Vlaganje

2 najbolj rastoči delnici, ki jih lahko kupite takoj

Če želite na borzi zaslužiti donos, ki vam bo spremenil življenje, stavite na delnice rasti. Ta hitro rastoča podjetja lahko spremenijo vaš portfelj v dovolj dolgem časovnem okviru. Raziščimo razloge, zakaj je e-trgovina velikan Amazon (NASDAQ:AMZN)in začetnik družbenih medijev Zaskoči (NYSE:SNAP)lahko zdaj odlično kupuje.

1. Amazon

Uspešnost Amazona je bila leta 2021 razmeroma slaba, saj so se delnice do danes povečale za manj kot 1 %. Ampak naj vas ne zavede. Podjetje vlagateljem še vedno ponuja zanesljivo blagovno znamko modrih žetonov skupaj s solidnimi obeti za rast – nepremagljiva kombinacija.

kdaj lahko prispevam k roth ira za 2020
Goreča puščica, ki se premika navzgor.

Vir slike: Getty Images.

Prodaja v drugem četrtletju je narasla za 27 % v primerjavi z enakim obdobjem lani na 113 milijard dolarjev, kar je posledica moči Amazonovega osrednjega severnoameriškega segmenta e-trgovine, ki predstavlja 60 % celotnega obsega. Nekateri vlagatelji so bili nad tem rezultatom razočarani, ker gre za upočasnitev glede na 40-odstotno širitev, objavljeno med pandemskimi zaporami v tem času lani. Toda Amazonova dolgoročna teza ostaja nedotaknjena, saj vse več podjetij prenaša shranjevanje podatkov in operacije na platforme, kot je Amazonov AWS, da zmanjšajo stroške in povečajo učinkovitost.

Amazon si tudi trdo prizadeva, da bi ohranil svoj gospodarski jarek v e-trgovini in maloprodaji. Po navedbah The Wall Street Journal , podjetje namerava svojo obstoječo mrežo 29 trgovin Amazon Go brez blagajne dopolniti s popolnimi veleblagovnicami, ki bi lahko prodajale vse, od oblačil do gospodinjskih predmetov. Ta strategija bi Amazonu lahko pomagala tekmovati z velikimi tekmeci, kot so Walmart , ki trenutno obvladuje prostor.Z večkratnikom razmerja med ceno in zaslužkom 45 je Amazon dražji od S&P 500 povprečje 34. Toda delnica je še vedno videti kot dobra posel glede na njeno solidno stopnjo rasti in dosežke vodilne v industriji na področju e-trgovine in računalništva v oblaku.

2. Zaskoči

Snap, ki je star Snapchat, je do danes za 47 % višji od mnogih svojih vrstnikov v družbenih medijih. Močna tržna niša platforme in širitev v sinergijske priložnosti, kot je razširjena resničnost, bi ji lahko pomagala ohraniti uspešnost.

koliko stanejo njegovi lasje

Prihodki v drugem četrtletju so narasli za 116 % v primerjavi z letom prej na 982 milijonov dolarjev – premagali tekmece Facebook in Twitter , ki je v ustreznem obdobju zrasla za 56 % oziroma 74 %. Snapova osredotočenost na 13- do 24-letnike (kjer se ponaša z 90-odstotno penetracijo na uveljavljenih trgih) je ključna za njegov gospodarski jarek. Oglaševalci lahko uporabljajo Snapchat za ciljanje na to donosno demografsko kategorijo, kar lahko vodi do višjih stopenj oglasov.Snap še dodatno krepi svojo prednost z razširjeno resničnostjo. Vodstvo ocenjuje, da več kot 200 milijonov od 293 milijonov dnevnih aktivnih uporabnikov dnevno sodeluje z AR. Podjetje namerava to občinstvo izkoristiti za izboljšano spletno nakupovalno izkušnjo, ki bi lahko vključevala skeniranje izdelkov in virtualne preizkuse. Takšne strategije bi lahko pomagale Snapchatu povečati svoj povprečni prihodek na uporabnika, ki od leta 2020 znaša 10,09 USD po vsem svetu.

Snap trguje za 33-kratno prodajo, kar ni poceni. Toda kakovost je pogosto na prvem mestu in vlagatelji so razumljivo optimistični glede zmožnosti podjetja, da ohrani zdrave stopnje rasti, glede na njegov močan jarek in veliko angažiranost AR. Vodstvo pričakuje, da se bo prodaja v tretjem četrtletju povečala za do 60 % na 1,1 milijarde dolarjev s prilagojenim EBITDA od 100 do 120 milijonov dolarjev v primerjavi s 56 milijoni dolarjev v obdobju pred letom.

obrazec, ki ga izpolnite za preverjanje dražljajev

Kakšna je vaša strategija?

Amazon in Snap sta odlična izbira za vlagatelje, ki iščejo ogromno dolgoročno rast, vendar ustrezata različnim naložbenim strategijam. Amazon je kot večje in bolj uveljavljeno podjetje varnejša stava. Snapchat pa ima verjetno več vzletno-pristajalne steze za širitev. Toda njegovo visoko vrednotenje bi mu lahko povzročilo tudi več negativnega tveganja.^