Vlaganje

3 Disneyjeva največja presenečenja s torkove konference

Walt Disney (NYSE: DIS)Generalni direktor Bob Chapek je v torek veliko povedal. Naredil je predstavitev na Goldman Sachs Communacopia Conference, ki ponuja vpogled v to, kako se je Disney obnesel od prejšnjega meseca v tretjem četrtletju.

kako vlagati v borzo

Veliko je bilo za razpakirati in en predmet je bil široko naveden kot razlog, da so se delnice znižale v torek. Pojdimo čez nekaj pomembnejših stvari, ki jih je Chapek razkril med svojo 39-minutno predstavitev na konferenci za vlagatelje.

Vir slike: Disney.

1. Rast naročnikov Disney+ se upočasnjuje

Ko gre za Disney, je veliko gibljivih delov, vendar se zdi, da nič ne bi pospešilo delnic kot napotki na njegovi platformi za pretakanje Disney+. Storitev je bila uspešnica že od uvedbe konec leta 2019, Disney pa ima velike načrte, da bo nova vsebina prišla na platformo 12. novembra, da bi proslavili, da bo storitev stara dve leti.

Videli smo, da je delnica doživela udarec po rezultatih v drugem četrtletju za tri mesece, ki so se končali marca, ko je svojo bazo uporabnikov Disney+ povečala manj, kot je bilo pričakovano. Videli smo, da se je delnica v tretjem četrtletju vrnila nazaj, potem ko je imela več neto prirastov, kot so predvidevali analitiki. Chapek je v torek omenil, da se bo število njegovih globalnih plačljivih naročnikov povečalo za 'nizke enomestne milijone' naročnikov. Po povečanju občinstva za 12,4 milijona naročnikov v tretjem četrtletju je to veliko razočaranje.Chapek krivi veter, vključno z zamudami pri produkciji, povezanimi s COVID-19, za novo vsebino. Čuti, da bodo kratkotrajni. Prav tako je opozoril analitike in vlagatelje, naj neto prirastov, potrebnih za dosego ciljev naročnikov Disney+ za leto 2024, preprosto ne delijo enakomerno s številom četrtletja med zdaj in takrat. Na poti se bodo pojavile grudice, in to smo videli odlično ponazorjeno z izbruhom fiskalnega tretjega četrtletja, ki ga stisnejo razočarajoče nizke enomestne številke v drugem in zdaj četrtem četrtletju.

2. Ljudje se vračajo v tematske parke

Tam so bili veliko poročil konec avgusta s podrobnostmi o tem, kako prazen sta bila Disney World in v manjši meri Disneyland, ko se je končala vrhunska poletna potovalna sezona. Chapek je v torek dejal, da se je plima obrnila z začetkom na vikend za praznik dela. Septembra se je število obiskov povečalo in seveda se bodo stvari v Disney Worldu le še zagrele, ko bodo nove vožnje in doživetja pričakala goste oktobra, ko letovišče praznuje 50 let z 18-mesečnim praznovanjem v štirih tematskih parkih.

Nadležna različica delte je avgusta pustila pečat na turističnem trgu, vendar se zdi, da se število primerov COVID-19 in hospitalizacija na Floridi septembra končno umirjajo, zato se zdi, da se gostje vračajo. Chapek je v torek poudaril, da ni bilo večjega odpora gostov, da bi se vrnili k zahtevam za pokrivanje notranjih prostorov letovišča.3. Medtem ko moj Disneyjev ček za dividende nežno joka

Disney je bil eno izmed mnogih podjetij, ki so ukinila svoja izplačila, ko je prizadela pandemija. Zdi se, da se distribucij kmalu ne mudi. Chapek je dejal, da je trenutno prednostna naloga financiranje Disney+ in drugih rastočih podjetij.

Potem ko je lani videl Disneyjevo bonitetno oceno, Chapek ne meni, da je pravi čas, da bi začel vračati denar svojim delničarjem z dividendami ali odkupi. Z njim se strinja tudi njegov upravni odbor. Ker se pričakuje, da bo Disney+ ustvaril dobiček do leta 2024 in njegova podjetja, ki so usmerjena k potrošnikom, še vedno niso izšla iz gozda pandemije, Chapek ne vidi, da bi Disney spet postal delnica dividend do 'daljne prihodnosti.'^