Vlaganje

3 dobavitelji čipov znotraj Apple iPhone XR Teardown

26. okt. Apple (NASDAQ: AAPL)začel prodajati iPhone XR, cenovno najbolj dostopen od treh iPhonov, ki jih je podjetje predstavilo 12. septembra.

Ni minilo dolgo, ko so strokovnjaki za razstavljanje pri iFixitu razstavili iPhone XR in svetu razkrili, kako izgleda notranjost naprave, in identificirali številne ključne dobavitelje komponent za izdelek.

Apple

Vir slike: Apple.

Tu so tri podjetja, katerih tehnologije so bile najdene v notranjosti: Intel (NASDAQ:INTC), mikrona 09.30 NASDAQ: MU, in Broadcom 09.30 NASDAQ: AVGO.

1. Intel

Že nekaj časa je znano, da bo Intel edini dobavitelj celičnih modemov za najnovejšo linijo Applovih pametnih telefonov, zato ni presenetljivo, da je razpad iFixita razkril, da je Intel dejansko znotraj naprave.iFixit je poročal, da je v napravi našel tri čipe, ki jih je dobavil Intel: čip Intel 9955 (iFixit meni, da je to procesor osnovnega pasu, in se strinjam), čip Intel 5762, ki je radijskofrekvenčni (RF) oddajnik, in Intel 5829 čip za upravljanje moči.

TechInsights' podiranje iPhone XS Max je razkril isti procesor osnovnega pasu PMB9955 in RF oddajnik PMB5762, vendar je očitno imel Intelov čip za upravljanje porabe energije PMB6829. Ni povsem jasno, ali se čipi za upravljanje porabe modema v iPhone XR in iPhone XS Max razlikujejo ali je iFixit preprosto naredil tipkarsko napako, vendar bom domneval, da gre za tipkarsko napako.

Kar bi morali vlagatelji vzeti, je, da se kljub temu, da se iPhone XR in iPhone XS in iPhone XS Max višjega razreda razlikujeta po ocenah (in glede na PC Magazine testira , dostavljeno), ima Intel enako vsebino čipa v vseh treh telefonih iPhone.2. Mikron

Micron prodaja tako mobilni DRAM kot mobilni NAND flash, iFixitov vzorec iPhone XR pa je izkazalo, da vključuje mobilni DRAM - 3 GB LPDDR4X, če smo natančni - od Microna.

iPhone XR je opremljen s samo 3 GB DRAM-a, medtem ko iPhone XS in iPhone XS Max imata 4 GB, tako da bi Applovi dobavitelji DRAM-a – vključno z Micronom – verjetno raje videli, da Apple prodaja več svojih dražjih iPhonov kot cenejših.

Zdaj je DRAM osnovni izdelek, Apple pa svoj mobilni DRAM na splošno nabavlja pri več prodajalcih. TechInsights je na primer našel Micron DRAM v več začetnih vzorcih iPhone XS in iPhone XS Max, vendar je na koncu našel model z DRAM-om, ki ga je dobavil Samsung tudi .

3. Broadcom

Čeprav je Broadcom priznal, da je izgubil nekaj vsebine v iPhonu XR, je podjetje še vedno ključni dobavitelj komponent v napravi. iFixit je odkril čip za brezžični napajalni sprejemnik in modul Wi-Fi/Bluetooth, ki je 'podoben tistemu, ki ga najdemo v [iPhone] XS', kar pomeni, da vsebuje kombinirani sistem Broadcom Wi-Fi/Bluetooth na-na- čip (SoC).

Dejansko je Broadcom že dolgo edini dobavitelj Wi-Fi/Bluetooth v iPhonu in če bi Broadcom izgubil mesto ali celo delež v iPhonu XR, bi se to pokazalo v finančni uspešnosti in navodilih podjetja.

Omeniti velja, da je TechInsights poročal, da je našel Broadcom 3D Touch krmilnik v iPhone XS - nekaj, česar verjetno ni v iPhone XR, ker ta model ne podpira 3D Touch.

Za razliko od Intela, ki ima enako vsebino čipov v vseh Applovih novih iPhonih, bi moral Broadcom očitno imeti koristi, ko kupci iPhone-a izberejo iPhone XS in iPhone XS Max višjega cenovnega razreda namesto iPhone XR.^