Vlaganje

2 delnici Nasdaqa, ki bosta zmagali v okrevanju po pandemiji

Borza je bila v petek večinoma nespremenjena, saj si je po turbulentnem tednu odpočil. The Nasdaq Composite (NASDAQINDEX:^IXIC)je rahlo upadel kmalu po poldnevu EDT, vendar se je precej opomogel od večjih izgub na začetku seje.

Ameriški potrošnik igra ključno vlogo pri spodbujanju ameriškega gospodarstva naprej. Danes vlagatelji v Costco veleprodaja (NASDAQ:COST)se je pozitivno odzval na zadnje rezultate o zaslužku skladiščnega maloprodajnega velikana. Medtem na gostinskem polju, Chuy's Holdings (NASDAQ: CHUY)prinesel soliden dobiček v ceni delnic. Spodaj si bomo podrobneje ogledali obe delnici, da vidimo, kaj se dogaja in kaj lahko čaka v prihodnosti.

katere so najboljše dividendne delnice

Costco se razteza proti vrhuncu vseh časov

Delnice družbe Costco Wholesale so se v petek zgodaj popoldne dvignile za skoraj 3 %. Finančna uspešnost velikega trgovca na drobno v četrtem fiskalnem četrtletju je dvignila zaloge do rekordnih ravni.

Dve osebi kupujeta pri prodajalcu v skladišču.

Vir slike: Getty Images.

Številke Costco so odražale prevlado blagovne znamke v veleprodajni verigi skladišč. Prihodki so se v primerjavi s predhodnimi obdobji povečali za 17,5 % za četrtletje in 17,7 % za celotno leto, pri čemer je skupna prodaja za proračunsko leto 2021 presegla 192 milijard dolarjev.Primerljiva prodaja je bila izjemno močna, s skupnim povečanjem za 15,5 % in 9,4 % po povečanju cen bencina od lanskega leta. Trgovine v ZDA so se najbolje odrezale v ameriških dolarjih, čeprav so imele Kanada in druge mednarodne lokacije solidne rezultate v lokalni valuti.

kako najti strošek lastniškega kapitala

Močan je bil tudi rezultat Costca. V celotnem letu je čisti dobiček presegel 5 milijard dolarjev, kar je 25 odstotkov več kot 4 milijarde dolarjev iz proračunskega leta 2020.

Na splošno so vlagatelji zadovoljni z načinom, kako je Costco reševal zahtevne situacije. Ponovna uvedba omejitev nakupa papirnatih brisač in ustekleničene vode kaže na negotovost, kdaj bo pandemija COVID-19 resnično pod nadzorom. Vendar pa trgovec na drobno upa, da bo ohranil privlačne cene, hkrati pa ohranil svoje marže v luči višjih stroškov, in to je dobra novica za delničarje.Lačen več

Medtem so se delnice Chuy's Holdings podražile za skoraj 6%. Veriga restavracij Tex-Mex s sedežem v Austinu je prejela ugodne ocene analitikov delnic.

Jefferies (NYSE: JEF)pretehtal Chuy's in nadgradil zaloge iz zadrževanja v nakup. Tamkajšnji analitiki so zvišali ciljno ceno Chuyeve delnice za 5 do 41 dolarjev na delnico.

Nadgradnja je bila del večjega niza pozitivnih komentarjev, namenjenih več ključnim akterjem v gostinstvu, z BJ's restavracije (NASDAQ:BJRI), Dave & Buster's (NASDAQ:IGRAJ), in Tovarna sira (NASDAQ:TORTA)tudi nadgradnje. Jefferies je prepričan, da so zaskrbljenost zaradi inflacije stroškov in možnega vpliva delta različice COVID-19 privedla do pretiranega odziva pri prodaji zalog restavracij. Na dolgi rok analitiki menijo, da bi se Chuy's in njegovi kolegi lahko opomogli, saj močno povpraševanje gostov v restavracijah v veliki meri ostaja zapuščeno.

Chuy je močno zadel v začetku pandemije, vendar se vlagatelji že dolgo veselijo velikega odbitka od teksaško-mehiške verige. S temeljnega vidika se mora Chuyjevo poslovanje še vedno vrniti na pot trajnostne rasti. Vendar pa v prihodnost usmerjeni delničarji vse bolj upajo, da je najslabše zdaj za Chuyjem, in lahko izkoristi lačne stranke, da obnovi svojo rast pred pandemijo.

kaj pomeni imeti delnico


^