Vlaganje

3 delnice z dividendami, ki so imele rekordno leto in se šele začenjajo

Ne bi smelo biti presenečenje, da na trgih, ki trgujejo blizu najvišjih vrednosti vseh časov, obstajajo znana podjetja z velikimi kapitalskimi vrednostmi, ki imajo tudi cene na rekordnih ravneh ali blizu njih. Toda vlagatelji bi se morali zavedati, da ni nujno, da so rekordna imena, ki dosegajo visoko rast.

Človek lahko ustvari bogastvo z osnovno bazo počasnih in stabilnih pridelovalcev, ki zagotavljajo tudi dohodek z dividendami. Tri takšne zaloge so izdelovalci pijač in prigrizkov PepsiCo (NASDAQ: PEP), trgovec z izdelki za dom Home Depot (NYSE: HD), in vodilno podjetje iz jekla in jeklenih izdelkov Nucor (NYSE: NUE). Te delnice so letos dosegle najvišje vrednosti vseh časov, ker osnovna podjetja dosegajo rekordne dobičke. S trdnimi načrti za nadaljevanje tega zagona bi morali vlagatelji, ki jih vključijo v svoje portfelje, pričakovati še več.

Investitor pred prenosnikom, ki navija, se vrača.

Vir slike: Getty Images.

Rast močne blagovne znamke

Veliko ljudi vlaga v sektor potrošniških osnovnih izdelkov za balast in prihodek v portfelju. PepsiCo dobavlja na obeh področjih. Potem ko je dividende dvignila za 5 % nad raven iz leta 2020, letos zaznamuje družbo že 49. leto zapored s povečanjem izplačil. Naslednje leto se bo PepsiCo verjetno pridružil elitnemu seznamu Kraljev dividend. Smiselno je, da se delnica vključi v dohodkovni del portfelja z delnicami, ki po zadnjih cenah prinašajo 2,7 %.

Toda trg zaradi svoje dividendne strategije delnic Pepsija ni dvignil na nove vrhove. PepsiCo je bilo težko krmariti po vplivih pandemije. Medtem ko je bila prodaja na domu močna, so prekinitve dogodkov na prizoriščih od kinodvoran do športnih aren vplivale na to stran poslovanja. Vendar pa je PepsiCo na splošno povečal prodajo za skoraj 5 % za celotno leto 2020.kakšna je razlika med preprostimi obrestmi in sestavljenimi obrestmi

In rast se je pospešila, ko pandemija pojema in se gospodarstva ponovno odpirajo. V obdobju tretjega četrtletja 2021, ki se je končalo 4. septembra 2021, se je prodaja povečala za dodatnih 13,2 % v primerjavi z obdobjem pred letom dni. Močni rezultati so spodbudili družbo, da je za celo leto 2021 zvišala smernice za prihodke in dobiček na delnico. Eden od krajev, od koder PepsiCo pričakuje svojo rast, je razširitev dosega ene izmed svojih najbolj priljubljenih blagovnih znamk.

Podjetje Mountain Dew izkorišča z dvema različnima partnerstvom. PepsiCo popestri okus Mountain Dew z lansiranjem citrusne pijače Mtn Dew Thrashed Apple, ki bo na voljo na Kroger družina trgovin z živili. In to poletje je podjetje objavilo, da bo sodelovalo z obrtnim pivovarjem Bostonsko pivo za proizvodnjo alkoholne pijače Hard Mtn Dew. Vlagatelji, ki z veseljem pridobivajo dohodek od delnic Pepsi, bodo najverjetneje še naprej uživali tudi v delu rasti podjetja, ki ima delnice, ki se trguje okoli najvišjih vrednosti vseh časov.

je planet fitness zaprt zaradi koronavirusa

Pred trendom spletne prodaje

Tako kot PepsiCo je tudi Home Depot sprejel model alokacije kapitala, ki vključuje izplačilo delničarjem, ki povečujejo dividende. Pravzaprav je Home Depot v zadnjih 10 letih ta izplačila povečal veliko hitreje kot PepsiCo.Grafikon izplačanih dividend HD (TTM).

Plačane dividende HD (TTM) podatke avtorja YCharts

Home Depot tudi vrača kapital delničarjem z odkupi delnic. Poleg 10-odstotnega povečanja dividend je trgovec za izboljšave doma 20. maja 2021 objavil nov program avtorizacije odkupa delnic v vrednosti 20 milijard dolarjev, ki bo nadomestil obstoječi program.

Prav tako kot PepsiCo je tudi vodstvo Home Depota vztrajalo pri razvoju osnovnega poslovanja. Dve glavni pobudi sta bili naložba v One Home Depot v vrednosti 11 milijard dolarjev, ki jo je podjetje objavilo konec leta 2017. Ta strategija za rast poslovanja podjetja z e-trgovino je bila v pravem času, da bi med pandemijo čim bolj izkoristila potrebe strank. Poleg tega se je podjetje ponovno osredotočilo na svojo bazo profesionalnih izvajalcev s pridobitvijo HD Supply v vrednosti 8 milijard dolarjev konec lanskega leta.

Premiki rasti so se že obrestovali. S pomočjo vetrov, povezanih s pandemijo, je prodaja za fiskalno obdobje Home Depota 2020, ki se je končalo 31. januarja 2021, narasla za 20 % v primerjavi z letom 2019. Ta poslovna moč se je nadaljevala tudi v proračunskem letu 2021, pri čemer je neto prihodek narasel za skoraj 19 % v šestih mesecih, ki se je končalo avgusta. 1. 2021. Ti rezultati so delnice dvignili na rekordne ravni, in če bo podjetje še naprej poslovalo na tej ravni, bi moralo še naprej pomagati delnicam doseči nove najvišje vrednosti.

Nucor galvanizirana prižnica za obdelavo z računalniki in linijo, obrnjeno proti operaterju.

Vir slike: Nucor.

Vzemimo sivo industrijo zeleno

Jeklarska industrija je bila vedno ciklična in ni razloga, da bi mislili, da se bo to spremenilo. Toda trenutne okoliščine so glavne proizvajalce jekla postavile v edinstven položaj, za katerega se zdi verjetno, da bo novi cikel premaknil na veliko višje vzpone in višje padce. Ena stvar, ki jo je vodilni v industriji Nucor storil, da bi pomagal zgladiti cikle za vlagatelje, je izplačevanje stabilnih dividend. Če Nucor po pričakovanjih zviša svoje letno izplačilo decembra, se bo ujemal s PepsiCo že 49. leto zapored z naraščanjem dividend in se bo naslednje leto pridružil seznamu Kraljev dividend z enim dodatnim dvigom.

In povečanje teh izplačil za Nucor ne bi smelo predstavljati težav. Potem ko so cene jekla narasle in povpraševanje strank v večini vseh sektorjev naraščalo, je Nucor presegel svoj prejšnji letni rekord dobička v samo prvih šestih mesecih leta 2021. In družba pravi dosegla bo nov četrtletni rekord dobička z rezultati za tretje četrtletje bo objavljena 21. oktobra 2021.

A podjetje ne sedi na lovorikah. Vodstvo Nucorja je bolj glasno pokazalo, da je tisto, kar je nekoč veljalo za industrijo dimnih dimnikov, naredilo velike korake pri proizvodnji čistila za jeklo. In naredila je še en korak s ponudbo prvega izdelka v industriji brez neto ogljikovega jekla.

je Castor Maritime dober nakup

Z uporabo predhodno objavljenih pogodb o nakupu električne energije, ki izkoriščajo zmogljivosti vetrne in sončne energije iz obnovljivih virov, je dejal Nucor General Motors bo kmalu prva stranka za svojo zeleno ponudbo izdelkov, imenovano Econiq. Proizvajalec jekla bo kupil tudi izravnave ogljika, 'da bi izničil vse preostale emisije obsega 1 in 2.'

Ponudba vodilnih izdelkov v industriji še zdaleč ni edino mesto, od koder Nucor pričakuje prihodnjo rast. Svoj velikodušni denarni tok uporablja tudi za vlaganje v nadaljnjo rast podjetja. Poleg več predhodnih naložbenih projektov v skupni vrednosti več kot 3 milijarde dolarjev je podjetje letos pridobilo podjetje z izoliranimi kovinskimi ploščami za 1 milijardo dolarjev v gotovini; napovedal nov najsodobnejši projekt greenfield jeklarne, ki se bo osredotočil na izdelke z dodano vrednostjo; in 'bo imel bistveno nižji ogljični odtis kot bližnji konkurenti,' pravijo v podjetju.

Vlagatelji lahko uživajo stalne in naraščajoče dividende Nucorja, medtem ko podjetje v prihodnjih nekaj letih uvaja nove naložbe. Čeprav bosta industrija in delnice verjetno ostali ciklični, bi te operacije morale prestaviti cikel za Nucor na nove ravni.^