Vlaganje

3 Biotehnološke delnice Wall Street meni, da bi lahko narasle za 44 % ali bolje

September je bil slab mesec za biotehnološke delnice Nasdaq Biotehnološki indeks se je od konca avgusta znižal za okoli 5,7 %. Naraščajoče obrestne mere so glavni razlog za zaskrbljenost, vendar to ni dober razlog, da bi izgubili zaupanje v to posebno industrijo.

Lahko bi sedel in bil žalosten septembrska razprodaja , lahko pa izkoristite nekaj ugodnih zalog. Analitiki na Wall Streetu, ki spremljajo te tri biotehnološke delnice, menijo, da trgujejo za veliko manj, kot bi morali biti. Tukaj je razlog, zakaj so zdaj lahko odlična kupčija.

Analitiki z Wall Streeta postavljajo cilje glede cen.

Vir slike: Getty Images.

zaloge konoplje za nakup maja 2020

BioCryst

BioCryst (NASDAQ:BCRX)delnice so se leta 2021 že podvojile, analitiki Wall Streeta, ki spremljajo proizvajalca zdravil za redke bolezni, pa menijo, da se lahko dvigne še veliko višje. Konsenzusna ciljna cena za BioCryst trenutno predstavlja 44-odstotno premijo.

Delnice BioCrysta so naredile velik skok, potem ko je FDA decembra lani odobrila Orladeyo, prvo zdravilo podjetja, za zdravljenje redke krvne bolezni, imenovane dedni angioedem (HAE). Biotehnološke delnice ostajajo stabilne že nekaj mesecev, saj vlagatelji čakajo in čakajo na lansiranje Orladeyo.Prodaja Orladeya v drugem četrtletju je bila 161 % višja kot v prejšnjem trimesečnem obdobju in je dosegla letno stopnjo delovanja okoli 114 milijonov dolarjev. To je spodbudno, a še vedno milje za vodilnim na trgu Takhzyro, injekcijo za HAE iz Takeda (NYSE: HVALA)ki si je leta 2018 pridobila odobritev.

Globalna prodaja Takhzyro se je medletno povečala za le 6 % na 916 milijonov dolarjev na letni ravni v zadnjem četrtletju, o katerem je Takeda poročala. Še en krog četrtletnih poročil, ki kažejo, da je Orladeyo izrinil Takhzyro z vrha, bi lahko delnice BioCrysta potisnil precej višje.

Znanstvenik pipetira pod dimno napo.

Vir slike: Getty Images.CRISPR Therapeutics

CRISPR Therapeutics (NASDAQ:CRSP)je padla za okoli 44 %, odkar je januarja dosegel vrhunec zalog za urejanje genov. Čeprav je delnica morda prehitela, analitiki Wall Streeta pričakujejo, da se bo vrnila. Cilj soglasne cene za CRISPR Therapeutics kaže na 45-odstotno povečanje tik pred nami.

zakaj z uporabo sestavljenih obresti zaslužite več denarja, kot bi s preprostimi obrestmi?

Po zadnjih cenah CRISPR Therapeutics' tržna kapitalizacija še vedno raste okoli 8,5 milijarde dolarjev. To je strašno velika ocena za podjetje, ki še nima izdelkov v komercialni fazi, ki bi ustvarjali prihodke.

Aprila se je Vertex Pharmaceuticals strinjal, da bo vodil globalni razvoj CTX001, vodilnega kandidata CRISPR Therapeutics. To je eksperimentalna genska terapija za bolezen srpastih celic in beta-talasemijo. Da bi povečal svoj delež potencialnega dobička s 50 % na 60 %, je Vertex podjetju CRISPR Therapeutics izročil 900 milijonov dolarjev vnaprej in še dodatnih 200 milijonov dolarjev mejnika, če CTX001 pridobi odobritev v ZDA ali EU.

Junija so partnerji delili izjemne vrhunske rezultate prvih 22 bolnikov z vsaj trimesečnim nadaljnjim opazovanjem po enkratnem dajanju CTX001. Doslej se še nobenemu ni bilo treba vrniti na transfuzije krvi, na katere so se prej zanašali.

Srečni znanstveniki v laboratoriju.

Vir slike: Getty Images.

Vertex Pharmaceuticals

Vertex Pharmaceuticals (NASDAQ:VRTX)delnice so se letos znižale za okoli 34 %. Analitiki, ki spremljajo to zelo dobičkonosno biotehnologijo, menijo, da se lahko hitro povrne in nato nekaj. Povprečni cilj proizvajalca zdravil za redke bolezni je približno 44 % višji od nedavnih cen.

Prodaja zdravil za cistično fibrozo družbe Vertex Pharmaceuticals ni na lestvici. Prihodki v drugem četrtletju so na letni ravni narasli za 62 odstotkov na 6 milijard dolarjev.

koliko zaslužijo borzni trgovci

Delnice so padle, ker so vlagatelji zaskrbljeni zaradi šibkega notranjega nabora novih zdravil v podjetju. Par neuspešnih kliničnih preskušanj s kandidati za zdravljenje redke genetske motnje, imenovane pomanjkanje alfa-1 antitripsina, je zalogo znižalo na nizko ceno.

Delnice družbe Vertex Pharmaceuticals so se trgovale pri samo 14,9 krat prihodnji dobiček pričakovanja. Pri tem nizkem večkratniku ima Vertexova franšiza za cistične fibroze dovolj moči, da doseže tržne dobičke, tudi če njen notranji cevovod še naprej krha.^