko zamuditi. Še vedno je cenejši, kot je bil januarja, in zdaj bi lahko bil pravi čas, da ga dobite v prodaji.^