Vlaganje

2 delnice s padajočimi rastjo, ki jih lahko kupite takoj

Delniški trg je v zadnjem času kazal nekaj mehkobe in zdaj bi lahko bil pravi čas, da vlagatelji sklenejo nekaj poslov. Dve delnici, ki sta bili bistveno slabši S&P 500 in njegovo 11-odstotno rast v zadnjih šestih mesecih Columbia Care (OTC:CCHWF)in Odkritje (NASDAQ:DISC.A).

In čeprav sta obe podjetji videti, kot da sta v težavah, pa se je od prejšnjega leta znižala za 33 % oziroma 43 %, bi se današnji nakup teh delnic vlagateljem lahko izplačal na dolgi rok. Zaradi njunih močnih obetov za rast menim, da sta ti dve naložbi zdaj vredni priložnosti.

Svetovalec dvema odraslima pokaže informacije na tablici.

Vir slike: Getty Images.

1. Columbia Care

Proizvajalec marihuane Columbia Care je v zadnjih četrtletjih doživel izjemno rast. V obdobju, ki se je končalo 30. junija, se je prodaja v višini 109,7 milijona dolarjev povečala za neverjetnih 232 % v primerjavi z letom. V četrtletju pred tem so prihodki narasli za 220 %. Morda se zdi nenavadno za tako visoko rastoče podjetje – zlasti tisto, ki je izkazalo prilagojeni dobiček pred obrestmi, davki, amortizacijo in amortizacijo ( EBITDA ) dobiček v zadnjih dveh obdobjih – da njegove delnice zaostajajo za trgom.

Dejstvo je, da se delnice loncev kot celota zmanjšajo; 33-odstotni upad Columbia Care v zadnjih šestih mesecih ni veliko slabši od 40-odstotnega padca Horizons Marihuana Life Sciences ETF je imel v istem časovnem obdobju. Pomanjkanje napredka pri reformi marihuane v letošnjem letu je spodbudilo vlagatelje, da prodajo delnice loncev, ne glede na težave ali ne, in se namesto tega obrnejo na druge naložbe v rast.Toda to je ustvarilo privlačno priložnost za nakup delnic Columbia Care. Na desetine zveznih držav dovoljuje medicinsko marihuano in z dvema velikima trgoma v New Yorku in New Jerseyju, ki bosta letos sprejela zakonodajo, ki bo omogočala rekreacijski lonec, bodo priložnosti pred Columbia Care v bližnji prihodnosti le še večje. Podjetje s sedežem v New Yorku si prizadeva za pobude za rast na obeh trgih in je dobro pripravljeno biti eden največjih upravičencev teh držav, ki se odpirajo za poslovanje.

Medtem ko delnice Columbia Care trenutno padajo, jih vlagatelji dolgoročno ne bi smeli šteti. Podjetje je v odličnem položaju, da v prihodnjih letih izkoristi neverjeten potencial rasti.

2. Odkritje

Medijska družba Discovery je v zadnjih šestih mesecih padla za neverjetnih 43 %, a na podlagi prejšnjega leta so njene izgube skromnejših 37 %. Delnica je bila nestanovitna, vendar obstaja razlog, da so vlagatelji naklonjeni njeni prihodnosti. Čeprav je v vse večji konkurenčni industriji pretakanja, bo njena prihajajoča združitev z WarnerMedia, ki bo dodala HBO Max svojemu že tako raznolikemu portfelju, postala veliko močnejša sila za tekmovanje s podobnimi Netflix in Disney .Toda obstoječe podjetje Discoveryja je samo po sebi videti močno. V rezultatih za drugo četrtletje je družba poročala o prihodkih v višini 3,1 milijarde dolarjev za obdobje, ki se je končalo 30. junija, kar je 21-odstotno povečanje v primerjavi s četrtletjem prejšnjega leta. Družba je tudi opozorila, da je bil 'Discovery številka 1 najbolj gledan portfelj plačljive televizije v ZDA med ključnimi demografskimi skupinami.' Portfelj podjetja trenutno vključuje priljubljena omrežja, kot so HGTV, Food Network in TLC.

Discovery je 4. januarja uradno predstavil svojo storitev pretakanja, Discovery+, ki je zbrala že 18 milijonov naročnikov. WarnerMedia ima 67,5 milijona naročnikov po vsem svetu za svoje storitve pretakanja HBO (vključno s HBO Max). Skupaj bi to dalo novemu subjektu več kot 85 milijonov naročnikov. To je še vedno sramežljivo od 116 milijonov, ki jih ima Disney+, in niti blizu 209 milijonov Netflixov, o katerih so poročali julija. Toda skupaj bi lahko HBO in Discovery zagotovila privlačnejše pakete za pretakanje in bi bila močnejša igralca v sektorju, kar bi lahko nekatere naročnike privabilo stran od teh drugih storitev. Delničarji Discoveryja bodo na koncu imeli v lasti 29 % novega podjetja, ko se transakcija zaključi, kar verjetno ne bo do sredine leta 2022.

Medtem ko so vlagatelji morda zaskrbljeni zaradi potrebe po denarju za rast in konkurenco v pretočnem poslu, je Discovery v zadnjih 12 mesecih ustvaril brezplačen denar v skupni vrednosti več kot 2,1 milijarde dolarjev in bi lahko bil odličen partner za WarnerMedia. Nakup delnic rasti ob tako velikem padcu pred ključno pridobitvijo bi lahko bil korak, ki vodi do znatne donose za vlagatelje v ne tako daljni prihodnosti.

najlažji način, da postanete milijonar


^