Vlaganje

3 uničene delnice, ki bi jih vlagatelji morali kupiti z roko čez pest

Tudi najboljše delnice se občasno umaknejo, kar daje vlagateljem priložnosti za nakup po znižanih cenah. Če niste pozorni, boste morda zamudili te priložnosti, ki se zgodijo enkrat na modro luno. Prosili smo tri sodelavce Motley Fool, naj vsak izbere eno podjetje, ki je precej nižje od najvišje vrednosti in ki ga trg podcenjuje.

Izbrali so Leto (NASDAQ: ROKU), Hitro (NYSE:FSLY), in Zoom video komunikacije (NASDAQ: ZM).

Oseba v eni roki drži tableto, v drugi pa skodelico za kavo.

Vir slike: Getty Images.

Letnik: poletni blues

Danny Vena (Roku): Ni dvoma, da je rezanje vrvice doseglo epske razsežnosti. Število naročnikov plačljive televizije se je od vrhunca v začetku leta 2012 zmanjšalo za več kot 23,5 milijona. Samo lani je več kot 5,1 milijona strank prerezalo kabel, kar je bilo najhujše leto izgub doslej. Prehod na pretakanje je nesporen in največji koristi od tega trenda je Roku.

Roku ponuja vrsto škatel in naprav, ki omogočajo dostop do vseh večjih storitev pretakanja, vendar se tu ne ustavi. Platforma ima na svoji platformi več kot 10.000 pretočnih kanalov, ki ponujajo možnosti tudi za najbolj izbirčne gledalce. To vključuje plačljive kanale in kanale, podprte z oglasi, z nekaj za vsakogar.Podjetje ima velesilo, ki je mnogim vlagateljem neznana. Roku je od samega začetka razvil operacijski sistem za pametno televizijo – namesto da bi preoblikoval mobilni operacijski sistem –, ki ga podjetje licencira proizvajalcem televizorjev. Kot rezultat, je Roku OS postal številka 1 po prodaji povezanih TV operacijskih sistemov v Severni Ameriki, saj je dosegel 38-odstotni tržni delež v ZDA in 31-odstotni delež v Kanadi.

Roku je vodilna platforma za pretakanje po vsem svetu, ki ji ukrade krono Amazon 's Fire TV lani. Za zaključek leta 2020 je imel Roku 51,2 milijona aktivnih računov, kar je 39 % več kot leto prej, medtem ko je Amazon poročal o 50 milijonih računov, kar je 25 %.

Poleg tega Roku brez vedenja mnogih vlagateljev postaja močna sila v digitalnem oglaševalskem prostoru. Mnogi povezujejo podjetje z njegovimi istoimenskimi pretočnimi napravami, vendar te delujejo zgolj kot prehod, ki gledalce pripelje na Rokujevo platformo. Podjetje ustvari levji delež svojega dobička z digitalnimi oglasi, ki se pojavljajo na njegovi platformi. Roku dobi približno 30 % vsega oglasnega prostora za pretočne kanale na svoji platformi. Podjetje nato uporabi svojo oglaševalsko platformo DataXu za boljše umestitev teh oglasov pred njihov ciljni trg.vrhunske zaloge marihuane peni 2018 v Kanadi

Končno, zaradi kratkovidnosti nekaterih vlagateljev, Roku prodaja s popustom. Ko je podjetje avgusta poročalo o rezultatih v drugem četrtletju, so se ure pretakanja povečale le za 19 % medletno, medtem ko so se aktivni računi povečali za 28 %. Vendar glede na nedavno ponovno odprtje pandemije na številnih lokacijah, skupaj z rednimi poletnimi dejavnostmi, ni presenetljivo, da bi se rast teh meritev upočasnila. Kratkoročno razmišljanje nekaterih vlagateljev je povzročilo, da so delnice Roku padle za več kot 35 % glede na nedavne najvišje vrednosti.

Ne bo dolgo, preden se bodo rezultati uspešnic pionirja pretakanja nadaljevali, zato bi morali vlagatelji kupiti delnice Roku z roko v roki.

Inženirski pregled na strežnikih v oblaku.

Vir slike: Getty Images.

Hitro: Robna računalniška platforma, ki bi lahko vlagateljem ponudila več kot vsebina

Will Healy (Hitro): Vlagatelji so junija večino leta prodali Fastly kot izpad platforme, zaradi upočasnitve rasti prihodkov med ponovnim odprtjem po pandemiji pa so vlagatelji postali negativni. Posledično so opazili, da je ta delnica izgubila približno dve tretjini vrednosti v primerjavi z najvišjo vrednostjo v 52 tednih februarja.

Fastly izstopa zaradi svojega omrežja za dostavo vsebine, skupine strežnikov, ki se uporabljajo za zagotavljanje hitre internetne storitve. Poleg potrebne infrastrukture za robno računalništvo razvijalcem ponuja tudi možnost in prilagodljivost za nastavitev in konfiguracijo teh sistemov glede na potrebe uporabnika.

Fastly še naprej pridobiva nove stranke in privablja podjetje LinkTree za ciljno stran družbenih medijev in njegovih 16 milijonov uporabnikov s svojo platformo edge. Vendar pa se zdi, da je s pristankom dosegel odmeven dogovor Apple . Po več virih so Fastly in drugi ponudniki CDN sklenili pogodbo z Appleom in dodali varnostno funkcijo za iCloud, imenovano Private Relay. To omogoča uporabnikom iOS-a, da brskajo po Safariju s takšno stopnjo šifriranja, da niti Apple niti omrežni ponudniki ne morejo spremljati vedenja uporabnika.

Poleg tega se zdi, da je podjetje popravilo svoj odnos z Amazonom. CDN Planet, svetovalec za spletno uspešnost, poroča, da se zdi, da je Amazon nekaj prometa premaknil nazaj na Fastly, potem ko je ta promet odstranil po junijskem izpadu.

Kljub temu, tudi z bazo strank, finance kažejo tako na svetle točke kot na izzive. Za prvo polovico leta 2021 je Fastly poročal o prihodkih v višini 170 milijonov dolarjev. To pomeni 23-odstotno povečanje v primerjavi s prvimi šestimi meseci leta 2020. Vendar se je čista izguba v tem obdobju več kot štirikrat povečala na 109 milijonov dolarjev, saj so se operativni stroški povzpeli za 86 % na 199 milijonov dolarjev, stroški za obresti pa so se več kot potrojili na 2,1 milijona dolarjev.

Glede na to, da izdatki še vedno presegajo prihodke, bi se lahko vprašali, ali je čas za nakup Fastlyja zdaj . Razmerje med ceno in prodajo 14 je blizu ravni pred pandemijo in precej pod najvišjim prodajnim večkratnikom 48 poleti 2020. S tako nizkim vrednotenjem in naraščajočo bazo strank bi se lahko več vlagateljev odločilo, da bi se potencial Fastlyja lahko zmanjšal. njihove dvome.

Video konferenca iz domače pisarne.

Vir slike: Getty Images.

Povečava: Posel raste, delnice pa upadajo

Brian Withers (Zoom Video Communications): Delnice z visoko rastjo pogosto zaidejo, ko se rast prihodkov upočasni, in Zoom Video Communications ni izjema. Z rastjo, ki je umaknila neverjetne trimestne letne skoke med koronavirusom, je delnica za več kot 50 % nižja od svoje najvišje vrednosti. Zdi se, da je trg zaloge zapustil, a kupci nikakor niso. Najnovejši rezultati to potrjujejo.

Metrični

2. četrtletje 2020

1. četrtletje 2021

2. četrtletje 2021

Sprememba (QoQ)

Sprememba (leto)

Prihodki

664 milijonov dolarjev

kakšen je bil zlom borze

956 milijonov dolarjev

1.021 milijonov dolarjev

7 %

54 %

> 100.000 $ strank ARR

988

1999

2,278

kako kupiti delnice tesle

14 %

131 %

Preostale obveznosti do izvedbe

1.416 milijonov dolarjev

2,073 milijona dolarjev

2.346 milijonov dolarjev

13 %

66 %

Vir podatkov: Izjave o zaslužkih Zoom. QoQ = četrtina čez četrtletje. YoY = leto v leto.

Rast prihodkov je še vedno precej impresivna, vendar se po njegovih napovedih rast prihodkov upočasni na 31 % v tretjem četrtletju in 16 % v četrtem četrtletju. To je daleč od najvišje 369-odstotne rasti v četrtem četrtletju lani. To je za vlagatelje morda razočaranje, toda skoraj vse druge meritve so se med pandemijo koronavirusa izboljšale. Stranke, ki letno porabijo več kot 100.000 $, še vedno rastejo s hitrim tempom trimestne rasti iz leta v leto. Preostale obveznosti do izvedbe (vrednost vseh neizvršenih odprtih pogodb) znašajo rekordnih 2,3 milijarde dolarjev in so se v primerjavi z zadnjim četrtletjem povečale za 13 %. Operativni denarni tok predstavlja neverjetnih 46 % prihodkov, podjetje pa ima več kot 5 milijard dolarjev gotovine in denarnih ustreznikov.

Slon v sobi za vlagatelje je to vprašanje: Kaj se bo zgodilo z Zoomom, ko se podjetja vrnejo v pisarno? Morda boste presenečeni, a to bi lahko bil veter v hrbet za podjetje. Njegovi izdelki Zoom Rooms in telefoni so priljubljeni, vendar jih je treba uporabljati v pisarni. Verjetno podjetja trenutno niso preveč osredotočena na nadgradnjo tehnologije v pisarnah. Ta dva izdelka bi lahko pomagala utrditi Zoom kot enega samega ponudnika komunikacij za podjetja, ko se te nove ponudbe uveljavijo.

Nazadnje, trg izboljšanih meritev Zooma ni nagradil z boljšim razmerjem med ceno in prodajo. Pravzaprav je njegovo vrednotenje celo nižje kot pred pandemijo na razumnih 23. Ta delnica je premagana, vendar obeti za prihodnost Zooma ne bi mogli biti boljši. To je ena zaloga morate razmisliti o nakupu lep kos, preden se trg prebudi v svojo svetlo prihodnost.^