Vlaganje

2 najboljši delnici kriptovalut, ki jih nikoli ne kupujem

Kriptovalute so bila naložbena zgodba leta 2021 z dobički za nekatera od teh digitalnih sredstev, ki krožijo po vsem svetu. S&P 500 borzni indeks.

Industrijo kriptovalut so se investicijski strokovnjaki pogosto izogibali in so jo obravnavali kot igro malih vlagateljev. Vendar se zdi, da se je to spremenilo z uspešnimi javnimi kotacijami podjetij, kot je Coinbase (NASDAQ:COIN)in Robin Hood (NASDAQ:HOOD), ki ponujajo posredniške storitve ljudem, ki želijo kupiti in prodati digitalne valute.

Podjetji sta pomagali privleči kriptovaluto v mainstream, vendar se tveganja za oba povečujejo. Tudi najbolj priljubljene kriptovalute se trudijo pokazati veliko uporabnosti v resničnem svetu, zakonodajalci pa se lotevajo celotne industrije.

Investitor radovedno gleda grafikone na računalniku z dvojnim monitorjem.

Vir slike: Getty Images.

Zakaj nikoli ne kupim Coinbase

Coinbase je bil v zadnjih nekaj tednih veliko na naslovnicah, glede na njegovo spektakularno besedno vojno s Komisijo za vrednostne papirje in borze. Skratka, podjetje je želelo lansirati svojo platformo Lend, ki bi strankam omogočila, da zaslužijo obresti na svojih imetjih kriptovalut, vendar je SEC to potezo blokirala, ker je navedla težave z načinom razvrščanja izdelka.SEC trdi, da je Lend vrednostni papir in zato zanj velja zakonodaja o vrednostnih papirjih, medtem ko se je Coinbase pritožil, da trenutna pravila ne veljajo za kriptovalute. Toda na koncu je Coinbase umaknil lansiranje izdelka (za zdaj).

To ni najbolj stabilno okolje za vaše naložbene dolarje, a poleg tega ni mogoče prezreti eksplozivne rasti Coinbase.

kako zaseden je disneyjev svet oktobra

Graf prihodkov KOVAN (Četrtletni) grafikonPodatki po YCharts .

Podjetje je poročalo o prihodkih v prvi polovici leta 2021, ki je bilo konec 10-krat višje od tistega, kar je ustvaril v preteklem obdobju. Vendar pa je malo verjetno, da se ta uspešnost v prihodnosti ponovi. V teh šestih mesecih je trg doživel porast vrednosti najbolj priljubljenih žetonov, s čimer se je globalna vrednost vseh kriptovalut dvignila s 780 milijard dolarjev na začetku leta 2021 na več kot 2,5 bilijona dolarjev le pet mesecev pozneje. Cene so se od takrat znižale in teh najvišjih vrednosti niso uspele povrniti.

kaj se zgodi po kratkem stisku

Celoten poslovni model Coinbase se opira na stranke, ki kupujejo in prodajajo žetone, saj podjetje s tem pridobi prihodke od transakcij. Te provizije predstavljajo več kot 95 % vrha podjetja. Ko so trgi kriptovalut mirni, Coinbase zasluži manj denarja in mnogi vlagatelji so skeptični glede povečane tržne aktivnosti, ki traja do novega leta. Medtem ko analitiki ocenjujejo, da bo Coinbase letos ustvaril 6,88 milijarde dolarjev prihodka (v primerjavi z 1,28 milijarde dolarjev leta 2020), menijo, da bo naslednje leto padel na 6,20 milijarde dolarjev, dobiček na delnico pa se bo zmanjšal za več kot 50%.

Zaradi tega se Coinbase počuti kot kratkoročna igra v nasprotju z zdravim podjetjem s trajnostno dolgoročno rastjo. Glede na to, da se je delnica znižala za 46 % v primerjavi z najvišjo vrednostjo vseh časov, ki je bila dosežena aprila, se zdi, da so številni vlagatelji previdni glede te realnosti.

In na žalost bikov s kriptovalutami divji vzpon v začetku tega leta v resnici ni sovpadal s širokim sprejetjem potrošnikov, kar je resnično pomembno. Če je Coinbase v veliki meri obtičal s svojim enodimenzionalnim posredniškim modelom, potem je njegova prihodnost vezana na divje špekulacije in ne na resnični primer uporabe, ki prevladuje v industriji.

In zato se držim stran od zalog.

Zakaj nikoli ne kupim Robinhhooda

Za razliko od Coinbase, Robinhood ni bil ustanovljen kot platforma za kriptovalute. Začelo se je kot spletno posredništvo, ki skrbi za običajna sredstva, vključno z delnicami in opcijskimi pogodbami - in na tem področju ostaja neverjetno uspešna.

Toda Robinhood se je soočil z regulativnim nadzorom tudi na teh rednih trgih, saj je bilo ugotovljeno, da njegova 'gamificirana' trgovalna aplikacija spodbuja tvegano vedenje med milijoni mladih uporabnikov. Da bi bile zadeve še hujše, se je podjetje letos močno osredotočilo na trge kriptovalut, da bi zadovoljilo svoje mlado občinstvo, hkrati pa je SEC pregledoval celotno industrijo.

Medtem ko kriptovalute predstavljajo le 22 % sredstev strank Robinhooda, zdaj predstavljajo več kot 52 % njegovih skupnih transakcijskih prihodkov. To nakazuje, da baza mladih vlagateljev Robinhooda trguje s kriptovalutami pogosteje kot z delnicami in za to plačujejo višje pristojbine. V bistvu bi Robinhoodov zagon na trge kriptovalut morda še povečal apetit njegovih strank po tveganju.

V drugem četrtletju je več kot 62 % Robinhoodovih 233 milijonov dolarjev prihodkov od transakcij s kriptovalutami prišlo iz Dogecoin , do kovanec za šalo pogosto omenjajo priljubljene osebnosti družbenih medijev - kar zagotovo ne predstavlja preudarnega vlaganja.

Poleg teh dejavnikov, ki ponovno pritegnejo pozornost na Robinhood s strani SEC, obstaja tudi dejstvo, da žetoni, kot je Dogecoin, verjetno ne bodo imeli dolgoročne obstojne moči. Po podatkih Cryptwerka ga kot plačilni mehanizem sprejema le 1700 malih podjetij po vsem svetu, to število pa raste s hitrostjo približno 50 podjetij na mesec. Malo verjetno je, da bi Robinhood lahko zgradil dolgoročno poslovanje na podlagi tega, kar je na koncu sredstvo za špekulacije.

Da bi omejili regulativne težave Robinhooda, ga SEC (od decembra 2020) obremenjuje z globo v višini 65 milijonov dolarjev, ker je zavajal svoje stranke glede načina ustvarjanja prihodkov. Čeprav gre za platformo brez provizije, je regulator ugotovil, da so svojim strankam zaračunavali skrite provizije prek svoje tok plačila za naročilo poslovni model, ki je več kot izravnal prihranke pri provizijah za trgovanje.

Analitiki verjamejo, da lahko Robinhood prihodnje leto poveča svoje prihodke za 37 %, vendar to ni dovolj, da bi ignoriral številne ovire, s katerimi se sooča podjetje, zlasti zaradi svojih bogatih razmerje med ceno in prodajo skoraj 18-krat.

kdaj se bo pomanjkanje GPU končalo

Kot je zdaj, ne kupujem.^