Vlaganje

3 Altcoini za nakup zdaj

Trgovci s kriptovalutami želijo hitro obogateti in sanjajo, da bodo sledili stopinjam zgodnjih kupcev Bitcoin (KRIPTO: BTC)ki so zdržali in postali multimilijonarji zahvaljujoč svoji daljnovidnosti. Vendar je treba omeniti, da tehnologija, ki stoji za Bitcoinom, hitro zastara.

Danes so se kriptovalute razvile daleč od svojih korenin kot preprosta orodja za hitre denarne menjave brez potrebe po tradicionalnih finančnih institucijah. Zato bi morali vlagatelji svojo pozornost odvrniti od BTC in začeti iskati alternativne kovance (altkoine), ustvarjene v novejših krogih inovacij.

Trije najboljši kandidati, ki ustrezajo temu opisu, so Celo ( CRYPTO:CELO ), Moja soseda Alice (KRIPTO:ALICE), in Audius (KRIPTO:AVDIO).

Bloki, ki se tvorijo na podatkovnem ozadju.

Vir slike: Getty Images.

1. Celo

Celov blockchain je edinstven, ker so naslovi denarnice uporabnikov, kjer je shranjena njihova kripto (javni ključi), vezani na njihove številke mobilnega telefona. To omogoča vsakomur, ki ima mobilni telefon, da nemoteno pošilja, prejema in izvaja transakcije s kripto. Poleg tega lahko ljudje uporabljajo svoje mobilne denarnice za uporabo programske opreme peer-to-peer za namene, kot je nakup digitalna umetnost , zamenjava za altcoine , posojanje njihovih kriptovalut in še več. Celo je od svojega začetka lani omogočil skoraj 30 milijonov transakcij.Uporabniki uporabljajo kovance CELO za plačilo transakcijskih provizij in sodelujejo pri upravljanju projekta z glasovanjem o predlogih, ki jih predložijo razvijalci. Poleg tega blockchain gosti tudi Celo Dollar (KRIPTO: CUSD), stabilni coin, katerega vrednost je vezana na ameriški dolar in se uporablja za potrošniške transakcije. tole struktura z dvojnimi kovanci pomeni, da lahko vlagatelji uživajo potencial za apreciacijo s kovanci CELO, medtem ko lahko potrošniki plačujejo za blago in storitve, ne da bi bili zaskrbljeni zaradi nestanovitnosti cen. jenajboljše iz obeh svetov. To je vsekakor razburljiv kovanec za vlagatelje, ki ga lahko preverijo, saj ponuja čas poravnave transakcije le pet sekund in malo ali nič porabe energije.

2. Moja soseda Alice

Naj se ime sliši smešno, vendar obstaja nekaj trdne temeljne vrednosti, ki podpira njene istoimenske žetone ALICE, ki so zgrajeni na verigi blokov Ethereum (ERC-20). Moja soseda Alice je brezplačna igra za več igralcev, v kateri uporabniki kupujejo in prodajajo virtualne otoke, jih razvijajo z nakupi v igri (kot so ovce, pohištvo, hiše, jezera, okraski itd.) in se povezujejo s prijatelji. Trenutno je v fazi preizkusa predvajanja in bo predvidoma v celoti zagnan spomladi.

Toda tukaj je ključna točka: vsak kos virtualnih otokov igre je v obliki nezamenljivega žetona ( NFT ) – potrdilo o lastništvu tega digitalnega sredstva. Tako bodo igralci z njimi lahko trgovali po svoji volji tako v igri kot na trgih NFT, kot je OpenSea.io, ki je avgusta presegel 3 milijarde dolarjev trgovanja.Poleg tega bodo vlagatelji lahko zaslužili nagrade z uporabo svojih žetonov ALICE za potrditev pošiljanja ali prejemanja denarja v verigi blokov ali nakupno-prodajne dejavnosti v igri (tako imenovano vlaganje). Še več, svoje virtualne otoške NFT bodo lahko posodili drugim igralcem, da bodo lahko gradili na njih, medtem ko bodo ALICE prejemali kot 'plačila najemnine' - kot da bi bili virtualni najemodajalec. Nazadnje bodo v okviru decentralizirane nastavitve upravljanja lahko imetniki ALICE glasovali o novih protokolih iger, ki jih bodo pripravili razvijalci.

Če je vse to težko razumeti, pomislite na žetone ALICE kot na nekaj podobnega valutam v igri, ki jih lahko kupite za uporabona platformi, kot je Roblox . Razen tega, da imajo za razliko od Robuxa žetoni ALICE tudi potencial, da se sčasoma cenijo zaradi svoje uporabnosti.Vsekakor bi razmislil o tem, da bi jih preveril, preden bo igra v živo spomladi 2022.

3. Audius

Tako kot ALICE je tudi AUDIO žeton ERC-20, le da je domača valuta platforme za pretakanje glasbe v verigi blokov Audius. Več kot 5 milijonov uporabnikov vsak mesec posluša Audius in posluša vsebino, ki jo je ustvarilo več kot 100.000 izvajalcev. 17. septembra so njeni razvijalci zbrali 5 milijonov dolarjev sredstev od slavnih osebnosti, kot je Katy Perry.

Platforma umetnikom, ki so že ustanovljeni ali se razvijajo, omogoča zaslužek za svoje delo v obliki AUDIO žetonov. Z naraščanjem njihove priljubljenosti si lahko prislužijo tudi značke in množitelje zaslužka. Toda kar je najbolj zanimivo, so prihodnji načrti razvijalcev za AUDIO. Ti vključujejo možnost, da uporabniki 'vlagajo' v izvajalce tako, da zastavijo svoje AUDIO žetone, v zameno za to pa bodo zaslužili del prihodkov od licenčnin od glasbe izvajalcev.

To je res kul koncept in vlagatelji bi morali upoštevati, da gre tudi poslovna stran stvari. Audius je na primer pred kratkim začel partnerstvo s platformo za izmenjavo videov TikTok, ki svojim izvajalcem omogoča, da svojo glasbo naložijo neposredno na platformo Audiusa. Še več, umetniki lahko svojo vsebino TikTok povežejo tudi z Audiusom. Torej je prihodnost za žetone AUDIO zelo svetla.^