Vlaganje

2 delnici Robinhood, ki jih kupujejo milijonarji

V nekaterih krogih Robinhood trgi (NASDAQ: HOOD)je postala povezana s tveganimi naložbenimi strategijami in razvejanim trgovanjem. Drugod je Robinhood pohvaljen zaradi pionirskih trgovanj brez provizije in delnih delnic, zaradi česar je borza bolj dostopna mlajšim generacijam.

To podvojenost je razvidno tudi iz njenega redno posodobljenega seznama Top 100, ki opozarja na nekatere nenavadne delnice, ki so priljubljene med uporabniki Robinhood, lahko pa je tudi dobro mesto za iskanje naložbenih idej, ne glede na to, ali ste novi pri nakupu delnic ali poklicni upravitelj denarja.

Na strani upravitelja denarja je nedavno dodal izvršni direktor Mortimer Buckley Airbnb (NASDAQ: ABNB)delnice Vanguardovega portfelja, ki ima zdaj v lasti približno 7,9 milijona delnic. Direktorica Cathie Wood je kupila več Palantir Technologies (NYSE: PLTR)delnice za njeno investicijsko podjetje ARK Invest, kar je skupaj povečalo na 30,7 milijona delnic.

kako kupiti kripto shiba inu

V obeh primerih so te rastne zaloge visoko na lestvici Robinhood's Top 100. Zakaj so te delnice Robinhood priljubljene tudi pri milijonarjih? Tukaj morate vedeti.

Spalnica z leseno tematiko, ki se odpira na verando s pogledom na palme ob oceanu.

Vir slike: Airbnb.1. Airbnb

Airbnb je bil pionir koncepta gostoljubja, ki ga je pridobilo veliko ljudi. Njegova globalna platforma povezuje 4 milijone gostiteljev s potencialnimi gosti, ljudem pa pomaga najti poglobljeno bivanje in uživati ​​v pristnih doživetjih po vsem svetu. Poleg tega so možnosti nastanitve ponavadi bolj edinstvene, zasebne in prilagodljive od tistih, ki jih ponujajo tradicionalni hoteli.

Airbnb na primer trenutno navaja več kot 170.000 edinstvenih bivanj, na primer podrobno premišljevanje o hobitski luknji Bilba Bagginsa iz Gospodar prstanov . Do maja 2021 se je iskanje teh edinstvenih nepremičnin povečalo za 94% v primerjavi z istim obdobjem leta 2019.

IRS je moj ček za spodbudo poslal na napačen račun

Da bi okrepili to prednost, je podjetje pred kratkim nadgradilo svojo platformo in olajšalo vkrcanje na nove gostitelje. Postopek zdaj zahteva le 10 korakov, platforma pa se opira na umetno inteligenco, da gostiteljem opiše obrt in uredi fotografije na podlagi pritožbe gostov. Airbnb je uvedel tudi prilagodljivo iskanje, kar pomeni, da potnikom ni treba navesti natančne destinacije ali datumov, na katere želijo potovati. Ti premiki zmanjšujejo trenje na obeh straneh enačbe.Skupaj te lastnosti povzročajo največjo prednost Airbnba: odporen poslovni model. V prvi polovici leta 2021 so se prihodki povečali za 89% na 2,2 milijarde USD; vrednost bruto rezervacij pa se je več kot podvojila, kar kaže na močno povpraševanje v prihodnjih četrtletjih. Za primerjavo, Hilton - najvrednejša hotelska blagovna znamka na svetu, glede na blagovno znamko Finance- je v prvi polovici leta prihodek padel za 11%.

Zadnja misel je, da večina gostov, ki so rezervirali na Airbnbu, pade med 18 in 34 let, kar dokazuje njegovo priljubljenost pri mlajših generacijah. Hkrati ima podjetje očitno bolj odporen poslovni model in ponuja večjo paleto zalog kot tradicionalni hoteli. Drugače povedano, Airbnb ima močno konkurenčna prednost in je že pridobil zvestobo mladih popotnikov. To naj bi podjetju pomagalo izkoristiti svoj 3,4 bilijon dolarjev vreden naslovni trg.

Glede na vso to priložnost nisem presenečen, ko je Buckley dodal delnice te rastne delnice Vanguardovemu portfelju.

Vlagatelj govori po telefonu, finančni grafikoni pa so prikazani v računalnikih na njegovi mizi.

Vir slike: Getty Images.

kako dobiti službo, za katero niste usposobljeni

2. Palantir Technologies

Palantir je bil imenovan za najbolj skrivnostnega zagona v Silicijevi dolini, saj je podjetje začelo sodelovati z ameriškimi obveščevalnimi agencijami, kot sta CIA in FBI. Pravzaprav je Palantirjeva programska oprema igrala ključno vlogo pri pomoči ameriški vladi pri iskanju Osame bin Ladna; prav tako je tožilcem pomagal zgraditi primer proti Bernieju Madoffu in ga na koncu obsoditi zaradi goljufije z vrednostnimi papirji.

Danes podjetje ponuja dve platformi: Gotham in Foundry. Prvi je zasnovan za vladne agencije, drugi pa za komercialni sektor. V obeh primerih programska oprema Palantir deluje kot osrednji operacijski sistem, kar omogoča integracijo in analizo podatkovnih nizov. To pa znanstvenikom na področju podatkov omogoča izdelavo modelov in aplikacij AI ter vodstvenim delavcem pomaga pri sprejemanju odločitev na podlagi podatkov.

Proizvajalci na primer uporabljajo livarno za optimizacijo dobavnih verig in izboljšanje nadzora kakovosti na tekočih linijah. Farmacevtska podjetja uporabljajo Palantirjevo programsko opremo za pospešitev odkrivanja zdravil, zdravstvene ustanove jo uporabljajo za izboljšanje rezultatov pacientov, finančna podjetja pa jo uporabljajo za odkrivanje in preprečevanje goljufij.

Toda Palantir podjetjem omogoča tudi zaščito in nadzor dostopa do občutljivih podatkov, ta funkcija pa je v središču njene konkurenčne prednosti. Preteklo delo Palantirja s tajnimi podatki dokazuje varnost njegove platforme in le malo (če sploh) drugih podjetij lahko trdi enako. To je Palantirju pomagalo vzpostaviti blagovno znamko in hitro razviti svoje poslovanje.

povprečna upokojitvena starost pri nas

V prvi polovici leta 2021 je družba ustvarila 551,8 milijona dolarjev prihodkov, kar je 49% več kot leto prej. Palantir ima zdaj 169 strank, kar je 23%več. Na podlagi zadnjih 12 mesecev povprečni prihodek na stranko ostaja visok in znaša 7,9 milijona dolarjev; vendar nobena stranka ne predstavlja več kot 10% prihodkov, kar pomeni, da se stvari premikajo v pravo smer.

V prihodnje poslovodstvo ocenjuje svojo tržno priložnost na 119 milijard dolarjev, od tega 63 milijard v državnem sektorju in 56 milijard v komercialnem sektorju. Palantir ima še vedno razmeroma majhno bazo strank, kar bi morali vlagatelji pozorno spremljati, vendar se zdi, da podjetje napreduje. Zato nisem presenečen, ko vidim Les kupuje to rast delnic za portfelj ARK .^