Vlaganje

3 delnice kriptovalut, ki bi jih kupil v hipu pred Shiba Inu

Več kot stoletje nobeno naložbeno sredstvo ni prineslo tako impresivnih donosov kot borza. Medtem ko lastniški vrednostni papirji ne bodo vsako leto boljši od obveznic, zlata ali nepremičnin, se nobeno drugo premoženje ne ujema z dolgoročnim povprečnim letnim donosom delnic.

Toda v zadnjem desetletju, kriptovalute so zagotovo dali borzi pobeg za svoj denar. Številne digitalne valute so v kratkem času prinesle osupljive donose, zadnja med njimi je Šiba Inu (KRIPTO:SHIB). V sedmih dneh je Shiba Inu od 8. oktobra pridobil severno od 260 % ​​in se po tržni kapitalizaciji uvrstil med 20 največjih kriptovalut.

obrestna mera zveznih skladov je obrestna mera za
Pes pasme Shiba Inu sedi na travi in ​​gleda v nebo.

Pasma psov Shiba Inu je bila navdih za dve glavni kriptovaluti. Vir slike: Getty Images.

Kovanec Shiba Inu: vse lubje, brez ugriza

Kot že ime pove, je Shiba Inu digitalni meme kovanec, ki ga je navdihnila istoimenska japonska pasma psov. Oglašuje se tudi kot t.i. Dogecoin (KRIPTO:DOGE)morilec.' Dogecoin je bil razvit leta 2013 kot šala, ki je združila dve najbolj trendovski temi tistega časa: kripto in pasji meme Shiba Inu. Toda zahvaljujoč podpori, kot sta Elon Musk in Mark Cuban, je Dogecoin v začetku tega leta uspel ustvariti neverjeten zagon, ki je svojo žetonsko ceno poslal v stratosfero. Prepričanje med kripto vlagatelji, vsaj glede na to, čemur smo bili priča v zadnjih dneh, je, da bi Shiba Inu lahko dosegel enak učinek skupnosti.

Vendar pa je razmeroma pogosta tema za veliko večino kriptovalut, da nimajo konkurenčnih prednosti in ponujajo malo namena v resničnem svetu.Na primer, ni skrivnost, da Nisem oboževalec Dogecoina . Njegove transakcijske provizije so občutno višje kot pri večini priljubljenih kriptovalut, transakcije v verigi blokov pa so pogosto obdelane in potrjene počasneje kot številni podobni. Če to ne bi bilo dovolj, je samo 1714 podjetij po vsem svetu po osmih letih sprejelo Dogecoin kot način plačila. To primerjamo z 32 milijoni podjetij v ZDA in več kot 500 milijoni podjetnikov po vsem svetu. Dogecoin nima skoraj nobene uporabnosti zunaj menjalnice kriptovalut.

Toda če mislite, da je to slabo, je primer uporabe Shiba Inu veliko slabši. Čeprav ima tržno vrednost skoraj 11 milijard dolarjev, skromnih 43 podjetij po vsem svetu sprejema Shiba Inu kot način plačila, glede na spletni poslovni imenik Cryptwerk.

Prav tako je malo dolgotrajne obsodbe. Glede na kripto borzo Coinbase , povprečni čas zadrževanja vlagatelja v Shiba Inu je (bobni) ... šest dni .Pošljite Shiba Inuja v pasjo hišo in kupite ta trio kripto delnic

Namesto da bi težko prisluženi denar vložili v to, kar v bistvu pomeni met puščice, ki ga spodbujajo tviti Elona Muska, bi predlagal nakup naslednje trojice delnic kriptovalut.

Oseba, ki drži pametni telefon

Vir slike: Getty Images.

kako izračunati stroške dolga po obdavčitvi

Kvadrat

Ena delnica kriptovalute, ki jo že imam v lasti in bi jo z veseljem kupil še več kot Shiba Inu, je fintech podjetje Kvadrat (NYSE:SQ).

Več kot desetletje je bil Squareov prodajni ekosistem njegova osnova. Ekosistem prodajalcev trgovcem ponuja naprave na prodajnih mestih, analitiko podatkov, posojila in druga orodja, ki jim pomagajo pri uspehu. Leta 2012 je preko njene platforme prešlo 6,5 milijarde dolarjev bruto obsega plačil (GPV). Toda leta 2021 lahko Square doseže 150 milijard dolarjev GPV.

Medtem ko je Squareov prodajni ekosistem vedno dvoril manjše trgovce, je postal tudi bolj prijeten za večja podjetja. V četrtletju, ki se je končalo junija, je 65 % GPV v ekosistemu prodajalcev prišlo od podjetij s 125.000 USD letnega GPV. Ker se večina prihodkov tega segmenta ustvari iz provizij trgovcev, bi morala večja podjetja voditi k večji prodaji in dobičku.

Kjer Square dobi svoje kriptovalute, je prek platforme za digitalna plačila peer-to-peer Cash App. V triletnem obdobju, ki se je končalo 31. decembra 2020, je število mesečnih aktivnih uporabnikov (MAU) aplikacije Cash več kot petkrat s 7 milijonov na 36 milijonov. Podobno se je bruto dobiček na MAU v višini 55 USD (od junija 2021) več kot podvojil v dveh letih.

kaj pomeni izposoditi delnico

Aplikacija Cash omogoča Squareu številne načine ustvarjanja prihodka, vključno s provizijami za trgovce, bančnimi nakazili in naložbami, kar vključuje Bitcoin trgovanje in menjava. V drugem četrtletju je 2,72 milijarde dolarjev od 4,68 milijarde dolarjev neto prodaje Square izhajalo iz trgovanja/izmenjave Bitcoin.

Inženir, ki preizkuša žične povezave na strežniškem stolpu podatkovnega centra.

Vir slike: Getty Images.

Nvidia

Kljub neverjetnemu teku višje, grafično in mrežno podjetje Nvidia (NASDAQ:NVDA)je še ena kripto delnica, ki bi jo kupil v trenutku, preden bi dal en peni za delo v Shiba Inu.

Nvidia je Najbolj znana za svoje grafične procesne enote GeForce (GPU), ki se uporabljajo v osebnih računalnikih (PC) in za igranje iger. Med pandemijo, ki povečuje prodajo osebnih računalnikov in evolucijo iger na srečo, ki je dvignila povpraševanje po visoko zmogljivih grafičnih procesorjih, je Nvidia imela le malo težav pri povečanju svojega najvišjega segmenta za zdrav dvomestni odstotek.

Ta segment je odgovoren tudi za gorivo rudarjenje kriptovalut norost. Rudarji kriptovalut so ljudje ali podjetja, ki uporabljajo zmogljive računalnike za reševanje zapletenih matematičnih enačb. Reševanje teh enačb potrdi skupine transakcij (znane kot blok) v verigi blokov kot resnične. Za to, da je prvi potrdil blok, se kripto rudarju izplača nagrada za blok v žetonih digitalne valute, ki se preverja. Čeprav GPU-ji, osredotočeni na kripto, predstavljajo relativno majhen odstotek prodaje celotnega podjetja, je bil apetit rudarjev po grafičnih procesorjih na meji nenasiten.

koliko je zdaj jabolčne zaloge

Drugi

Vir slike: Getty Images.

Shopify

Tretja delnica kriptovalute, ki bi jo kupil v hipu zaradi modnega kovanca Shiba Inu, je platforma za e-trgovino v oblaku Shopify ( NYSE: TRGOVINA).

Medtem ko je večina podjetij imela težave med začetnimi valovi pandemije koronavirusa, se je Shopify znašel na pravem mestu ob pravem času. Pred pandemijo so podjetja že sodelovala s Shopifyjem, da bi izboljšala svojo spletno maloprodajno prisotnost. Ko pa so zaporni ukrepi prizadeli večino države, je povpraševanje po spletni maloprodaji strmo naraslo. Preprosto povedano, Shopify povpraševanje po spletni maloprodaji še ni opazilo . V četrtletju, ki se je končalo junija, je preko 42 milijard dolarjev bruto vrednosti blaga prečkalo njeno mrežo.

Tisto, kar daje Shopifyju svoje kriptovalute, je zmožnost, ki jo trgovcem daje, da sprejmejo določene digitalne valute kot plačilo, če se odločijo za to. Čeprav se je testiranje začelo že leta 2019, je Shopify lani uvedel možnost, da trgovcem omogoči, da prilagodijo svoje nastavitve za sprejemanje kriptovalute. Čeprav ni jasno, kolikšen oprijemljiv vpliv bo to sprejetje imelo na potencial rasti Shopifyja v bližnji prihodnosti, je ta dodatna izbira še ena prednost vodilne platforme za e-trgovino v oblaku.

Vlagatelji bi morali ceniti tudi dolgoročne obete za spletno prodajo. Po 4,28 bilijona dolarjev svetovne prodaje e-trgovine v letu 2020 eMarketer napoveduje skoraj 6,4 bilijona dolarjev svetovnega prihodka od spletne maloprodaje do leta 2024. To pomeni, da bo skoraj 22 % vse prodaje po vsem svetu v nekaj letih prišlo iz spletnih nakupov. Shopify je v najboljšem položaju, da izkoristi ta neustavljiv premik.^