Vlaganje

Urnik vračila davka 2016: Kdaj pričakovati vračilo


Vir slike: Philip Ingram prek Flickra.

Davčna sezona se je začela 19. januarja in številni davkoplačevalci, željni vračil, so poskrbeli, da so svoje napovedi prejeli čim prej. Toda tudi potem, ko opravite vračilo, je lahko razočarano, če ne veste, kdaj pričakujete, da bo vaše vračilo prispelo na vaš bančni račun ali kdaj bo ček prispel po pošti. IRS si je poskušal dati več prostora za pomikanje z izogibanjem objavi dokončnega načrta vračila davka za leto 2016 za davkoplačevalce, vendar lahko naredite nekaj ocen na podlagi prejšnjih tabel IRS in njegovih trenutnih smernic.

Kaj pričakovati od davčne uprave
IRS se ponaša z izdajo devetih od 10 povračil v manj kot 21 dneh. Vendar opozarja, da obstaja več situacij, v katerih bi lahko vaš davčni obračun zahteval dodaten pregled in zato traja dlje za obdelavo vašega vračila.

Da bi postavili možnosti v vašo korist, IRS poziva davkoplačevalce, naj storijo dve stvari. Prvič, uporaba elektronske vloge zagotavlja hitrejšo obdelavo in se izogne ​​nekaterim najpogostejšim napakam, ki zamujajo z vračilom. Drugič, če se odločite, da se vaše vračilo nakaže neposredno na vaš bančni račun, prihranite čas pri izdaji papirnega čeka in čas pošiljanja po pošti.

IRS priznava vrednost elektronske prijave v svojem Kje je moje vračilo spletno orodje. Če vračilo vložite po e-pošti, lahko z orodjem preverite vračilo kupnine v 24 urah po vložitvi. Vendar pa morajo vlagatelji papirja počakati štiri tedne preden lahko preverijo.Razpored vračila davka, ki ga lahko uporabite
IRS še enkrat ne obljublja, kdaj točno boste prejeli vračilo. Toda na podlagi nekaterih razumnih predpostavk lahko sestavite približek svojega urnika vračila davka za leto 2016.

Spodnja tabela predvideva, da:

  • IRS bo potreboval 10 dni, da izda vračilo na elektronsko vloženo napoved.
  • IRS bo potreboval štiri tedne, da prejme poročilo, poslano po pošti, in ga obdela v obliko, v kateri lahko nato nadaljuje na podoben postopek za izdajo vračil kot pri e-vloženih napovedih.
  • Čeki za vračilo kupnine bodo prejeli 10 dni po pošti.

Na podlagi teh predpostavk lahko pričakujete vračilo kupnine.Datum vložitve

Datum vračila, če je e-datoteka + neposredni depozit

kako vlagati v delnice kriptovalut

Datum vračila, če je e-datoteka + vračilo po pošti

Datum vračila, če je papirna datoteka + neposredni depozit

Datum vračila, če je papirna datoteka + vračilo po pošti

19. januarja

29. januarja

8. februar

26. februarja

7. marec

1. februarja

11. februarja

21. februarja

10. marca

20. marca

15. februarja

kje stoji trump na marihuani

25. februarja

6. marec

24. marca

3. april

1. marca

11. marca

21. marca

8. april

18. april

15. marca

25. marca

4. april

22. aprila

kaj je portfelj v delnicah

2. maja

1. aprila

11. aprila

21. aprila

9. maja

19. maja

18. april

28. aprila

8. maja

26. maja

5. junija

Upoštevajte, da to ni jasen urnik, ki mu bo sledila davčna uprava, zato je smiselno, da preverite z orodjem Kje je moje vračilo takoj, ko vam je to dovoljeno, da potrdite svoj osebno prilagojen datum vračila. Poleg tega na nek način odraža nekatere najslabše predpostavke in IRS bo delo v mnogih primerih opravil hitreje.

IRS opozarja vse davkoplačevalce, naj se ne zanašajo na vračilo na določen datum. Čeprav obstaja veliko davčnih načrtov iz drugih virov, ki kažejo na veliko hitrejše čase obravnave – časi, ki bi se vsaj v nekaterih primerih lahko izkazali za pravilne – bi lahko bila uporaba bolj konzervativne ocene, kot je zgornji razpored vračila davka za leto 2016, več realističen, da vam pomaga načrtovati svoje finance okoli povračila.^