Vlaganje

3 najboljše delnice, ki jih lahko kupite zdaj s 1000 $

Poplačali ste svoje mesečne račune, znebili ste se vseh dolgov z visokimi obrestmi, ki bi jih morda imeli, in skrili ste sklad za nujne primere. Če ugotovite, da vam je še vedno ostalo nekaj dodatnega denarja, na primer 1000 $, boste morda želeli ta denar porabiti za vas in ga nekoliko povečati.

Uspešno delovanje na splošno pomeni, da ga postavite tam, kjer lahko zasluži dostojno donosnost. Delniški trg je v povprečju letna donosnost približno 10 % čez čas. Tako je nakup delnic lahko dober način za dosego tega dostojnega donosa. Toda katere delnice izberete?

Dobra novica za vlagatelje je, da danes obstaja nekaj donosnih priložnosti. Tukaj so tri najboljše delnice, ki jih morate razmisliti o nakupu s 1000 $.

Oseba, ki gleda borzni grafikon na tablici.

Vir slike: Getty Images.

1. Home Depot

Eno najboljših podjetij naokoli je trgovec na drobno Home Depot (NYSE: HD). Njegove delnice so se izkazale za odlično dolgoročno naložbo, saj so se v zadnjih petih letih povečale za 157 %. To je največja veriga za izboljšave doma na svetu in je v zadnjem fiskalnem četrtletju ustvarila 41,1 milijarde dolarjev prodaje, kar je rekord za podjetje. Stranke »naredi sam« (naredi sam (naredi sam), polne denarja za spodbude in med pandemijo preživijo več časa kot kdaj koli doma, so leta 2020 povzročile izjemno rast, ki se bo nadaljevala tudi v letu 2021.V zadnjem času so profesionalne stranke Home Depota tiste, ki mu pomagajo pri rasti. 'Prav tako vidimo, da se stranke bolj udobno lotevajo večjih projektov, kar dokazuje nadaljnja moč naše stranke Pro, ki je drugo četrtletje zapored prehitela stranko DIY,' je dejal izvršni direktor Craig Menear v razpisu o zaslužkih v drugem četrtletju. Profesionalci porabijo veliko več kot DIY stranke, kar je blagor za podjetje. Home Depot postaja vse boljši pri skrbi za te izvajalce s krepitvijo svoje dobavne verige in zmogljivosti vsekanalnega omrežja.

Posledično ima Home Depot izjemen donos na vloženi kapital v višini 44,7 %, kar bi mu zavidalo vsako podjetje. Poleg tega se je prodaja v isti trgovini v drugem četrtletju medletno povečala za 4,5 %, potem ko je v drugem četrtletju 2020 poskočila za 23,4 %. Pričakujte večino enakega v prihodnjih letih, kot so zgodovinsko nizke obrestne mere in kratka ponudba stanovanj, skupaj z Američani, ki ponovno ocenjujejo svoje življenjske razmere v svetu po pandemiji, zagotavljajo prijeten veter za Home Depot.

2. Lululemon Athletica

Svetovni trg atletskih oblačil je izjemno konkurenčen, vendar Lululemon Athletica (NASDAQ: LULU)izstopa zaradi močne prisotnosti blagovne znamke in hitre rasti. Predvodnik trenda athleisure je videl, da je njegova vrednost delnic presegla celoten Nike v naslednjih eno-, tri- in petletnih obdobjih. Prihodki so v zadnjem četrtletju v primerjavi z drugim četrtletjem 2020 narasli za 61 %, dobiček pa za 140 %. Ta zvezdniški izlet je vodstvo pripeljal do povečanja finančnih napotkov za preostanek poslovnega leta 2021.Lululemon je bil tako uspešen in bo še naprej v veliki meri zaradi enega zelo pomembnega dejavnika. Proizvajalec noro priljubljenih joga hlač in joggerjev ponuja blago predvsem prek lastne spletne strani in poslovnih trgovin. Čeprav ne prodaja izdelkov prek tretjih trgovcev na drobno, kot je Dickovo športno blago ali Nožna omarica Na prvi pogled se morda zdi nepomembno, podjetju omogoča, da se izogne ​​znižanju vrednosti, ki škoduje blagovni znamki, tako da nadzoruje zaloge in dlje ohranja izdelke po polni ceni. Neposredni prihodki potrošnikom so v četrtletju predstavljali 41,2 % celotnega poslovanja, bruto marža Lululemona v višini 58,1 % pa je boljša od Nikejeve 46,5 %.

Oseba, ki se nasmehne in se raztegne na podlogi za jogo.

Vir slike: Getty Images.

In z nedavno pridobitvijo izdelovalca interaktivnih naprav za vadbo Mirror, Lululemon pridobi dostop do rastočega trga fitnesa na domu, da bi v prihodnosti pripomogel k še večji širitvi. Analitiki Wall Streeta napovedujejo, da se bo dobiček na delnico v tem proračunskem letu povečal za 66 %, v proračunskem letu 2022 za 21 % in v poslovnem letu 2023 za 20 %, kar zlahka upraviči tisto, kar se sprva zdi kot visoka vnaprejšnja cena za dobiček, večkratnik 54.

3. PayPal Holdings

Digitalna plačila so postala bolj razširjena zaradi rasti spletnega nakupovanja in PayPal Holdings (NASDAQ: PYPL)je imel velik koristi od tega trenda. Vodilni fintech posel , ki ima danes več kot 400 milijonov aktivnih računov, je v zadnjem četrtletju obdelal ogromnih 311 milijard dolarjev skupnega obsega plačil (TPV). To je ogromen znesek in poudarja, kako pomemben je PayPal zares postal v današnjem gospodarstvu.

Čeprav so delnice velike zmagovalke, odkar so se leta 2015 vrnile na javne trge, je vlagateljem še veliko za razveseliti. PayPal-ova storitev enakovrednih plačil, Venmo, je povečala TPV za 58 % medletno in zdaj šteje izjemnih 75 milijonov strank. Uporabniki imajo tudi možnost nakupa in prodaje kriptovalut v mobilni aplikaciji. PayPal pa je pravkar napovedal velike nadgradnje svoje vodilne potrošniške aplikacije, ki uvaja dostop do varčevalnega računa z visokim donosom, nakupovalnih poslov in nagrad, zgodnjega neposrednega depozita in plačila računov.

Nedavni Nakup za 2,7 milijarde dolarjev vodilnega japonskega ponudnika kupi zdaj, plačaj pozneje (BNPL) Paidy pomaga PayPalu prodreti na tretji največji svetovni trg e-trgovine. Medtem ko je PayPal oktobra 2020 že predstavil svojo ponudbo BNPL, je integracija Paidyja v njegovo obstoječo platformo popolnoma smiselna, zlasti v državi, kot je Japonska, ki še vedno zelo rada opravlja transakcije v gotovini. PayPal je že na voljo v več kot 200 državah, tako da ve nekaj o mednarodni širitvi.

Investirajte zdaj za odlične donose

Imeti 1000 $, ki je pripravljen za vlaganje, je odličen položaj. Nakup delnic teh treh vodilnih v panogi bo verjetno spremenil ta denar v veliko večjo vsoto v naslednjih petih do 10 letih.^