Vlaganje

2 Red-Hot rastne zaloge za nakup zdaj

Abeceda (NASDAQ: GOOG) (NASDAQ: GOOGL)in Prosti trg 09.30 NASDAQ: MELInedavno poročali o visokih zaslužkih v drugem četrtletju, ki so v obeh primerih premagali pričakovanja Wall Streeta. Še pomembneje je, da so bile te zaloge že velike dolgoročne naložbe, pri čemer sta obe presegli S&P 500 v zadnjih enem, treh in petih letih.

Pričakujem, da se bo ta uspešnost nadaljevala. Abeceda preganja repni veter digitalnega oglaševanja in umetne inteligence (AI), MercadoLibre pa moti trgovino in plačilno industrijo v Latinski Ameriki.

Tu bi morali vedeti vlagatelji.

najboljši vzajemni skladi za naložbo 2016
Ženska, ki uporablja mobilni telefon, prekrit z različnimi digitalnimi ikonami (nakupovanje, iskanje, zemljevidi itd.)

Vir slike: Getty Images

Abeceda

Leta 2020, Forbes je imenoval Alphabet's Google za drugo najbolj dragoceno blagovno znamko na svetu, zato je enostavno razumeti, zakaj. Iskalnik podjetja ima trenutno 92 -odstotni tržni delež, mobilni operacijski sistem Android ima 72 -odstotni tržni delež, spletni brskalnik Chrome pa 65 -odstotni tržni delež. Skratka, Google je postal prehod v internet.Seveda to daje podjetju veliko prednost. Vsak od teh izdelkov Googlu omogoča zajem množice uporabniških podatkov, ki jih lahko nato uporabite za prikazovanje ciljanih oglasov v različnih napravah. Dejansko bo Google po podatkih eMarketerja leta 2021 zajel skoraj 29% vse porabe za digitalne oglase.

Ni presenetljivo, da se je vodstvo družbe Alphabet v tej industriji dolgoročno prelevilo v impresivne finančne rezultate, zlasti glede na 1,8 bilijona dolarjev tržna kapitalizacija .

Metrična2. četrtletje 2018 (TTM)

Drugo četrtletje 2021 (TTM)

CAGR

Prihodki

123,9 milijarde dolarjev

220,3 milijarde dolarjev

kako izračunati donosnost delnic v excelu

enaindvajset%

Prosti denarni tok

21,3 milijarde dolarjev

58,5 milijarde dolarjev

40%

Vir: Ycharts. TTM = zadnjih 12 mesecev. CAGR = sestavljena letna stopnja rasti.

kdo izdeluje cepivo proti covidu

Abeceda je v dobrem položaju, da ohrani svojo prevlado pri iskanju. Podjetje je pred kratkim predstavilo novo tehnologijo, imenovano večopravilni enotni model (MUM), vrsto AI, ki lahko razume in ustvarja jezik. Predvsem MUM je 1000 -krat močnejši od prejšnjega modela in podjetje pričakuje, da bo to nadgradnjo uvedlo v prihodnjih mesecih in letih.

Kaj je končni cilj? Ko poizvedujete Google s kompleksnimi vprašanji, želi podjetje zagotoviti odgovore na strokovni ravni. Na primer, morda boste sčasoma lahko posneli svoje pohodniške čevlje in vprašali Google: 'Ali jih lahko uporabim za vzpon na Kilimanjaro?' Iskalnik nato odgovori z da ali ne, hkrati pa vas usmeri na seznam priporočene opreme.

Ne pozabite, da je zaradi Googlove prevlade pri iskanju podjetje ključni akter v industriji digitalnih oglasov, trg, ki naj bi do leta 2024 dosegel 645 milijard dolarjev. Zato je ta rast delnic videti kot pametna naložba.

Samozavestna ženska s puščicami navzgor na sliki.

Vir slike: Getty Images

Prosti trg

MercadoLibre je vodilna platforma za e-trgovino in fintech v Latinski Ameriki, eno najhitreje rastočih gospodarstev na svetu. Dejansko spletni trg podjetja prejme približno 667 milijonov obiskov na mesec, kar je skoraj štirikrat več prometa v regiji kot drugo mesto Amazon .

Ta lestvica ustvarja učinek samookrepitve omrežja: ker več potrošnikov kupuje na trgu, imajo trgovci koristi od večjega števila potencialnih kupcev; in ker več trgovcev uvršča artikle na trg, imajo potrošniki koristi od večje izbire. Ta uspešen cikel bi moral družbo v bližnji prihodnosti držati pred tekmeci.

socialna invalidska in starostna pokojnina

Da bi okrepili to prednost, MercadoLibre svojim trgovcem ponuja tudi storitve z dodano vrednostjo, kot so izpolnjevanje in logistika prek Mercado Envios, posojanje prek Mercado Credito in digitalno oglaševanje prek MercadoLibre Publicidad. Skratka, podjetje ponuja celovito rešitev za sodobno poslovanje.

Ta vrednostna ponudba se je prelevila v močne finančne rezultate.

Metrična

2. četrtletje 2018 (TTM)

Drugo četrtletje 2021 (TTM)

CAGR

Prihodki

1,3 milijarde dolarjev

5,5 milijarde dolarjev

61%

Prosti denarni tok

62,8 milijona dolarjev

182,4 milijona dolarjev

najboljše dnevne trgovanje z delnicami pod 10 $

43%

Vir: Ycharts. TTM = zadnjih 12 mesecev. CAGR - sestavljena letna stopnja rasti.

V zadnjem četrtletju je MercadoLibre dosegel 76 milijonov aktivnih uporabnikov, kar je 47% več kot v prejšnjem letu. Ta rast je impresivna, vendar pa ponazarja tudi ogromno velikost tržnih priložnosti podjetja. Natančneje, MercadoLibre deluje v 18 državah po Latinski Ameriki in služi 638 milijonom prebivalcev. Drugače povedano, le 12% ljudi na teh območjih trenutno uporablja platformo MercadoLibre.

Ker se e-trgovina in digitalna plačila še naprej krepijo, bi moralo podjetje povpraševanje naraščati. Zato bi morali razmisliti o nakupu te vroče rastne zaloge.^