Vlaganje

3 najboljše zaloge konoplje v maju - ali jih zdaj kupujejo?

Ta stari naložbeni pregovor 'prodaj maja in pojdi stran' bi bil morda dober nasvet za vlagatelje v industrijo konoplje. Večina zalog konoplje je prejšnji mesec poslovala slabo. Vendar niso bili vsi poraženci.

Tri zaloge konoplje so maja dosegle soliden dobiček: Namaste tehnologije (OTC: NXTTF) (TSXV: N), Cara Therapeutics (NASDAQ: FACE), in GW Pharmaceuticals (NASDAQ: GWPH). Tukaj je opisano, kako so te delnice premagale padajoči trend in ali so zdaj pametne izbire za nakup.

Trije listi marihuane na vrhu naraščajoče črte

Vir slike: Getty Images.

1. Namaste Technologies

Podjetje Namaste Technologies je leta 2019 popeljalo vlagatelje na tobogan. Delnice tehnološkega podjetja, ki se osredotoča na konopljo, so se v prvih devetih dneh leta več kot podvojile. Toda delnice so se do konca aprila znižale za 37 % za leto po ostrem poročilu kratkoprodajnega podjetja Citron Research pripeljalo do tega, da je Namaste odkril težave, ki so privedle do odstavitve izvršnega direktorja Seana Dollingerja.

Vendar se Namaste zdaj zagotovo vrača. Delnice so se maja dvignile za 16 odstotkov. Zakaj? Iz podjetja ni bilo veliko novic, vendar so bile novice pozitivne.je jeklena/železova ruda dobra karierna pot

Po neprijetnih razkritjih, da je nekdanji izvršni direktor prodal premoženje podjetja drugemu izvršnemu direktorju Namaste Technologies, je podjetje čistilo hišo. Namaste je 24. maja napovedal dodatek novega neodvisnega člana upravnega odbora, imenoval prvega člana svetovalnega odbora in imenoval novega podpredsednika za trženje in strategijo.

Poleg tega je Namaste poročal, da sta dve podjetji, v katerih ima v lasti znatne deleže, Choklat in CannMArt Labz, predložili ključne vloge za licence pri Health Canada. Choklat se je prijavil za proizvodnjo užitnih izdelkov, prepojenih s konopljo, medtem ko je CannMart Labz zaprosil za odobritev prodaje in pridobivanja konopljinega olja.

2. Cara Therapeutics

Cara Therapeutics se le komajda kvalificira kot zaloga konoplje. Vendar ima biotehnologija predklinični program, ki se osredotoča na kanabinoidne receptorje - in to je dovolj, da se Cara uvrsti na več seznamov zalog konoplje. Carin dobiček na delnicah prejšnji mesec v višini 8 % je zadostoval, da se je maja uvrstila na drugo mesto med najboljšimi zalogami konoplje.Vendar Carin lep skok ni imel nobene zveze z njenim kanabinoidnim programom. Namesto tega je dobra novica za vodilnega kandidata za plinovod podjetja Korsuva zagotovila katalizator za delnice.

Cara je 29. maja objavila pozitivne rezultate klinične študije faze 3, ki je ocenjevala injiciranje zdravila Korsuva pri bolnikih na hemodializi z zmernim do hudim pruritusom, povezanim s kronično ledvično boleznijo (CKD-aP). Zdravilo je uspešno prestalo primarno končno točko študije z znatnim zmanjšanjem srbenja pri bolnikih.

Vendar ima Cara še eno študijo 3. faze Korsuve pri zdravljenju bolnikov s CKD-aP na hemodializi. Podjetje bi moralo poročati o rezultatih te študije pozneje v letu 2019. Ob predpostavki, da bo vse v redu, Cara morda ne bo preveč daleč od pridobitve odobritve za svoje prvo zdravilo.

3. GW Pharmaceuticals

Še ena biotehnologija je maja zasedla tretje mesto med najboljšimi zalogami konoplje. Delnice GW Pharmaceuticals so prejšnji mesec zrasle za več kot 4 %, kar je bil odličen rezultat glede na splošno slabo počutje na borzi.

Za razliko od Care se GW dejansko osredotoča predvsem na razvoj kanabinoidnih zdravil. Leta 2018 je zdravilo s kanabidiolom (CBD) podjetja Epidiolex postalo prva terapija iz rastlin konoplje, ki je dobila odobritev ameriške uprave za hrano in zdravila (FDA).

kam vložiti 500 $ zdaj

Epidiolex je bil glavni razlog, da so delnice GW Pharmaceuticals maja močno pridobile. Podjetje je v rezultatih za prvo četrtletje, objavljenih v začetku meseca, poročalo o boljši prodaji zdravila od pričakovane. GW je novembra 2018 lansiral Epidiolex kot zdravilo za Dravetov sindrom in Lennox-Gastautov sindrom (LGS), ki sta redki obliki epilepsije.

GW je objavil tudi pozitivne rezultate študije 3. faze Epidiolexa pri zdravljenju druge redke vrste epilepsije – napadov, povezanih s kompleksom tuberozne skleroze (TSC). Biotehnologija namerava predložiti v odobritev te dodatne indikacije v četrtem četrtletju 2019

Ali kupujejo?

Moje mnenje o teh treh najboljših zalogah konoplje v maju spominja na otroško zgodbo o Zlatolaska in treh medvedih. Mislim, da je ena od teh zalog prevroča, druga prehladna, ena pa ravno pravšnja.

Namaste Technologies je zame prevroč. Podjetje ima zanimive obete za rast. Vendar pa je pri tej delnici preprosto preveč volatilnosti in preveč negotovosti, da bi bila po mojem mnenju odlična izbira.

GW Pharmaceuticals mi je že kar nekaj časa všeč, vendar se je moje navdušenje nad zalogo nekoliko ohladilo. Ne gre za to, da nimam velikih pričakovanj od Epidiolexa. Namesto tega me skrbi, da tržna kapitalizacija GW v višini 5,3 milijarde dolarjev že odraža velik potencial za rast v bližnji prihodnosti.

To pušča zalogo, za katero menim, da je 'ravno prav' - Cara Therapeutics. Najnovejši rezultati za Korsuva pri zdravljenju CKD-aP pri bolnikih na hemodializi znatno znižajo stopnjo tveganja za Cara. Seveda mora zdravilo še vedno dobro delovati v svoji drugi študiji v pozni fazi, vendar menim, da so njegove možnosti za končno pridobitev regulativne odobritve videti precej dobre.

Največji letni prodajni potencial za Korsuva v indikaciji CKD-aP pri bolnikih na hemodializi znaša okoli 500 milijonov dolarjev samo v ZDA. Cara ocenjuje tudi peroralno obliko zdravila pri zdravljenju bolnikov s kronično ledvično boleznijo, ki niso na dializi, in meni, da obstaja priložnost za Korsuva tudi pri zdravljenju srbenja, povezanega s kroničnimi boleznimi jeter (CLD-aP).

Kljub velikim letošnjim dobičkom je Carina tržna kapitalizacija še vedno pod 820 milijoni dolarjev. Mislim, da je zaradi biotehnoloških priložnosti zaloga za resen razmislek o nakupu.

kaj se dogaja z dogecoinom


^